Αρχική Διεθνή Lockdown στην Γαλλία από την Παρασκευή

Lockdown στην Γαλλία από την Παρασκευή

Το δεύτερο γενικό lockdown στη Γαλλία ανακοίνωσε το βράδυ της Τετάρτης με τηλεοπτικό του διάγγελμα οι Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν προκειμένου να ανακοπεί η ραγδαία διασπορά της Covid-19 στη χώρα. Το lockdown θα τεθεί σε εφαρμογή από την Παρασκευή. Όπως δήλωσε ο Μακρόν, τα σχολεία θα παραμείνουν ανοιχτά.

Το γενικό lockdown μέχρι πρόσφατα δεν αποτελούσε επιλογή στη Γαλλία, όμως η ραγδαία εξάπλωση του κορωνοϊού στη χώρα ανάγκασε σε αλλαγή πλεύσης.

Η χώρα κατέγραψε την Τρίτη 27 Οκτωβρίου 523 νέους θανάτους, που αποτελεί τον υψηλότερο ημερήσιο απολογισμό μετά τις 22 Απριλίου.

Σχεδόν 18.000 ασθενείς νοσηλεύονται (αυξάνονται πλέον με ρυθμό 1.000 την ημέρα) και σχεδόν 3.000 ασθενείς είναι διασωληνωμένοι, καταλαμβάνοντας τα μισά από τα διαθέσιμα κρεβάτια εντατικής.

Στην κυβέρνηση πραγματοποιήθηκαν την τελευταία εβδομάδα απανωτά συμβούλια, προκειμένου να εκτιμηθεί η κατάσταση και οι επιλογές.

Το αρμόδιο υγειονομικό συμβούλιο της Γαλλίας συνεδρίασε εκ νέου το πρωί της Τετάρτης, ρίχνοντας στο τραπέζι διάφορες εναλλακτικές, όπως επέκταση της απαγόρευσης κυκλοφορίας το βράδυ, ολική απαγόρευση το Σαββατοκύριακο, περιορισμούς για τις ευπαθείς ομάδες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.