Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Η πορεία των εργασιών στην Εθνική Πινακοθήκη

Η πορεία των εργασιών στην Εθνική Πινακοθήκη

Με ταχείς ρυθμούς προχωρούν οι εργασίες στο κτήριο της Εθνικής Πινακοθήκης, όπως διαπιστώθηκε στην αυτοψία που πραγματοποίησε σήμερα το πρωί η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη. Όπως είπε η κ. Μενδώνη, «παρά τις δυσκολίες που προέκυψαν λόγω των πρόσθετων μέτρων προστασίας από την πανδημία, οι εργασίες συνεχίζονται κανονικά. Η ολοκλήρωση του έργου της επέκτασης και ανακαίνισης της Εθνικής Πινακοθήκης είναι έργο απόλυτης προτεραιότητας, ώστε στις 25 Μαρτίου 2021 να πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της, όπως έχει ανακοινώσει ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης».

Η σπείρα

Ήδη, στο κεντρικό φουαγιέ, εκτός από τις ψευδοροφές έχουν τοποθετηθεί και οι τελικές ξύλινες επενδύσεις. Στους ορόφους έχουν τοποθετηθεί τα ξύλινα δάπεδα, όπως και το μεγαλύτερο μέρος των ψευδοροφών.

Η γέφυρα που συνδέει τα κτήρια

Στον χώρο του αμφιθεάτρου, όπου έχουν ολοκληρωθεί οι ξύλινες επενδύσεις και ο μηχανολογικός εξοπλισμός, αναμένεται η τοποθέτηση των καθισμάτων, ώστε ο χώρος να αποκτήσει την τελική του μορφή. Εντός χρονοδιαγράμματος βρίσκονται και οι εργασίες στον χώρο των περιοδικών εκθέσεων.

Το πλανάρ

Απομένουν λίγες εργασίες για την ολοκλήρωση του «πλανάρ», του υαλοστασίου, το οποίο καλύπτει το κτήριο Β. Παράλληλα, έχουν αρχίσει οι εργασίες διαμόρφωσης του εξωτερικού χώρου, οι οποίες θα εντατικοποιηθούν όσο ολοκληρώνονται τμηματικά τα έργα στο κτήριο της Εθνικής Πινακοθήκης. Παράλληλα, προχωρεί το έργο των ψηφιακών προγραμμάτων της Πινακοθήκης, προϋπολογισμού 2.200.000 ευρώ από το εθνικό σκέλος του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Το φουαγιέ1

Τέλος, μέσα στις επόμενες ημέρες θα αναρτηθεί ο διαγωνισμός για τη λειτουργία του εστιατορίου.

Το φουαγιέ2

Την κ. Μενδώνη συνόδευσαν στην αυτοψία ο Γ.Γ. Πολιτισμού Γιώργος Διδασκάλου, η Διευθύντρια της ΕΠΜΑΣ Μαρίνα Λαμπράκη-Πλάκα και υπηρεσιακά στελέχη του ΥΠΠΟΑ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.