Αρχική Βραβεία Τα «αστέρια» του CapsuleT έλαμψαν κάτω απ’ τον Αττικό ουρανό

Τα «αστέρια» του CapsuleT έλαμψαν κάτω απ’ τον Αττικό ουρανό

Ιδιαίτερη βραδιά «κινηματογραφικής προβολής» στο θερινό κινηματογράφο Cine Ψυχικό Classique διοργάνωσε ο CapsuleT Travel & Hospitality Accelerator χθες το βράδυ. Σε αυτή, οι ομάδες του 2ου κύκλου του Προγράμματος Επιτάχυνσης παρουσίασαν με έναν ξεχωριστό τρόπο την εξέλιξή τους, τις σχετικές βελτιστοποιήσεις στις οποίες προχώρησαν αναφορικά με τις υπηρεσίες τους, αλλά και τη συνολική πρόοδο που σημείωσαν στη διάρκεια του 3μηνου προγράμματος, παρά τις αντίξοες συνθήκες που μεσολάβησαν λόγω Covid-19.

Ήταν 26 Φεβρουαρίου όταν οι ομάδες που εντάχθηκαν στο δεύτερο κύκλο του CapsuleT περνούσαν για πρώτη φορά το κατώφλι των εγκαταστάσεων του επιταχυντή στην Καλλιθέα και ξεκινούσαν επίσημα το «ταξίδι» τους εντός του Προγράμματος Επιτάχυνσης.

Ένα παγκόσμιο lockdown, πολλά εξειδικευμένα webinars και one-on-one online meetings των ομάδων με στελέχη ηγετικών εταιρειών της τουριστικής αγοράς μετά, η ομάδα του επιταχυντή ολοκλήρωσε το 2ο κύκλο του προγράμματος, υποδεχόμενη στο θερινό κινηματογράφο τις 9 startups που ολοκλήρωσαν επιτυχώς το πρόγραμμα, όπως επίσης κριτές, συνεργάτες, επενδυτές και εκλεκτούς προσκεκλημένους, μεταξύ των οποίων και ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ, κ. Δημήτρης Φραγκάκης.

Παράλληλα, η βραδιά κατέστη η ιδανική συνθήκη προκειμένου να αναδειχθούν και οι 3 νικήτριες ομάδες του 2ου κύκλου, όπως προέκυψαν από την τελική αξιολόγηση που κατέθεσε η Επιτροπή Αξιολόγησης και Καθοδήγησης του επιταχυντή. Σημειώνεται πως η σχετική αξιολόγηση πραγματοποιήθηκε στη βάση τόσο των γενικών κριτηρίων του προγράμματος (η ιδέα της ομάδας ως προς την καινοτομία της, η επιχειρηματική ωριμότητα και προοπτική της προσφερόμενης υπηρεσίας και η ομάδα ως προς τα μέλη της σε σχέση με τα τυπικά τους χαρακτηριστικά), όσο και ειδικών κριτηρίων που αφορούν την πρόοδο των startup ομάδων στη διάρκεια του τρίμηνου προγράμματος.

Ειδικότερα, το 1ο βραβείο και το χρηματικό έπαθλο των 10.000 ευρώ έλαβε η Hotellisense, το 2ο βραβείο και το έπαθλο των 5.000 ευρώ έλαβε η Reveffect ενώ τέλος, το 3ο βραβείο και τα 3.000 ευρώ έλαβε η ομάδα της Narratologies.

Συγχρόνως, όσοι βρέθηκαν στο Cine Ψυχικό Classique είχαν την ευκαιρία να δώσουν το χειροκρότημά τους στους αυριανούς πρωταγωνιστές του τουρισμού, όπως επίσης να επιλέξουν τη δική τους αγαπημένη ομάδα (με βάση την παρουσίασή της) απονέμοντας έτσι ένα ξεχωριστό βραβείο, το «Βραβείο Κοινού». Νικήτρια αναδείχθηκε η ομάδα της Inomo, η οποία κέρδισε ένα ταξίδι 4 διανυκτερεύσεων με διατροφή για 4 άτομα στο ξενοδοχείο Amada Colossos Resort στη Ρόδο.

Αξίζει να επισημανθεί πως ο 2ος κύκλος του CapsuleT θα ήταν αδύνατο να πραγματοποιηθεί χωρίς την πολύτιμη συνδρομή και υποστήριξη -για ακόμα μία φορά- του χορηγού και των στρατηγικών συνεργατών του προγράμματος. Υπενθυμίζεται πως το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος και η Google έχουν προχωρήσει στη σύζευξη των δυνάμεών τους για τον CapsuleT. Ως μέρος της συνεργασίας αυτής, οι εκπρόσωποι της Google διέθεσαν στη διάρκεια του προγράμματος την τεχνογνωσία και την εξειδίκευσή τους στον ψηφιακό τομέα, την κοινή χρήση των καλύτερων πρακτικών, τη φιλοξενία ειδικών online webinars και την οργάνωση 1:1 συνεδριών με μέντορες.

Επιπροσθέτως, στρατηγικοί συνεργάτες του προγράμματος ήταν η Grant Thornton, η Nelios και η TÜV Austria Hellas. Eιδικός συνεργάτης ήταν το NBG Business Seeds της Εθνικής Τράπεζας ενώ, τέλος, υποστηρικτής ήταν η Douwe Egberts/Foodrinco.

Υπογραμμίζεται πως οι 9 ομάδες που ολοκλήρωσαν επιτυχώς το δεύτερο κύκλο του Προγράμματος Επιτάχυνσης είναι οι εξής: AccessLab, Alios Tours, Costa Nostrum, Events in Greece, Hotellisense, Inomo, Narratologies, Respoguide και Reveffect.

Σημαντικό κομμάτι των δράσεων του προγράμματος υπήρξαν, μεταξύ άλλων, οι επισκέψεις (on-site visits) των ομάδων στα ξενοδοχεία “Airotel Alexandros” και “The Alex, Monte Kastella” όπως επίσης και τα “virtual visits” που πραγματοποιήθηκαν online με στελέχη των εξής ηγετικών εταιρειών της τουριστικής αγοράς: Aldemar Hotels & Resorts, Athens International Airport, Brown Hotels, Grecotel Hotels & Resorts, Crowne Plaza, Expedia Group, Key Tours, XT Travel και Zante Park Hotel.

 

Μετά το πέρας της ξεχωριστής βραδιάς στο θερινό κινηματογράφο, ο Πρόεδρος του Ξ.Ε.Ε. κ. Αλέξανδρος Βασιλικός προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση: «Ο CapsuleT αποτελεί ένα σημείο συνάντησης και δίαυλο επικοινωνίας μεταξύ των νέων ανθρώπων -που ξεχωρίζουν για τη δημιουργικότητα και την καινοτόμα σκέψη τους- και του ξενοδοχειακού κλάδου που χρειάζεται, περισσότερο από ποτέ, έξυπνες τεχνολογικές λύσεις και διόδους ανάπτυξης. Τώρα είναι η στιγμή να κοιτάξουμε το μέλλον, τώρα είναι η στιγμή να στηρίξουμε τη δημιουργικότητα και να πετύχουμε την τεχνολογική αναβάθμιση του ελληνικού ξενοδοχείου μέσα από πρωτοπόρες ιδέες και πρωτοβουλίες τις οποίες στηρίζουμε και θα εξακολουθήσουμε να το κάνουμε και στο μέλλον. Συγχαρητήρια στις ομάδες του 2ου κύκλου που σήμερα μας έδειξαν το δρόμο της δημιουργίας».

 

Από τη μεριά του ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ κ. Δημήτρης Φραγκάκης συνεχάρη τις ομάδες του επιταχυντή για την αξιόλογη πορεία και εξέλιξή τους παρά τις δυσμενείς συνθήκες υπό τις οποίες πραγματοποιήθηκε το πρόγραμμα, ενώ δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει ότι είναι πιο αναγκαίο από ποτέ ο Οργανισμός και το Ξ.Ε.Ε. να λειτουργούν συμπληρωματικά και να συμπράττουν σε πρωτοβουλίες όπως αυτή του CapsuleT, δημιουργώντας έτσι προστιθέμενη αξία για τη χώρα.

 

Τέλος, η Director του επιταχυντή, κα. Κατερίνα Σαριδάκη, σε δήλωσή της επεσήμανε σχετικά με τη λήξη του τρίμηνου προγράμματος: «Οι 9 ομάδες του 2ου κύκλου μας, χάρη στην υποστήριξη και την τεχνογνωσία που έλαβαν, τη συμβουλευτική καθοδήγηση από την επιτροπή μας και τους μέντορές τους, αλλά και τις επαφές που αναπτύχθηκαν στη διάρκεια του προγράμματος, απέδειξαν στην πράξη ότι πολλά μπορούν να γίνουν ακόμη και εν μέσω αντίξοων συνθηκών και αχαρτογράφητων νερών. Η δημιουργικότητα, η παραγωγική σκέψη, η δύναμη και η επιθυμία τους να ξεχωρίσουν μέσα από τη δουλεία τους ήταν χαρακτηριστικά που διακρίναμε ξεκάθαρα κατά τη διάρκεια της βραδιάς. Θερμά συγχαρητήρια για τη δουλειά και τα αποτελέσματα που παρουσίασαν∙ συνεχίζουμε όλοι μαζί για ένα καλύτερο μέλλον στον τουρισμό».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.