Αρχική Δήμοι Καθαρισμός – αποκατάσταση του ευρύτερου χώρου της παλαιάς χωματερής Παλαιάς Φώκαιας

Καθαρισμός – αποκατάσταση του ευρύτερου χώρου της παλαιάς χωματερής Παλαιάς Φώκαιας

Από την πρώτη στιγμή της ανάληψης των καθηκόντων μας τον Σεπτέμβριο του 2019, πέρα από την απαράδεκτη κατάσταση που μας κληροδοτήθηκε από την προηγούμενη δημοτική αρχή όσον αφορά στο θέμα των απορριμμάτων, ήρθαμε αντιμέτωποι με δύο μεγάλες χωματερές, μια στον παλιό ΧΑΔΑ Καλυβίων και μια στον ευρύτερο χώρο της χωματερής της Παλαιάς Φώκαιας στη θέση Γερακίνα. Η συγκεκριμένη χωματερή είχε αποκατασταθεί από την προηγούμενη διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής με δικές της δαπάνες. Για την παράνομη αυτή χωματερή που δημιουργήθηκε από την προηγούμενη διοίκηση του δήμου, επιβαρυνθήκαμε με μεγάλα πρόστιμα που είχαν επιβληθεί στον δήμο μετά από ελέγχους των Επιθεωρητών Περιβάλλοντος.

Παρόλες τις δυσκολίες, μέσα από συστηματική δουλειά και συντονισμένες προσπάθειες, καταφέραμε να απομακρύνουμε την παράνομη χωματερή της Παλαιάς Φώκαιας που είχε δημιουργηθεί τα τελευταία χρόνια και να επαναφέρουμε τον χώρο στην προτέρα κατάσταση, γεγονός που διαπιστώθηκε και από τους Επιθεωρητές Περιβάλλοντος σε πρόσφατη επίσκεψη – αυτοψία τους στον χώρο. Στο σημείο υπάρχουν κοντέινερ του ΕΔΣΝΑ όπου προσωρινά γίνεται η εναπόθεση, η διαλογή και ο διαχωρισμός των απορριμμάτων, τα οποία στη συνέχεια μεταφέρονται στον ΧΥΤΑ Φυλής.

Το εγχείρημα αυτό έγινε με τον συντονισμό και την ευθύνη του αρμόδιου Αντιδημάρχου Καθαριότητας Βασίλη Μπούτση, του Αντιδημάρχου Γιάννη Κυριακόπουλου και του Προέδρου του Τοπικού Συμβουλίου Παλαιάς Φώκαιας Μανώλη Τσαλικίδη.

                  Ως Δημοτική Αρχή έχουμε ήδη επεξεργασθεί ένα συνεκτικό πρόγραμμα για τη διαχείριση των απορριμμάτων, ενώ αυτή την περίοδο εκπονείται η αναθεώρηση του Τοπικού Σχεδίου Διαχείρισης που θα υποβληθεί στην Περιφέρεια Αττικής και με βάση τις προβλέψεις του, θα διεκδικήσουμε εξοπλισμό και χρηματοδοτήσεις πέρα από όσα έχουμε έως σήμερα επιτύχει. Προχωράμε σταθερά και με σχέδιο για να λύσουμε το πρόβλημα.     

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.