Αρχική Διεθνή 174 εκατομμύρια θέσεις εργασίας στον κλάδο του Τουρισμού κινδυνεύουν να χαθούν λόγω...

174 εκατομμύρια θέσεις εργασίας στον κλάδο του Τουρισμού κινδυνεύουν να χαθούν λόγω του COVID-19 και των ταξιδιωτικών περιορισμών, λέει ο WTTC

  • Η έρευνα του WTTC, δείχνει μικρά αλλά θετικά κέρδη από την εργασία, λόγω της επιστροφής των εσωτερικών ταξιδιών σε ορισμένες αγορές
  • Ήδη υπό τις παρούσες συνθήκες, θα επηρεαστούν 143 εκατομμύρια θέσεις εργασίας
  • Η χειρότερη πρόβλεψη μπορεί να αποφευχθεί εάν εφαρμοστεί μια άμεση συντονισμένη δράση.

Νέα στοιχεία από το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ταξιδίων και Τουρισμού (WTTC) αποκαλύπτουν ότι παρά την ελαφρά βελτίωση από τον Ιούνιο, κινδυνεύουν να χαθούν 174 εκατομμύρια θέσεις εργασίας στον κλάδο των Ταξιδίων και του Τουρισμού το 2020, εάν εξακολουθήσουν να υπάρχουν εμπόδια στα παγκόσμια ταξίδια.

Η νέα εικόνα προέρχεται από τα πιο πρόσφατα οικονομικά δεδομένα του WTTC, τα οποία εξετάζουν τον αντίκτυπο του COVID-19, καθώς και τους τοπικούς και παγκόσμιους ταξιδιωτικούς περιορισμούς στον τομέα των Ταξιδίων & του Τουρισμού.

Εάν οι τρέχοντες περιορισμοί στα διεθνή ταξίδια συνεχιστούν έως τα τέλη του 2020 – με αποτέλεσμα την περιορισμένη ανάκαμψη – ο αντίκτυπος θα είναι καταστροφικός, με πιθανή απώλεια 174 εκατομμυρίων θέσεων εργασίας παγκοσμίως.

Ο αριθμός είναι μικρότερος από τα 197 εκατομμύρια θέσεις εργασίας, τα οποία είχαν περιγραφεί λεπτομερώς στην προηγούμενη μελέτη τον Ιούνιο.

Ο WTTC τονίζει ότι αυτό το θετικό κέρδος οφείλεται ως επί το πλείστον στην επιστροφή των εσωτερικών ταξιδιών σε χώρες όπως η Κίνα, η οποία έχει δείξει μια ιδιαίτερα ισχυρή ανάκαμψη της εγχώριας αγοράς της. Έχει επίσης εφαρμόσει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα δοκιμών και παρακολούθησης επαφών, παράλληλα με τα πρωτόκολλα υγείας και υγιεινής, συμβάλλοντας περαιτέρω σε αυτήν τη σημαντική αύξηση.
Ωστόσο, η ανάλυση δείχνει ότι εάν, παγκοσμίως, καταργηθούν οι τρέχοντες ταξιδιωτικοί περιορισμοί, νωρίτερα, θα μπορούσαν να σωθούν 31 εκατομμύρια θέσεις εργασίας μέχρι το τέλος του 2020.
Αυτό ισοδυναμεί με πάνω από μισό εκατομμύριο θέσεις εργασίας που σώζονται καθημερινά από τώρα έως το τέλος του 2020, κάτι που ισοδυναμεί με σχεδόν ολόκληρο τον πληθυσμό της Ατλάντα των Η.Π.Α. ή της Πορτογαλικής πόλης της Λισαβόνας.

Με τους παρατεταμένους ταξιδιωτικούς περιορισμούς ίσως μειωθούν η ακόμη και να εξαλειφθούν τα 4,7 τρισεκατομμύρια δολάρια που είναι η συμβολή του κλάδου στο παγκόσμιο ΑΕΠ, που ισοδυναμεί με απώλεια 53% σε σύγκριση με το 2019.

Η Gloria Guevara, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της WTTC, δήλωσε: «Τα τελευταία στοιχεία αποκαλύπτουν τη σοβαρότητα του μακροπρόθεσμου αρνητικού αντίκτυπου που αντιμετωπίζει ο παγκόσμιος τομέας Ταξιδίων και Τουρισμού, εάν δεν συνεργαστούμε να βρούμε τρόπο πραγματοποίησης των διεθνών ταξιδίων.
«Καθώς οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί σε όλο τον κόσμο κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, έφεραν σύμφωνα με τις εκτιμήσεις μας την αύξηση από 121 εκατομμύρια, σε 143 εκατομμύρια θέσεις εργασίας που χάθηκαν. Σε διάστημα μόλις τεσσάρων μηνών, η μελέτη μας έχει δείξει την μείωση κατά 22 εκατομμύρια θέσεις εργασίας παγκοσμίως. Αυτό είναι καταστροφικό νέο και χρειαζόμαστε τώρα διεθνή συντονισμένη δράση. “
«Η ανάκαμψη του τομέα θα καθυστερήσει ακόμη περισσότερο, με απώλειες περισσότερων θέσεων εργασίας, εκτός εάν οι καραντίνες αντικατασταθούν με ταχείες, οικονομικά αποδοτικές δοκιμές στα αεροδρόμια κατά την αναχώρηση και στους αεροδρόμους. Όσο περισσότερο περιμένουμε, τόσο περισσότερο ο ασθενής τομέας Ταξίδια και Τουρισμός αντιμετωπίζει πλήρη κατάρρευση. “
Πριν από λίγες εβδομάδες, οι Υπουργοί Τουρισμού της G20 φιλοξένησαν περισσότερους από 45 Διευθύνοντες Συμβούλους και Μέλη του WTTC, οι οποίοι, κατόπιν αιτήματος της Σαουδικής Αραβίας, παρουσίασαν το Σχέδιο Ανάκτησης 100 εκατομμυρίων θέσεων εργασίας για να σώσουν τον ήδη αναξιοπαθούντα τομέα του τουρισμού και τις 100 εκατομμύρια θέσεις εργασίας παγκοσμίως.
Το σχέδιο δημιουργήθηκε με τη συμβολή των μελών του WTTC και κάλυψε μια σειρά από βασικές πρωτοβουλίες που βασίζονταν στην εξασφάλιση ισχυρού διεθνούς συντονισμού για την αποκατάσταση αποτελεσματικών λειτουργιών και την επανεκκίνηση των διεθνών ταξιδιών.
Μεταξύ άλλων μέτρων, αυτό περιλάμβανε την εξάλειψη των καραντίνων και άλλων ταξιδιωτικών εμποδίων μέσω της εφαρμογής ενός διεθνούς καθεστώτος δοκιμών, σε συνδυασμό με αυστηρά πρωτόκολλα υγείας και ασφάλειας, για να επιτρέψει στον κόσμο να προσαρμοστεί στη ζωή με τον ιό COVID-19, ενώ ελαχιστοποιεί περαιτέρω τον κίνδυνο εξάπλωσής του.
Εξ άλλου όπως αναφέρει η έκθεση οικονομικών επιπτώσεων του WTTC για το 2020, ο κλάδος  των Ταξιδίων και του Τουρισμού ήταν υπεύθυνος για μία στις 10 θέσεις εργασίας (συνολικά 330 εκατομμύρια), συμβάλλοντας κατά 10,3% στο παγκόσμιο ΑΕΠ και δημιουργώντας μία στις τέσσερις από όλες τις νέες θέσεις εργασίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.