Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Υπό την αιγίδα του ΕΟΤ η παράσταση-performance «Anamnesis» στην Αρχαία Ζώνη Αλεξανδρούπολης

Υπό την αιγίδα του ΕΟΤ η παράσταση-performance «Anamnesis» στην Αρχαία Ζώνη Αλεξανδρούπολης

Την παράσταση «Anamnesis / Αρχαία Ζώνη», που θα παρουσιαστεί στις 3 Αυγούστου από τη χοροθεατρική ομάδα Quasi Stellar της διεθνώς διακεκριμένης σκηνοθέτιδας και χορογράφου Αποστολίας Παπαδαμάκη στον μαγευτικό αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Ζώνης στην Αλεξανδρούπολη, έθεσε υπό την αιγίδα του ο ΕΟΤ με σχετική απόφαση της Προέδρου του Οργανισμού, Άντζελας Γκερέκου.

Η παραγωγή αυτή έρχεται ως εξέλιξη των προηγούμενων παραστάσεων της ίδιας ομάδας «Anamnesis / From Darkness to Light» στο Ναό του Επικούριου Απόλλωνα  (Πελοπόννησος) τον Ιούλιο του 2018  και «Anamnesis / Delos» στη Δήλο τον Σεπτέμβριο του 2019, οι οποίες επίσης υποστηρίχθηκαν από τον ΕΟΤ.

Η «Anamnesis / Αρχαία Ζώνη» είναι μια διαδραστική, site specific παράσταση-performance χορού, μουσικής και αφήγησης με κυλιόμενη ροή -ειδικά σχεδιασμένη για τον συγκεκριμένο αρχαιολογικό χώρο-, που αντλεί την έμπνευση της από τη μυθολογία, την ιστορία και τη φιλοσοφία, ανασύροντας μνήμες της διαδρομής της ανθρώπινης ύπαρξης. Η σύλληψη, η χορογραφία και η σκηνοθεσία είναι της Αποστολίας Παπαδαμάκη, ενώ σε αυτήν συμπράττουν επίσης ο ηθοποιός Γιάννης Στάνκογλου, ο μουσικός και συνθέτης Τρύφωνας Κουτσουρέλης, η τραγουδίστρια Μαρία Παπαγεωργίου και παιδιά από τις καλλιτεχνικές σχολές της Αλεξανδρούπολης. 

Πρόκειται για μία ιδιαίτερα σημαντική δράση, που προβάλλει την Ελλάδα ως ελκυστικό προορισμό μέσω του πολιτιστικού τουρισμού, αφού με τη δημιουργία ολοκληρωμένης βιωματικής εμπειρίας στον θεατή-επισκέπτη επιτυγχάνει τη σύνδεση του αρχαίου με τον σύγχρονο ελληνικό πολιτισμό, αναδεικνύοντας παράλληλα το ποικιλόμορφο τουριστικό προϊόν (περιπατητικός και φυσιολατρικός τουρισμός, τουρισμός υγείας και ευεξίας) του τόπου διεξαγωγής της.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.