Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Στο ΕΜΣΤ η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Λίνα Μενδώνη

Στο ΕΜΣΤ η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Λίνα Μενδώνη

Στο ΕΜΣΤ η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Λίνα Μενδώνη

Το ΕΜΣΤ επισκέφτηκε σήμερα το πρωί η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Λίνα Μενδώνη, προκειμένου να ενημερωθεί για τα υγειονομικά μέτρα που έχουν ληφθεί για την ασφάλεια τόσο των επισκεπτών του Μουσείου, όσο και των εργαζόμενων.

 

Συνοδευόμενη από τον Γενικό Γραμματέα Σύγχρονου Πολιτισμού κ. Νικόλα Γιατρομανωλάκη, η Υπουργός περιηγήθηκε τους χώρους του Μουσείου διαπιστώνοντας  ότι είναι εντελώς ασφαλείς για να υποδεχθούν τους επισκέπτες του. «Η αλήθεια είναι», δήλωσε η Υπουργός Πολιτισμού και  Αθλητισμού κ. Λίνα Μενδώνη «ότι το ΕΜΣΤ «αδικήθηκε» περισσότερο από τα άλλα Μουσεία, γιατί μόλις τρεις εβδομάδες από την επιτυχημένη έναρξη της λειτουργίας του, προκαλώντας το ενδιαφέρον χιλιάδων πολιτών, αναγκάστηκε να «κλείσει» τις πόρτες του εξαιτίας του covid-19. Πιστεύω ότι το ΕΜΣΤ προσφέρει ασφάλεια -γιατί η ασφάλεια έρχεται πρώτη!- όχι μόνον γιατί τα μέτρα που έχουν ληφθεί είναι εξαιρετικά αυστηρά, αλλά και γιατί οι μεγάλοι κοινόχρηστοι χώροι του, όπως και οι μεγάλες αίθουσες του, προσφέρουν την άνεση στον επισκέπτη να απολαύσει τα σπουδαία εκθέματά του». Ευχαρίστησε τον Γενικό Γραμματέα, καθώς και το προσωπικό του ΕΜΣΤ όχι μόνον για τη σημαντική δουλειά, που έκαναν, αλλά και γιατί ο σχεδιασμός των μέτρων ασφαλείας προσαρμόστηκε και από σχεδιαστική άποψη στο πνεύμα του σύγχρονου μουσείου.

Σημειώνεται ότι «τρέχει» η προκήρυξη του ΕΜΣΤ για την πρόσληψη 13 υπαλλήλων διαφόρων ιδιοτήτων, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου και καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων στις 22 Ιουνίου. Τις επόμενες μέρες θα λειτουργήσει το καφέ, στο ισόγειο, ενώ θα ετοιμαστεί και το εστιατόριο με τη μοναδική  θέα της Ακρόπολης. Η είσοδος στο ΕΜΣΤ ως τις 15 Ιουλίου είναι δωρεάν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.