Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Η στήριξη επιχειρήσεων και εργαζόμενων του τουρισμού είναι η μεγάλη πρόκληση της...

Η στήριξη επιχειρήσεων και εργαζόμενων του τουρισμού είναι η μεγάλη πρόκληση της επόμενης μέρας Δήλωση Γ.Γ. ΕΟΤ με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού 2020

Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού, σήμερα, εν μέσω πρωτοφανούς κρίσης στον παγκόσμιο τουριστικό κλάδο, με την Ελλάδα να αντιστέκεται και να τιμά την μεγάλη αυτή ημέρα, που ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού καθιέρωσε το 1970.

Όπως δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας ΕΟΤ κ Δημήτρης Φραγκάκης:

«Η Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού συμπίπτει φέτος με την μεγαλύτερη κρίση, που έχει αντιμετωπίσει ποτέ ο κλάδος σε ολόκληρο τον κόσμο. Η πανδημία του κορονοιού έχει φέρει σε δεινή θέση μεγάλες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις του τουρισμού, έχει θέσει σε κίνδυνο εκατομμύρια θέσεις εργασίας παγκοσμίως ενώ χώρες- διεθνείς τουριστικοί προορισμοί, απώλεσαν φέτος ένα μεγάλομέρος του πιο δυναμικού κλάδου της οικονομικής τους δραστηριότητας.

Μέσα σε αυτό το πρωτοφανές περιβάλλον καταβλήθηκε μεγάλη προσπάθεια για να λειτουργήσει η μηχανή της ελληνικής τουριστικής μας βιομηχανίας, με την ασφάλεια στο επίκεντρο. Διαμορφώσαμε υγειονομικά πρωτόκολλα και εφαρμόσαμε λειτουργικές διαδικασίες σε όλη την αλυσίδα του τουρισμού, για πρώτη φορά, με αξιοσημείωτη επιτυχία κάτι που αναγνωρίζεται από επισκέπτες μας και διεθνείς παράγοντες του τουρισμού. Με μία νέα εθνική συλλογικότητα καταφέραμε πράγματα που δεν ήταν καθόλου αυτονόητα και για τα οποία όλοι δούλεψαν προκειμένου να γίνουν πράξη: κυβέρνηση, αυτοδιοίκηση, επιχειρήσεις, εργαζόμενοι και συλλογικοί φορείς του τουρισμού μας. Φέτος χάσαμε πολλά. Καταφέραμε όμως να κερδίσουμε σε προσαρμοστικότητα, αξιοπιστία και επαγγελματισμό, στοιχεία τα οποία μας κράτησαν όρθιους φέτος αλλά θαστηρίξουν και την προσπάθεια ανάκαμψης το 2021.

Η επόμενη μέρα μας βρίσκει αντιμέτωπους με δύο βασικές προκλήσεις:

  • την ανάγκη στήριξης επιχειρήσεων και εργαζόμενων του κλάδου ενόψει του δύσκολου χειμώνα που έρχεται και
  • την ευκαιρία ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας του ελληνικού τουριστικού προϊόντος στην εξαιρετικά κρίσιμη νέα χρονιά.

Ο ελληνικός τουρισμός υφίσταται πολύ ισχυρούς κλυδωνισμούς αλλά είναι χτισμένος σε στέρεες βάσεις και θα αντέξει. Με πολλή δουλειά, σχέδιο και σύμπνοια θα καταφέρουμε να ξεπεράσουμε αυτήν την κρίση και να βγούμε στο ξέφωτο ξανά».

Δράσεις ΕΟΤ

Ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού, παρά τη δύσκολη συγκυρία, τιμά και φέτος την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού, με την ευγενική υποστήριξη φορέων Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, προβάλλοντας το video Greece. Always Epic καθ΄όλη τη διάρκεια της ημέρας από τις οθόνες: 

  • του  Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών “Ελευθέριος Βενιζέλος”
  • των σταθμών του Μετρό Αθηνών και
  • των σταθμών του Ηλεκτρικού Σιδηροδρόμου

 

Δείτε εδώ το video: https://youtu.be/kiK-N3xIaAM

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.