Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Πολιτιστική Διπλωματία για την ενίσχυση διεθνώς της εικόνας της Κρήτης

Πολιτιστική Διπλωματία για την ενίσχυση διεθνώς της εικόνας της Κρήτης

Celestyal Cruises

Με επιτυχία η ενημερωτική εκδήλωση που οργάνωσε η Περιφέρεια

Ο σημαντικός ρόλος της πολιτιστικής διπλωματίας στην ενίσχυση διεθνώς της εικόνας ενός έθνους ή και μιας Περιφέρειας, και συγκεκριμένα της Περιφέρειας Κρήτης, παρουσιάστηκε από ειδικούς σε εκδήλωση που οργάνωσε η Περιφέρεια Κρήτης στο Ηράκλειο παρουσία αυτοδιοικητικών στελεχών της Περιφέρειας και των Δήμων καθώς και υπηρεσιακών στελεχών. Η εκδήλωση που είχε ως θέμα «Πολιτιστική Διπλωματία, το πλαίσιο και οι δυναμικές στην περίπτωση της Κρήτης», πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στο ξενοδοχείο Atlantis, είχε ως στόχο την ανάλυση της γενικής έννοιας και του ρόλου της πολιτιστικής διπλωματίας, καθώς και την ανάδειξη ειδικά της περίπτωσης άσκησής της στην Κρήτη.

Η εκδήλωση έγινε με τον συντονισμό της Αντιπεριφέρειας Πολιτισμού και ομιλητές ήταν, οι: Μιχάλης Ρωμανός Δεικτάκης, Πολιτικός Επιστήμονας, MSc στην Πολιτιστική Διπλωματία, Νικολέττα Καστρινάκη, ασκούμενη του Ελληνικού Ινστιτούτου Πολιτιστικής Διπλωματίας, Ρέα Πολίτη, Διευθύντρια του Ελληνικού Ινστιτούτου Πολιτιστικής Διπλωματίας. Οι δύο πρώτοι ομιλητές ανέλυσαν την έννοια του όρου πολιτιστική διπλωματία, και τις προοπτικές ιδίως της Κρήτης , ενώ η Ρέα Πολίτη ανέδειξε το ρόλο του Ινστιτούτου και την έως τώρα δράση του.

Ο διοργανωτής της εκδήλωσης, Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Απόδημου Ελληνισμού Κώστας Φασουλάκης, εξήρε το ρόλο της πολιτιστικής διπλωματίας στην ενίσχυση της εικόνας ενός έθνους ή και μιας περιφέρειας, και αναφέρθηκε στους τομείς που ιδίως η Περιφέρεια Κρήτης έχει πραγματοποιήσει σημαντικά βήματα εξωστρέφειας.

Οι ομιλίες της εκδήλωσης: Μιχαήλ Ρωμανός Δεικτάκης: Εισαγωγή στο θέμα της Πολιτιστικής Διπλωματίας. Νικολέττα Καστρινάκη: Τυπολογία και Εισαγωγή στην Πολιτιστική Διπλωματία. Ρέα Πολίτη Ο ρόλος της Πολιτιστικής Διπλωματίας, φορείς δρώντες και στρατηγική. Μιχαήλ Ρωμανός Δεικτάκης: Η περίπτωση της Κρήτης, οι δυναμικές, οι προοπτικές και η στρατηγική μιας αποτελεσματικής Κρητικής πολιτιστικής διπλωματίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.