Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Στο πλευρό της 85ης ΔΕΘ εκθέτες, συνεργάτες, φορείς και η Τιμώμενη Χώρα,...

Στο πλευρό της 85ης ΔΕΘ εκθέτες, συνεργάτες, φορείς και η Τιμώμενη Χώρα, Γερμανία

Στο πλευρό της 85ης ΔΕΘ εκθέτες, συνεργάτες, φορείς και η Τιμώμενη Χώρα, Γερμανία
Celestyal Cruises

Τα αισιόδοξα μηνύματα που στέλνουν για τη φετινή διοργάνωση

Εκθέτες, συνεργάτες, φορείς, αλλά και η φετινή Τιμώμενη Χώρα Γερμανία βρίσκονται έμπρακτα στο πλευρό της 85ης ΔΕΘ, κόντρα στις αντίξοες συνθήκες που έχει διαμορφώσει στη διεθνή εκθεσιακή βιομηχανία η πανδημία του κορωνοϊού. Μετά από ένα επιβεβλημένο διάλειμμα, οι «μηχανές» για την προετοιμασία της 85ης ΔΕΘ έχουν ενεργοποιηθεί εκ νέου με σκοπό να διοργανωθεί μια άρτια Έκθεση, αλλά και να σταλεί προς όλες τις κατευθύνσεις ένα μήνυμα επανεκκίνησης της οικονομίας, αφού η 85η ΔΕΘ θα είναι και η πρώτη εκθεσιακή διοργάνωση πανευρωπαϊκά μετά το ξέσπασμα της πανδημίας.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης της στήριξής τους προς τη φετινή διοργάνωση του Σεπτεμβρίου, αλλά και προς τη διοργανώτρια ΔΕΘ-Helexpo, εκθέτες, συνεργάτες, φορείς, αλλά και η Γερμανία, πέραν της έμπρακτης συμμετοχής τους, στέλνουν τα δικά τους αισιόδοξα μηνύματα για την 85η ΔΕΘ:

«Η Γερμανία και η Ελλάδα συνεργάζονται στενά προκειμένου να επιστρέψει η οικονομία σε τροχιά ανάπτυξης. Είμαστε πεπεισμένοι ότι ειδικά τη χρονιά του κορωνοϊού, η απόφαση για τη διεξαγωγή της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης 2020 είναι σωστή. Η Γερμανία θα είναι με χαρά η Τιμώμενη Χώρα της 85ης ΔΕΘ. Ταυτόχρονα με την Προεδρία του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης θέλουμε να στείλουμε το μήνυμα ότι η Γερμανία και η Ελλάδα προσεγγίζουν από κοινού και με συνεργατικό πνεύμα τα κεντρικά ζητήματα του μέλλοντος, όπως η “πράσινη” ανάπτυξη, η υγεία και η καινοτομία. Μόνο ενωμένοι εντός της Ευρώπης μπορούμε να υπερβούμε την κρίση» αναφέρει ο Πρέσβης της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην Ελλάδα, κ. Ερνστ Ράιχελ.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και η δήλωση του γενικού διευθυντή του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, Δρα Αθανάσιου Κελέμη. «Για την Ελλάδα, η Γερμανία λογίζεται στρατηγικός εταίρος στους τομείς της οικονομίας, του εμπορίου και των επενδύσεων, ένας ειλικρινής ‘’συνομιλητής’’ σε πολιτικό επίπεδο και ‘’συνοδοιπόρος’’ στον πολιτισμό.

Οι δύο χώρες, έχοντας καλλιεργήσει επί σειρά ετών τις μεταξύ τους σχέσεις στη βάση της ανταποδοτικότητας και της εξασφάλισης της μεγαλύτερης δυνατής διμερούς υπεραξίας, προσβλέπουν σε μια ακόμη πιο στενή και πολυεπίπεδη συνεργασία.

Η διοργάνωση της 85ης ΔΕΘ με τη συμμετοχή της Γερμανίας ως Τιμώμενης Χώρας, δημιουργεί μια νέα ευκαιρία, ώστε Ελλάδα και Γερμανία να διευρύνουν τις επενδυτικές “αναζητήσεις” τους, σε τομείς, όπως η “πράσινη” οικονομία και ειδικότερα, οι ΑΠΕ και η ανακύκλωση απορριμμάτων, καθώς και σε άλλα πεδία, με χαρακτηριστικότερα την αγροδιατροφή, τον τουρισμό, τις υποδομές, το real estate, τις νέες τεχνολογίες και τις αποκρατικοποιήσεις. Για τον σκοπό αυτό, εξάλλου, το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο κινητοποιεί όλες τις δυνάμεις του, επιδιώκοντας η συμμετοχή της γερμανικής επιχειρηματικής κοινότητας στην 85η ΔΕΘ να ξεπεράσει κάθε προσδοκία και την ίδια στιγμή η παρουσία των ελληνικών εταιρειών με εμπορικό ή και επενδυτικό προσανατολισμό τη γερμανική αγορά να καταγραφεί ως πραγματικά ισχυρή».

Αισιόδοξο μήνυμα στέλνει και η WIND, Επίσημος Τηλεπικοινωνιακός Πάροχος της 85ης ΔΕΘ. «Αναμφισβήτητα η πανδημική κρίση ήταν μια πρωτόγνωρη κατάσταση για τη χώρα μας, αλλά και για την παγκόσμια οικονομία. Κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά τι θα αφήσει πίσω, όμως κοιτάζουμε μπροστά με αισιοδοξία. Οι μηχανές της οικονομίας έχουν πάρει ξανά μπρος και η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης αποτελεί ιδανική συνάντηση για τον κόσμο του επιχειρείν. Ας εκμεταλλευτούμε την κρίση αυτή ώστε να θέσουμε ακόμα πιο γερά θεμέλια για την ανάπτυξη της οικονομίας.

Εμείς στη WIND έχουμε ήδη το βλέμμα μας στραμμένο στην επόμενη μέρα συνεχίζοντας με αμείωτους ρυθμούς τις επενδύσεις μας σε δίκτυα νέας γενιάς και νέες τεχνολογίες, συμβάλλοντας στον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας. Επιδιώκουμε να βρισκόμαστε ανάμεσα στους πρωταγωνιστές της ανόρθωσης της οικονομίας, ως ασφαλής και υπεύθυνος εργοδότης καθώς και συστηματικός επενδυτής» σημειώνει με τη σειρά του ο διευθυντής εταιρικών σχέσεων της WIND Ελλάς, κ. Γιώργος Τσαπρούνης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.