Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Περιήγηση στην Αθωνίκη Έρημο & στην Νότια Πλευρά 26-29 Νοεμβρίου 2020

Περιήγηση στην Αθωνίκη Έρημο & στην Νότια Πλευρά 26-29 Νοεμβρίου 2020

Άγιο Όρος - Πεζοπορική Εκδρομή
Στα πλαίσια των ορεινών δραστηριοτήτων της την Agion Oros Treks θα διοργανώσουμε μια περιήγηση και στην Αθωνική έρημο στους πρόποδες του ψηλότερου βουνού του Αγίου Όρους και ιερό βουνό της ορθοδοξίας τον Άθω (2033μ)  Σύμφωνα με την Ελληνική Μυθολογία, ο Άθως, γιος του Ουρανού και της Γαίας, ήταν ένας από τους Γίγαντες, Κατά τη διάρκεια της μάχης μεταξύ Θεών και Γιγάντων, ο Άθως έριξε έναν πελώριο βράχο εναντίον των Θεών αλλά αυτός έπεσε στην άκρη της Χαλκιδικής και αποτέλεσε την ομώνυμη χερσόνησο, η κορυφή της οποίας έλαβε το όνομά του. Δηλώσεις συμμετοχών αυστηρά μέχρι τις 10 Nοεμβρίου 2020* για την έγκαιρη έκδοση των διαμονητηρίων.
 
*Σημ: Το Άγιο Όρος ξανάνοιξε την λειτουργία του, στην νέα εποχή του κορονοιού, του με πολύ αυστηρούς όρους εισόδου για τους επισκέπτες και περιορισμούς όσον αφορά τον χρόνο και τόπο διαμονής, τον αριθμό προσκυνητών (είναι ουσιαστικά πολύ μικρός και αυτός ύπο προυποθέσεις).. Επίσης άλλαξαν και οι διαδικασίες εκδόσης διαμονητηριων που έγιναν περίπλοκες και χρονοβόρες και απαιτείται πλέον διαμονητήριο ειδικού σκοπού.
ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
26-29 Νοεμβρίου 2020
 
Ημέρα 1η (26/11): Άφιξη στην Ουρανούπολη με ιδία μεσα. Συνάντηση με τον αρχηγό της εκδρομής στον ξενώνα στις 18:30.
 
Ημέρα 2η (27/11): Ουρανούπολη – Δάφνη – Σκήτη Αγίας Άννας (με πλοίο). Ανάβαση στην Σκήτη (300μ). Τακτοποίηση και περιήγηση προς την Αθωνική έρημο , Μικρά Αγία Άννα, Καρούλια, κατουνάκια. Επιστροφή και διανυκτέρευση στην Σκήτη.
 

Ημέρα 3η (28/11): Από την Σκήτη Αγίας Άννας πορεία 3 ώρες μέσω της Ι.Μ. Παύλου μέχρι την Ι.Μ. Διονυσίου και διανυκτέρευση. Ώρες Πορείας 3.

Ημέρα 4η (29/11): Από την Ι.Μ. Διονυσίου πορεία 3 ώρες στην Ιερά Μονή Γρηγορίου Έξοδος με το πλοίο προς Δάφνη και στην συνέχεια προς την Ουρανούπολη. Άφιξη στην Ουρανούπολη το απόγευμα. Ώρες Πορείας 3.

Κόστος: 340€/άτομο
Ελάχιστη – Μέγιστη συμμετοχή: 4- 7/8 άτομα

Περιλαμβάνεται: το διαμονητήριο, ξεναγήσεις, διαδικασίες εισόδου, πορείες στα μονοπάτια, το πλοίο κατά την είσοδο και έξοδο στο Άγιο Όρος.

Δεν Περιλαμβάνεται: Επιπλέον έξοδα σε περίπτωση απαγορευτικού απόπλου των πλοιαρίων λόγω θαλασσοταραχής. Η διανυκτέρευση σε ξενώνα (20€) στην Ουρανούπολη (26/11)

Νίκος Τόδουλος
Αρχηγός Αναβάσεων της ΕΟΟΑ
τηλ: +30 6972926910 
ntodoulo@yahoo.gr 
www.nikostodoulos.net

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.