Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά ΕΟΤ: Προβολή στην Αυστρία των εναλλακτικών μορφών τουρισμού της Ανατολικής Χαλκιδικής

ΕΟΤ: Προβολή στην Αυστρία των εναλλακτικών μορφών τουρισμού της Ανατολικής Χαλκιδικής

Από την περιήγηση των Αυστριακών δημοσιογράφων σε περιπατητικές διαδρομές της Ανατολικής Χαλκιδικής

Τον «Αριστοτελικό Περίπατο», τη μυσταγωγία του Αγίου Όρους και τη μοναδική οινογαστρονομία της Ανατολικής Χαλκιδικής είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά δύο διακεκριμένοι Αυστριακοί δημοσιογράφοι, στο πλαίσιο δημοσιογραφικού ταξιδίου (press trip) που υλοποίησε η Υπηρεσία ΕΟΤ Αυστρίας σε συνεργασία με τον Δήμο Αριστοτέλη και τον Οργανισμό Προώθησης Ανατολικής Χαλκιδικής, από τις 21 έως τις 25 Οκτωβρίου.


Οι Αυστριακοί δημοσιογράφοι καταγράφουν τη διαδικασία απόσταξης του παραδοσιακού τσίπουρου στο Γομάτι Χαλκιδικής
Στο press trip συμμετείχαν οι Martin Gasser από την «Kleine Zeitung» και Stefan Steinkogler από την «Kronen Zeitung», οι οποίες είναι δύο από τις μεγαλύτερες εφημερίδες της Αυστρίας με περισσότερους από 1 εκατ. αναγνώστες έκαστη. Στόχος του ήταν η προβολή των εναλλακτικών μορφών τουρισμού που προσφέρει η περιοχή και ανταποκρίνονται στα ενδιαφέροντα των Αυστριακών επισκεπτών, όπως ο φυσιολατρικός, ο  θρησκευτικός, ο περιπατητικός και ο γαστρονομικός τουρισμός. Το ταξίδι πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια κοινών ενεργειών προβολής της Υπηρεσίας ΕΟΤ Αυστρίας με τον Οργανισμό Προώθησης Ανατολικής Χαλκιδικής και ιδιαίτερα της ανάλογης εκδήλωσης που είχε διοργανωθεί τον προηγούμενο Φεβρουάριο στη Βιέννη.  
 

Οι Αυστριακοί δημοσιογράφοι είχαν την ευκαιρία να ζήσουν την «τσιπουρογιορτή» στην κωμόπολη Μεγάλη Παναγία. Εικονίζονται, από αριστερά: οι δημοσιογράφοι M. Gasser (Kleine Zeitung) και St. Steinkogler (Kronen Zeitung), η Πρόεδρος της Εταιρίας Αξιοποίησης Τουριστικών Ακινήτων, Μαρ. Ζαμάνη, ο ιδιοκτήτης του καζανιού, Δ. Παπαμόσχος, ο Δημοτικός Σύμβουλος, Ευρ. Ατζιαμής, ο Δήμαρχος Αριστοτέλη, Στ. Βαλιάνος, ο Γ. Παρθενιώτης, ο Αντιδήμαρχος Μεγάλης Παναγίας, Γ. Κούκος και η Θεοκτίστη Τσορμπατζόγλου από το Σύλλογο Γυναικών Μεγάλης Παναγίας. Πίσω τους ο Πρόεδρος της Μεγάλης Παναγίας, Κων. Πασχάλης, ανάμεσα σε εκπροσώπους φορέων
Την πρώτη μέρα, οι δύο δημοσιογράφοι επισκέφθηκαν την κωμόπολη Μεγάλη Παναγία και είχαν την ευκαιρία να ζήσουν τη φιλόξενη και εορταστική ατμόσφαιρα που συνοδεύει την παραδοσιακή απόσταξη του τσίπουρου. Την επομένη, ξεναγήθηκαν στη Μονή Βατοπεδίου στο Άγιο Όρος, όπου θαύμασαν τους θρησκευτικούς και πολιτιστικούς θησαυρούς της, συμμετείχαν στη μοναστική ζωή γευματίζοντας στη Αγία Τράπεζα των μοναχών και επισκέφθηκαν το οινοποιείο της.
 


Οι δημοσιογράφοι St. Steinkogler (αριστερά) και M. Gasser (δεύτερος, από αριστερά), κατά την επίσκεψή τους στο οινοποιείο της Μονής Βατοπεδίου

Στη συνέχεια του ταξιδιού, περιηγήθηκαν στα Αρχαία Στάγειρα, γενέτειρα του Αριστοτέλη, ακολουθώντας τη διαδρομή του μεγάλου φιλοσόφου και των μαθητών του («Αριστοτελικός Περίπατος») σε ένα τοπίο με μοναδικές φυσικές εναλλαγές. Ακόμα, συμμετείχαν στη γαστρονομική ημερίδα «Mount Athos Area KOUZINA 2021», που πραγματοποιήθηκε στην Ιερισσό, ενώ τέλος επισκέφθηκαν τοπικό αποστακτήριο για να γευτούν τη μοναδική συνταγή του αγιορείτικου τσίπουρου.
 
Κατά την αναχώρησή τους, οι δύο Αυστριακοί δημοσιογράφοι δήλωσαν ενθουσιασμένοι από την εμπειρία που έζησαν στην περιοχή και ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από την αναλυτική ενημέρωση που είχαν από τον Δήμαρχο Αριστοτέλη, Στυλιανό Βαλιάνο, και άλλα στελέχη τοπικών φορέων σχετικά με τις υφιστάμενες υποδομές, την πλούσια ιστορική κληρονομιά και τις τοπικές παραγωγικές δραστηριότητες

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.