Αρχική Αρχαιολογία Συνάντηση Περιφερειάρχη Στ. Αρναουτάκη με την Δρ. Αρχαιολογίας Έφη Σαπουνά-Σακελαράκη για τις...

Συνάντηση Περιφερειάρχη Στ. Αρναουτάκη με την Δρ. Αρχαιολογίας Έφη Σαπουνά-Σακελαράκη για τις ανασκαφές στη Ζώμινθο του Ψηλορείτη

Συνάντηση με την Επίτιμη Διευθύντρια Αρχαιοτήτων Δρ. Έφη Σαπουνά Σακελαράκη που πραγματοποιεί ανασκαφές στη Ζώμινθο του Ψηλορείτη, είχε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.

Η κα Σαπουνά -Σακελαράκη ενημέρωσε τον κ. Αρναουτάκη για την επιτυχή πορεία των φετινών συστηματικών ανασκαφών που έχουν διάρκεια δυο μηνών και τον μεγάλο αριθμό ευρημάτων που αποκάλυψε η αρχαιολογική σκαπάνη ανασκάπτοντας το κατεξοχήν υψηλότερο μινωικό παλάτι στη Ζώμινθο το οποίο αποτελείται από 160 δωμάτια, ισόγεια και διώροφα.

Οι ανασκαφές στη Ζώμινθο, όπως ανέφερε η κα Έφη Σαπουνά, ξεκίνησαν στο τέλος της δεκαετίας του 1980 από  τον αείμνηστο σύζυγο της, καθηγητή Αρχαιολογίας Γιάννη Σακελαράκη και συνεχίστηκαν εντατικά το 2.000 όπου αποκαλύφθηκε το σημαντικό μινωικό παλάτι. Από το 2010, μετά τον θάνατο του Γιάννη Σακελαράκη η σύζυγος του συνεχίζει κάθε χρόνο, για δυο μήνες το καλοκαίρι, συστηματικά τις ανασκαφές στο παλάτι όπου παράλληλα αποκαλύπτεται πλούτος αρχαιολογικών ευρημάτων.

Η κα Έφη Σαπουνά παράλληλα με την αποκάλυψη του παλατιού στη Ζώμινθο, έχει μοιραστεί και άλλες μεγάλες ανασκαφικές επιτυχίες στην Κρήτη με τον αείμνηστο σύζυγό της Γιάννη Σακελλαράκη, ο οποίος έχει τιμηθεί από το Πανεπιστημίου Κρήτης από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, την Ακαδημία Αθηνών και άλλους φορείς για το πολύτιμο ανασκαφικό του έργο στη μεγαλόνησο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.