Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Ά. Γκερέκου: «Η γεωκληρονομιά της Ελλάδας σημαντικό εργαλείο εξωστρέφειας και προσέλκυσης επισκεπτών»

Ά. Γκερέκου: «Η γεωκληρονομιά της Ελλάδας σημαντικό εργαλείο εξωστρέφειας και προσέλκυσης επισκεπτών»

Celestyal Cruises

Επίσκεψη της Προέδρου του ΕΟΤ στην Ελληνική Αρχή Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (ΕΑΓΜΕ)

Την Ελληνική Αρχή Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (ΕΑΓΜΕ, πρώην ΙΓΜΕ) επισκέφθηκε χθες η Πρόεδρος του ΕΟΤ, κα Άντζελα Γκερέκου, σε συνέχεια της συνάντησης εργασίας στην οποία είχε συμμετάσχει στις 6 Ιουλίου στο Λαύριο με θέμα «Αξιοποίηση της μεταλλευτικής και πολιτιστικής κληρονομιάς με στόχο την τουριστική ανάπτυξη και την αύξηση της επισκεψιμότητας του Δήμου Λαυρεωτικής».

Η Πρόεδρος του ΕΟΤ, Άντζελα Γκερέκου, με τον Γενικό Διευθυντή της ΕΑΓΜΕ, Ανδρέα Τσώκο

Η Πρόεδρος του ΕΟΤ, αφού ξεναγήθηκε στο Μουσείο Ορυκτών και Πετρωμάτων και τους άλλους χώρους της ΕΑΓΜΕ, είχε συνάντηση με τον Γενικό Διευθυντή της, κο Ανδρέα Τσώκο, στη διάρκεια της οποίας συζήτησαν τις λεπτομέρειες για την ανάπτυξη περαιτέρω συνεργασίας μεταξύ των δύο πλευρών.

Η Πρόεδρος του ΕΟΤ υπογράφει στο βιβλίο επισκεπτών της ΕΑΓΜΕ

Όπως ανέφερε η κα Γκερέκου, η ανάδειξη της γεωκληρονομιάς της χώρας μας αποτελεί για τον ΕΟΤ σημαντικό εργαλείο εξωστρέφειας και προσέλκυσης επισκεπτών μέσω του γεωτουρισμού και του θερμαλισμού, με στόχο την ενίσχυση των θεματικών μορφών τουρισμού, τον περαιτέρω εμπλουτισμό του ελληνικού τουριστικού προϊόντος και την επέκταση της τουριστικής περιόδου.

Σημειώνεται ότι η ΕΑΓΜΕ αποτελεί τον θεσμοθετημένο τεχνικό σύμβουλο της πολιτείας σε θέματα γεωεπιστημών, ενώ στους βασικούς σκοπούς του συγκαταλέγονται, μεταξύ άλλων, η έρευνα και αξιολόγηση των ορυκτών πρώτων υλών και των υπογείων υδάτων της χώρας με την παράλληλη χορήγηση αδειών για ανάπτυξη ιαματικού τουρισμού. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.