Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Επιβολή προληπτικών ελέγχων στα σημεία εισόδου στη Χώρα μέσω αεροπορικών συνδέσεων με...

Επιβολή προληπτικών ελέγχων στα σημεία εισόδου στη Χώρα μέσω αεροπορικών συνδέσεων με τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, τη Μάλτα, τη Σουηδία, την Τσεχία, το Βέλγιο, την Ισπανία, την Ολλανδία, την Αλβανία και τη Βόρεια Μακεδονία

Εξαιτίας της συνδρομής επιτακτικών λόγων δημοσίου συμφέροντος προστασίας της δημόσιας υγείας και κατόπιν εισήγησης της  Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας έναντι του κορονοϊού κρίθηκε αναγκαία η επιβολή προληπτικών ελέγχων στα σημεία εισόδου στη Χώρα μέσω αεροπορικών συνδέσεων με τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, τη Μάλτα, τη Σουηδία, την Τσεχία, το Βέλγιο, την Ισπανία, την Ολλανδία, την Αλβανία και τη Βόρεια Μακεδονία για τον περιορισμό της διασποράς του COVID-19.

Η είσοδος στην ελληνική Επικράτεια επιτρέπεται υπό την προϋπόθεση ότι τα πρόσωπα που εισέρχονται στη Χώρα:

α) έχουν διαγνωστεί αρνητικοί σε εργαστηριακό έλεγχο για κορονοϊό COVID-19 με τη μέθοδο PCR που έχει διενεργηθεί με τη λήψη στοματοφαρυγγικού ή ρινοφαρυγγικού επιχρίσματος

αα) εντός των τελευταίων εβδομήντα δύο (72) ωρών πριν από την άφιξή τους στην Ελλάδα,

αβ) από εργαστήρια αναφοράς της χώρας προέλευσης ή διέλευσης ή δημόσια ή ιδιωτικά εργαστήρια της χώρας αυτής, εφόσον τα ιδιωτικά αυτά εργαστήρια έχουν πιστοποιηθεί από την αρμόδια εθνική αρχή πιστοποίησης της χώρας,

β) φέρουν βεβαίωση της ως άνω διάγνωσης, στην αγγλική γλώσσα, η οποία περιλαμβάνει το ονοματεπώνυμο και τον αριθμό διαβατηρίου ή ταυτότητας του προσώπου και την οποία επιδεικνύουν στα κλιμάκια της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας που είναι επιφορτισμένα με τη διενέργεια ιατρικών ελέγχων. Οι αεροπορικές εταιρείες υποχρεούνται στον έλεγχο της εν λόγω βεβαίωσης πριν από την επιβίβαση του ταξιδιώτη και ελλείψει αυτής απαγορεύουν την επιβίβαση. Σε περίπτωση δε παραβίασης της υποχρέωσης αυτής φέρουν την υποχρέωση επαναπατρισμού του επιβάτη με ευθύνη και έξοδά τους, γ) φέρουν συμπληρωμένη την ηλεκτρονική φόρμα PLF (Passenger Locator Form), στην ηλεκτρονική διεύθυνσηhttps://travel.gov.gr, με τα στοιχεία επαφής τους στην Ελλάδα την προηγούμενη ημέρα από την άφιξή τους στη χώρα. H απόδειξη συμπλήρωσης της ηλεκτρονικής φόρμας PLF, που αποστέλλεται αυτόματα με ηλεκτρονικό μήνυμα στον επιβάτη από το σύστημα, θεωρείται αναγκαίο ταξιδιωτικό έγγραφο. Οι αεροπορικές εταιρείες υποχρεούνται στον έλεγχό του πριν από την επιβίβαση του ταξιδιώτη, σε περίπτωση δε παραβίασης της υποχρέωσης αυτής φέρουν την υποχρέωση επαναπατρισμού του επιβάτη με ευθύνη και έξοδά τους. Έγκυρη φορμα PLF, με κωδικό QR, θεωρείται αναγκαία για την είσοδο σε κάθε πύλη εισόδου της Χώρας.

3. Η παρούσα απόφαση ισχύει για πρόσωπα που εισέρχονται στη Χώρα, μέσω αεροπορικών συνδέσεων με τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και τη Μάλτα από τη δημοσίευσή της έως και την 31η Αυγούστου 2020 και για τα πρόσωπα που εισέρχονται στη Χώρα, μέσω αεροπορικών συνδέσεων με τη Σουηδία, την Τσεχία, το Βέλγιο, την Ισπανία, την Ολλανδία, την Αλβανία και τη Βόρεια Μακεδονία, για το χρονικό διάστημα από τις 17 Αυγούστου 2020 έως και τις 31 Αυγούστου 2020.

Η παρούσα απόφαση δεν εμποδίζει την εκπόνηση και εφαρμογή προγράμματος επαναπατρισμού Ελλήνων πολιτών που βρίσκονται στις προαναφερθείσες χώρες .

Αριθμ. Δ1α/ΓΠ.οικ. 50682 ΦΕΚ 3363 12/8/2020

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.