Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά «Λευκάδα, Ο κύκλος των αθλητών», έως 25 Αυγούστου

«Λευκάδα, Ο κύκλος των αθλητών», έως 25 Αυγούστου

«Λευκάδα, Ο κύκλος των αθλητών», έως 25 Αυγούστου

ΔΙΑΚΟΠΕΣ, ΠΟΔΗΛΑΤΟ ΚΑΙ ΤΕΧΝΗ!

Φέτος είναι η χρονιά που μπορείς να κάνεις κάτι διαφορετικό! Βάλε στο πρόγραμμά σου μια μοναδική εμπειρία. Επίλεξε τη Λευκάδα ως έναν ξεχωριστό τόπο διακοπών με κριτήριο το αγαπημένο σου ποδήλατο!

Με αφορμή την έκθεση

«Λευκάδα, Ο κύκλος των αθλητών»

 20 Ιουλίου έως 25 Αυγούστου 2020

Στην παραλία της Λευκάδας μια υπαίθρια εικαστική θεματική  παρέμβαση με 11 μεγάλου μεγέθους έργα μεταλλοτεχνίας της Καίτης Ματαφιά Χόρτη με θέμα το αθλητικό ιδεώδες!

επισκέψου τη Λευκάδα, το νησί των ποιητών (Βαλαωρίτης, Σικελιανός) που σου χαρίζει απόλυτη χαλάρωση και ξεγνοιασιά!

Κάνε ορθοπεταλιές στη Γύρα (Λιμνοθάλασσα) της Λευκάδας, εξορμήσεις με το ποδήλατο στο Νυδρί… (Μαδουρή και Σκορπιός) αλλά και για τους πιο θαρραλέους μέχρι τη Βασιλική!

5 λόγοι για να έρθεις στη Λευκάδα φέτος:

1. Η Λευκάδα είναι ο τόπος του ποδήλατου. Ένα προικισμένο νησί ιδανικό για ποδηλατοπορείες αφού συνδυάζει απόλυτα τη φύση με την άσκηση και τη διασκέδαση.

2. Η εύκολη και οικονομική πρόσβαση (μια μικρή γέφυρα χωρίζει τη Λευκάδα από την Αιτωλοακαρνανία) σου δίνει τη δυνατότητα να έρθεις και να φύγεις από το νησί χωρίς κόπο και έξοδα όποια στιγμή το επιθυμήσεις.

3. Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα της Λευκάδας είναι η οικεία ατμόσφαιρα που αποπνέει το νησί, μια ιδιαιτερότητα που την αντιλαμβάνεσαι από την πρώτη στιγμή! 

4. Η Λευκάδα σε περιμένει με τις πεντακάθαρες θάλασσες στις πιο πολυβραβευμένες παραλίες (Πόρτο Κατσίκι, Κάθισμα, Εγκρεμνοί) για να σου χαρίσει μοναδικές χαρές!

5. Οι γευστικές απολαύσεις, η απλόχερη φιλοξενία, η αμόλυντη φύση είναι μόνο μερικά  από τα δεκάδες προτερήματα της Λευκάδας!

«Λευκάδα, O κύκλος των αθλητών»

Η ιδέα της γραμμικής απεικόνισης των αθλημάτων μου δημιουργήθηκε βλέποντας τα αθλήματα ως κίνηση. Λόγω του ότι τα τμήματα και εξαρτήματα του ποδήλατου μπορούν να αποδώσουν μια γραμμική παράσταση θεώρησα ότι  η κατασκευή τους θα είχε πολύ καλό αποτέλεσμα! Πράγματι, άρχισα να μετατρέπω τα «ποδηλατικά» υλικά σε τμήματα του σώματος ή του αντικειμένου που χρησιμοποιεί κάθε αθλητής. Επίσης η πλαστικότητα του υλικού μου έδωσε τη δυνατότητα να απεικονίσω την κίνηση του αθλητή όταν είναι αναγκαία.

Υπάρχει μια βασική αρχή στη Γλυπτική. Μαθαίνεις να κοιτάς το περίγραμμα των ανθρώπων και των πραγμάτων. Έτσι κι εγώ βλέποντας έναν αθλητή καταγράφω την κίνηση και όχι αυτόν καθαυτό τον αθλητή. Με ενδιαφέρει η προσπάθεια που καταβάλλει για να έρθει πρώτος!

Χρησιμοποιώ πάντα το ποδήλατο ως υλικό γιατί δίνει άπειρες δυνατότητες κατασκευής ενώ η μεταλλοτεχνία είναι μια μορφή προσθετικής τέχνης  που μπορεί να ανταποκριθεί και να αποδώσει σε όλα τα σχήματα. Ακολουθεί τη νέα μορφή που τους δίνεις. Υποδηλώνει δυναμισμό αντίστοιχο με εκείνον του μετάλλου.

Το ποδήλατο είναι ένα μηχάνημα που έχει πολλές ζωές. Δεν μπορείς να το πετάξεις όταν θα έχει πλέον  παλιώσει ως μεταφορικό μέσο. Πρέπει να του δώσεις μια ευκαιρία ακόμη…

Βέβαια όλα αυτά τα έργα πραγματοποιήθηκαν χάρη στον Ιωάννου Χ. ο οποίος επιμελήθηκε την κατασκευή τους με ιδιαίτερο ζήλο. Η δουλειά του είναι αξιοθαύμαστη!

Καίτη Ματαφιά Χόρτη, εικαστικός

 Ιούλιος 2020

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.