Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Υπό την αιγίδα του ΕΟΤ οι προφεστιβαλικές εκδηλώσεις του 1ου Milano Design...

Υπό την αιγίδα του ΕΟΤ οι προφεστιβαλικές εκδηλώσεις του 1ου Milano Design Film Festival Greece

Τις προφεστιβαλικές εκδηλώσεις (prelaunch mini event series) του 1ου Milano Design Film Festival (MDFF) Greece, που θα πραγματοποιηθούν στην Αθήνα από τις 2 έως τις 8 Νοεμβρίου 2020 με τίτλο: «Design in Film around the city of Athens», έθεσε υπό την αιγίδα του ο ΕΟΤ με σχετική απόφαση της Προέδρου του Οργανισμού, Άντζελας Γκερέκου.
  
 
Το MDFF δημιουργήθηκε στο Μιλάνο το 2013 ως μία σύζευξη της κινηματογραφικής τέχνης και του design με στόχο να συγκεντρώσει ιστορίες αρχιτεκτόνων και σχεδιαστών σχετικά με το στιλ και τα avant-garde κινήματα, εξετάζοντας παράλληλα κοινωνικά και περιβαλλοντικά ζητήματα. Μετά από μια σειρά πόλεων σε όλον τον κόσμο, τώρα το MDFF έρχεται και στην Αθήνα, πόλη με έντονο αποτύπωμα στην ιστορία της αρχιτεκτονικής και του design, όπου θα διοργανωθεί το 2021 στο Μουσείο Μπενάκη και στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος.
 
Οι προφεστιβαλικές εκδηλώσεις του θα πραγματοποιηθούν σε συνεργασία με δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς μέσω διαδικτύου ή με φυσική παρουσία σε εξωτερικούς χώρους της ελληνικής πρωτεύουσας. Σε αυτές περιλαμβάνονται προβολές ταινιών για το design, την αρχιτεκτονική, την τεχνητή νοημοσύνη και το δίπολο άνθρωπος-φύση, περιπατητικές περιηγήσεις σε ιστορικά και σύγχρονα κτήρια της πόλης, ποδηλατοδρομίες αρχιτεκτονικού ενδιαφέροντος, συζητήσεις και εργαστήρια, προσφέροντας έτσι στο κοινό μια πρώτη «γεύση» για όσα πρόκειται να ακολουθήσουν την επόμενη χρονιά. 
 
Το Milano Design Film Festival (MDFF) Greece και το προφεστιβαλικό πρόγραμμά του προσφέρουν την ευκαιρία για τη δημιουργία ενός ετήσιου θεσμού που, μέσα από τη διαχρονική ποιητική του κινηματογράφου, αναμένεται να ενισχύσει σημαντικά την εικόνα της χώρας μας στο εξωτερικό και ταυτόχρονα να προσελκύσει στην Αθήνα και την Ελλάδα διεθνείς φορείς που υλοποιούν πολυσχιδείς δράσεις, αλλά και ποιοτικούς επισκέπτες με εξειδικευμένα ενδιαφέροντα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.