Το επιχειρησιακό πλάνο και οι έλεγχοι στις πύλες εισόδου της χώρας αποδίδουν» δήλωσε ο Υπουργός Τουρισμού κ. Χάρης Θεοχάρης στην 1η διαδικτυακή εκδήλωση της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας.
Ως προσκεκλημένος ομιλητής στην πρώτη διαδικτυακή εκδήλωση της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας με θέμα «Υγεία και Ασφάλεια, Τουρισμός και Οικονομία, Covid-19: Επιπτώσεις και Επόμενη Μέρα», ο Υπουργός Τουρισμού κ. Χάρης Θεοχάρης δήλωσε μεταξύ άλλων: «Μετά από το άνοιγμα του Ελληνικού Τουρισμού παρατηρείται κάποια αύξηση των κρουσμάτων. Αυτό, όμως, αποδεικνύει πως το επιχειρησιακό πλάνο και οι έλεγχοι που πραγματοποιούνται στα σύνορα, στις πύλες εισόδου της χώρας μας, αποδίδουν».
Ο κ. Χάρης Θεοχάρης συνεχάρη τον κ. Γιάννη Ρέτσο για την επανεκλογή του στην προεδρία του ΣΕΤΕ. Ευκαιρίας δοθείσης, ο Υπουργός Τουρισμού ευχαρίστησε επίσης τον ΣΕΤΕ, το ΞΕΕ και την ΠΟΞ «για τα αντανακλαστικά που επέδειξαν, για τον τρόπο που στήριξαν τον ξενοδοχειακό κλάδο και εν γένει τον ελληνικό τουρισμό, βοηθώντας την Πολιτεία να πάρει τις κατάλληλες αποφάσεις».
Ο κ. Θεοχάρης αναφέρθηκε εν περιλήψει στις έκτακτες πρωτοβουλίες τις οποίες ανέλαβε το Υπουργείο Τουρισμού το τελευταίο διάστημα, προκειμένου να ανακτηθεί κατά τον πιο αποτελεσματικό τρόπο το έδαφος το οποίο χάθηκε στον τουριστικό κλάδο εξαιτίας της πανδημίας. «Υπογράψαμε ένα στρατηγικό μνημόνιο συνεργασίας με την TUΙ» είπε ο κ. Χάρης Θεοχάρης. Και εξήγησε ότι με αυτή την κομβικής σημασίας συμφωνία με έναν κολοσσό του παγκόσμιου τουρισμού «θέσαμε στην TUI το φιλόδοξο στόχο να φέρει στην Ελλάδα φέτος τουλάχιστον το 50% όσων τουριστών είχε φέρει την προηγούμενη χρονιά. Κι αυτό θα δώσει το στίγμα για τη συνέχεια».
Σε ό,τι αφορά στις νέες προωθητικές ενέργειες για τον Ελληνικό Τουρισμό, ο Υπουργός Τουρισμού τόνισε ότι «ήδη ξεκινήσαμε δύο καμπάνιες για την επόμενη μέρα: Η πρώτη, το “Endless Greek Summer”, σε συνεργασία με τη Marketing Greece, έχει συναισθηματικό χαρακτήρα. Ακολούθησε την παγκοσμίως πρωτοποριακή καμπάνια “Greece From Home” την οποίαν προωθήσαμε στη διάρκεια της υγειονομικής κρίσης. Η δεύτερη, το “Destination Greece Health First”, είναι μια περισσότερο ενημερωτική καμπάνια για την ασφάλεια της χώρας μας. Ήδη ξεδιπλώνουμε τις πρώτες συνεργασίες συνδιαφήμισης, προκειμένου να στηρίξουμε τη συνδεσιμότητα της Ελλάδας».
Κλείνοντας την παρέμβασή του, ο Υπουργός Τουρισμού κ. Χάρης Θεοχάρης υπογράμμισε ότι «ο επόμενος στόχος μας είναι η επέκταση της τουριστικής σεζόν και, γιατί όχι, το άμεσο ξεκίνημα της επόμενης. Τότε θα έχουμε σύμμαχο τη ζήτηση. Θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να φέρουμε και τον τελευταίο τουρίστα που σκέφτεται και θέλει να επισκεφθεί τη χώρα μας».