Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Virtual Art Retreat: “ΕΙΝΑΙ Η ΤΕΧΝΗ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ;” virtual sessions από τις 7...

Virtual Art Retreat: “ΕΙΝΑΙ Η ΤΕΧΝΗ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ;” virtual sessions από τις 7 έως τις 9 Μαΐου, 2020

Virtual Art Retreat “ART IS HEALING” virtual sessions from May 7th to 9th, 2020

To Minos Beach art hotel και το Ίδρυμα Γεωργίου & Αριστέας Μαμιδάκη σε συνεργασία με το Travelgems δημιούργησαν ένα 3μερο δωρεάν virtual Art retreat με βασικό θέμα “Είναι η Τέχνη θεραπευτική;” Δώδεκα διάσημοι ειδικοί από την Αθήνα, το Βερολίνο, τη Νέα Υόρκη και το Παρίσι θα μοιραστούν το πάθος τους και την γνώση τους για την τέχνη.

Τα virtual sessions θα είναι διαθέσιμα από τα social media κανάλια του Minos Beach art hotel από τις 7 Μαΐου έως τις 9 Μαΐου, 2020 (Instagram, Facebook).

Η τέχνη θεραπεύει καθώς ζητά να συνδέουμε το μυαλό και το σώμα μας συνειδητά. Στην καθημερινότητα μας, όλοι αλληλεπιδρούμε με τη τέχνη σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό. Η ενασχόληση με τη ζωγραφική, γλυπτική, φωτογραφία, έχει αποδειχθεί ότι κατεβάζει τα επίπεδα του άγχους. Επίσης, όταν απλά παρατηρούμε και απολαμβάνουμε ένα έργο τέχνης, δημιουργείται ηρεμία και αρμονία συναισθημάτων, ενώ αυξάνεται σημαντικά η δημιουργικότητα μας.

Αυτά τα θέματα θα συζητηθούν από τους ειδικούς. Κατά τη διάρκεια αυτών των 3 ημερών, καλλιτέχνες του Ιδρύματος Μαμιδάκη, έργα των οποίων βρίσκονται στη συλλογή του Minos Beach art hotel, θα μας μιλήσουν για τα έργα και τις πηγές έμπνευσής τους. Οι γνωστοί σχεδιαστές μόδας Deux Hommes θα μας εξηγήσουν πως η τέχνη επιδρά στις δημιουργίες τους, ενώ οι ιδιοκτήτες του Studio 3.8 από το Βερολίνο θα μας μιλήσουν για τη επίδραση της τέχνης στον άνθρωπο. Ο Filep Motwary θα μας μιλήσει για τις εικόνες και την εμπειρία του από το χώρο της μόδας και πως αλληλεπιδρά με την τέχνη. Τέλος, την τρίτη μέρα, ένα ειδικό σεμινάριο φωτογραφίας θα πραγματοποιηθεί από την γνωστή φωτογράφο του Hollywood, Stephanie Diani.

Αυτό το virtual art retreat αποτελεί μέρος των virtual retreat series που διοργανώνει το Τravelgems σαν αντίδοτο στην κρίση και όπως φαίνεται επιδρούν θετικά στους ανθρώπους που τα παρακολουθούν στενά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.