Αρχική Δήμοι EOT: Αιγίδα σε εκδηλώσεις για τον κόσμο του παραμυθιού και την κερκυραϊκή...

EOT: Αιγίδα σε εκδηλώσεις για τον κόσμο του παραμυθιού και την κερκυραϊκή κουζίνα

Τη διαδραστική θεατρική παράσταση «Γεύσεις και Κατακτήσεις» του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Κέρκυρας (ΔΗΠΕΘΕΚ) και το 10ο Φεστιβάλ Αφήγησης Πηλίου, έθεσε υπό την αιγίδα του ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού με σχετικές αποφάσεις της Προέδρου του, κας Άντζελας Γκερέκου, στο πλαίσιο της ενίσχυσης πρωτοβουλιών που προβάλουν τις θεματικές μορφές τουρισμού στη χώρα και εμπλουτίζουν το ελληνικό τουριστικό προϊόν.

Το θεατρικό έργο «Γεύσεις και Κατακτήσεις», που θα παρουσιαστεί στις 30 και 31 Ιουλίου, είναι βασισμένο στην ιστορία της κουζίνας της Κέρκυρας, όπως αυτή απεικονίζεται στις παραδοσιακές κορφιάτικες συνταγές, οι οποίες αντανακλούν την πολύπλοκη ιστορία των κατακτήσεων του νησιού. Οι παραστάσεις θα λάβουν χώρα στο Μον Ρεπό, ενώ στον περιβάλλοντα χώρο θα πραγματοποιηθεί έκθεση τοπικών προϊόντων. Στόχος της ενέργειας είναι η προβολή της κερκυραϊκής γαστρονομίας, η προώθηση των τοπικών προϊόντων και της τοπικής οικονομίας και η παρουσίαση των ειδικών μορφών τουρισμού που προσφέρει το νησί, μέσω της ανάδειξης της πολιτιστικής κληρονομιάς του. 

Το 10ο Φεστιβάλ Αφήγησης Πηλίου με την επωνυμία «Παραμύθια και Μύθοι στου Κένταυρου την Ράχη» θα πραγματοποιηθεί από την 1η έως τις 9 Αυγούστου στον Άγιο Γεώργιο Νηλείας. Το φεστιβάλ έχει σκοπό τη διάδοση της λαϊκής παράδοσης του παραμυθιού και την προβολή της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς, μέσα από τα παραμύθια και τους μύθους της ανθρωπότητας. Κάθε χρόνο τις εκδηλώσεις του παρακολουθούν Βρετανοί, Αμερικάνοι, Γάλλοι, Δανοί και Γερμανοί μόνιμα διαμένοντες και επισκέπτες, οι οποίοι γνωρίζουν την ελληνική γλώσσα και σχετίζονται με το αντικείμενο της αφήγησης, γεγονός που συμβάλει σημαντικά στην περαιτέρω τουριστική προβολή της ευρύτερης περιοχής όπου αυτό διεξάγεται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.