Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Έκτακτη επιχορήγηση των Αστικών μη Κερδοσκοπικών Εταιρειών (ΑΜΚΕ) που δραστηριοποιούνται στον χώρο...

Έκτακτη επιχορήγηση των Αστικών μη Κερδοσκοπικών Εταιρειών (ΑΜΚΕ) που δραστηριοποιούνται στον χώρο του σύγχρονου πολιτισμού

Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού (ΥΠ.ΠΟ.Α.) απευθύνει ειδική πρόσκληση με σκοπό την έκτακτη επιχορήγηση, με ποσό δύο χιλιάδων ευρώ (2.000 €), των Αστικών μη Κερδοσκοπικών Εταιρειών (ΑΜΚΕ), που δραστηριοποιούνται στο χώρο του σύγχρονου Πολιτισμού, χωρίς να ζητείται η υλοποίηση πολιτιστικής δράσης.

Δικαίωμα υποβολής έχουν φορείς, οι οποίοι:
1. Είναι εγγεγραμμένοι στο Μητρώο Πολιτιστικών Φορέων του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού (έως και 30/04).
2. Έχουν ως αντικείμενο την υλοποίηση δράσεων σύγχρονου Πολιτισμού (εξαιρούνται λαϊκός πολιτισμός, πολιτιστική κληρονομιά, ΑΜΚΕ που έχουν προκύψει από συνεργασίες Δήμων).
3. Εμφανίζουν δραστηριότητα τα τρία τελευταία έτη, η οποία ελέγχεται με βάση τους καλλιτεχνικούς απολογισμούς που έχουν υποβληθεί στο Μητρώο.

Σημειώνεται ότι νεοϊδρυθείσες ΑΜΚΕ διατηρούν το δικαίωμα υποβολής αίτησης για έκτακτη οικονομική ενίσχυση χωρίς να πληρούν την τρίτη προϋπόθεση.

Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων λήγει στις 24 Ιουνίου 2020. Η υποβολή αιτήματος γίνεται ηλεκτρονικά στο Μητρώο Πολιτιστικών Φορέων. Στη διεύθυνση drasis.culture.gr, έχει αναρτηθεί η σχετική πρόσκληση, οι όροι και οι προϋποθέσεις.

Για οποιοδήποτε πρόβλημα σχετικά με την ηλεκτρονική υποβολή της αίτησής τους ή για αντικαταστάσεις υποβληθέντων αρχείων, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να αποστέλλουν e-mail στο dpde@culture.gr ή να απευθύνονται στα τηλέφωνα της Διεύθυνσης Πολιτιστικών Δράσεων και Εποπτείας που αναφέρονται στην ιστοσελίδα http://drasis.culture.gr/index.php/contact.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.