Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά ΣΙΤΕΣΑΠ: ΠΡΩΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΝΩΡΙΜΙΑΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ...

ΣΙΤΕΣΑΠ: ΠΡΩΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΝΩΡΙΜΙΑΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΙΟΥΧΟΥ ΤΗΣ ΜΑΡΙΝΑΣ ΑΛΙΜΟΥ

ΣΙΤΕΣΑΠ
Celestyal Cruises

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 23.9.2020 η πρώτη επίσημη συνάντηση γνωριμίας του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΣΚΑΦΩΝ ΑΝΕΥ ΠΛΗΡΩΜΑΤΟΣ – ΣΙΤΕΣΑΠ,  με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΝΕΑ ΜΑΡΙΝΑ ΑΛΙΜΟΥ, θυγατρικής εταιρείας του Ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ, κ. Ιωάννη Μωραΐτη, ως εκπρόσωπο της Διοίκησης της Παραχωρησιούχου Εταιρείας της Μαρίνας Αλίμου. Από πλευράς ΔΣ του ΣΙΤΕΣΑΠ συμμετείχαν ο Πρόεδρος κ. Πάρις-Γεώργιος Λουτριώτης, ο Α’ Αντιπρόεδρος, κ. Γιάννης Μακρυδάκης, ο Β΄Αντιπρόεδρος κ. Κώστας Χιώτης, η Γενική Γραμματέας κα Φωτεινή Κιταμρτζιάν, και ο Έφορος Δημοσίων Σχέσεων κ. Δημήτρης Δεληκάρης. Παραβρέθηκαν και σύμβουλοι των δύο πλευρών.

Στην συνάντηση που έγινε σε εποικοδομητικό κλίμα, κατ’ αρχήν έγινε η πρώτη γνωριμία και εκατέρωθεν μία σύντομη ενημέρωση. Στη συνέχεια ο Πρόεδρος του ΣΙΤΕΣΑΠ περιέγραψε τα χαρακτηριστικά του Σωματείου και τους στόχους του, καθώς και την δομή και λειτουργία του τόσο στην Αττική όσο και στην υπόλοιπη Ελλάδα, και αναφέρθηκε και εξέθεσε τα της λειτουργίας του κλάδου αναφερόμενος και στις αρνητικές επιπτώσεις από την πανδημία του κορωνοϊού.

Ο κ. Μωραΐτης, από την πλευρά του, εξήγησε τις αρμοδιότητες του Παραχωρησιούχου και συνοπτικά τις πρώτες σκέψεις τους για την αναβάθμιση της λειτουργίας της Μαρίνας, ενώ έδωσε έμφαση σε ορισμένα συγκεκριμένα λειτουργικά θέματα, και εξέφρασε την θετική διάθεσή του με σκοπό να βρεθεί μια κοινή λύση στα θέματα που αφορούν το σωματείο και τους επαγγελματίες που θα ελλιμενίζονται και θα λειτουργούν στην Μαρίνα Αλίμου. Όσον αφορά στις διαδικασίες παράδοσης της Μαρίνας και ανάληψης από τον Παραχωρησιούχο ανάφερε ότι ακολουθούνται οι όροι του διαγωνισμού και της προσφοράς.

Ο Πρόεδρος κ. Λουτριώτης, ευχαρίστησε τον κ. Μωραΐτη για τις πληροφορίες και τις προτάσεις, εξήγησε όμως ότι το Σωματείο αποτελείται από 350 μέλη που είναι μικρές αυτόνομες επιχειρήσεις, και δεν είναι μία μοναδική μεγάλη επιχείρηση, ώστε πρέπει να ληφθούν υπόψη και οι γνώμες των μελών, καθώς και άλλοι παράμετροι που σχετίζονται με την εύρυθμη λειτουργία του κλάδου. Πάντως αναγνώρισε την καλή διάθεση του Παραχωρησιούχου να συζητήσει τις διάφορες λεπτομέρειες, αλλά επεσήμανε την ευθύνη του ΔΣ προτού πάρει αποφάσεις που δεσμεύουν ολόκληρο τον κλάδο, και για πολλά χρόνια στο μέλλον, καθώς το ΔΣ έχει ηθική και νομική ευθύνη προς τα μέλη του.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με την αμοιβαία δέσμευση για την συνέχιση του διαλόγου μεταξύ των δύο πλευρών, για να δημιουργηθεί το καλύτερο δυνατό περιβάλλον συνεργασίας μεταξύ του Παραχωρησιούχου και των επαγγελματιών του κλάδου, και για να προγραμματιστεί η επόμενη συνάντηση. Ο κ. Λουτριώτης δήλωσε ότι θα ενημερωθούν τα Μέλη του ΣΙΤΕΣΑΠ για συγκεκριμένα θέματα.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΣΙΤΕΣΑΠ

ΠΑΡΙΣ-ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΟΥΤΡΙΩΤΗΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΣ
τηλ 6944548200

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΚΡΥΔΑΚΗΣ
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΣ
τηλ. 6932262332

ΦΩΤΕΙΝΗ ΚΙΤΑΜΡΤΖΙΑΝ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Τηλ.6937 266773

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.