Αρχική Δήμοι To ΛΙΜΑΝΙ της ΣΚΥΡΟΥ και το SKYROS PROJECT ταξίδεψαν και παρουσιάστηκαν στο...

To ΛΙΜΑΝΙ της ΣΚΥΡΟΥ και το SKYROS PROJECT ταξίδεψαν και παρουσιάστηκαν στο Οικολογικό Συνέδριο της ΑΣΤΥΠΑΛΑΙΑΣ!

Καλεσμένοι από το Ecocity και τον Δήμο Αστυπάλαιας, συμμετείχαμε στο «Οικολογικό Τριήμερο στην Αστυπάλαια 25-26-27 Σεπτεμβρίου 2020″.
Σκοπός του οικολογικού τριήμερου, ήταν η έγκυρη και υπεύθυνη ενημέρωση επί των κρίσιμων, επίκαιρων και σημαντικών ζητημάτων – περιβαλλοντικών και οικονομικών – που επηρεάζουν άμεσα την ποιότητα ζωής των πολιτών, την τουριστική ταυτότητα του νησιών και την οικονομική ανάπτυξη τους.
Πραγματοποιήθηκαν πρωτότυπες συνεδρίες δημόσιας διαβούλευσης, ενεργοποιώντας στο μέγιστο την κοινωνία των πολιτών, καθώς και βιωματικές πρακτικές δράσεις με την συμμετοχή των νέων.
Με διαφορετική θεματική την κάθε μέρα, στις 25-26-27 Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο του «Οικολογικού Τριήμερου στην Αστυπάλαια», επιστήμονες και εξειδικευμένοι ειδικοί εκπρόσωποι αρμοδίων φορέων τοποθετήθηκαν επι των παρακάτω θεμάτων:
Αιολική ενέργεια και ΑΠΕ – τα υπέρ και τα κατά των ανεμογεννητριών, εναλλακτικές προτάσεις. Το σχέδιο εγκατάστασης στο Ν. Αιγαίο και η ενεργειακή αυτονόμηση της Νησιωτικής Χώρας
Κυκλική οικονομία – ανακύκλωση και αξιοποίηση απορριμμάτων – Δυνατότητες ενίσχυσης της οικονομίας του νησιού. Επιπτώσεις στον Τουρισμό – παρουσίαση επιτυχημένων παραδειγμάτων και του αντίστοιχου εγχειριδίου εφαρμογής της Κ.Ο του ECOCITY- ο πρωταγωνιστικός ρόλος της αυτοδιοίκησης
Βιώσιμη κινητικότητα – οικολογική μετακίνηση – Ηλεκτροκίνηση, Ευαισθητοποίηση και ενημέρωση των πολιτών και των νέων στην βιώσιμη μετακίνηση. Η οικολογική μετακίνηση εργαλείο ανάπτυξης και τουριστικής αξιοποίησης.
Θεωρητική και Βιωματική περιβαλλοντική εκπαίδευση νέων, εκπαιδευτικών και στελεχών της αυτοδιοίκησης.
Η δική μας συμβολή μέσα από το πρόγραμμα Skyros Project το οποίο υλοποιείται στο καινοτόμο Λιμάνι της Σκύρου, εστιάστηκε στη καλλιέργεια δεξιοτήτων και ικανοτήτων στους συμμετέχοντες εκπαιδευτικούς από την Αστυπάλαια, Κάλυμνο, Κω, Λέρο, ώστε να προωθήσουν Υπεύθυνη Περιβαλλοντική συμπεριφορά στους δικούς τους μαθητές.
Ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Σκύρου, κ. Κυριάκος Αντωνόπουλος, ξενάγησε τους συμμετέχοντες στο λιμάνι της Σκύρου, και τους προβλημάτισε ευχάριστα γιατί είδαν, πως ένα καινοτόμο Δημόσιο λιμάνι γίνεται εργαλείο περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και κυρίως γιατί συνειδητοποίησαν ότι και στη δική μας πατρίδα, η διοίκηση των δημόσιων χώρων μπορεί να γίνεται με σύγχρονους, δημιουργικούς και αποτελεσματικούς τρόπους!
Η Καθηγήτρια Περιβαλλοντικής Επικοινωνίας και Εκπαίδευσης του τμήματος Δημόσιας και Κοινοτικής Υγείας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής και μέλος της Λιμενικής επιτροπής του Λ.Τ Σκύρου, κ. Κωνσταντίνα Σκαναβή, ανέλαβε να ενδυναμώσει τους παρευρισκόμενους αποδεικνύοντας τους ότι η φωνή τους μετράει και ότι η δική τους συμβολή, σε περιβαλλοντικές δράσεις, προάγει μια καθημερινότητα που σέβεται την ανθρώπινη ζωή.
Οι Υπ. διδάκτορες της Μονάδας Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, Αγωγής και Επικοινωνίας του ΠΑ.Δ.Α, Γιάννος Θεοδούλου και Φώτης Μυλωνάς, ενεργοί Δάσκαλοι και μέλη του Skyros Project, απογείωσαν τους εκπαιδευόμενους μέσα από την εμπλοκή τους σε καλλιτεχνικές δημιουργίες!
 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.