Αρχική FedHATTA ΕΛΛΑΔΑ – ΚΥΠΡΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ: Tελικός στόχος το άνοιγμα των τουριστικών αγορών των...

ΕΛΛΑΔΑ – ΚΥΠΡΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ: Tελικός στόχος το άνοιγμα των τουριστικών αγορών των δύο χωρών

ΕΛΛΑΔΑ – ΚΥΠΡΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ: Tελικός στόχος το άνοιγμα των τουριστικών αγορών των δύο χωρών

Πραγματοποιήθηκε σήμερα τηλεδιάσκεψη με θέμα τον τουρισμό Ελλάδας-Κύπρου την επόμενη ημέρα της κρίσης του Covid-19, στην οποία συμμετείχαν: ο Υπουργός Τουρισμού της Ελλάδας κ. Χάρης Θεοχάρης, ο Υφυπουργός Τουρισμού της Κύπρου κ. Σάββας Περδίος, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Συνδέσμων Γραφείων Ταξιδίων και Τουρισμού (FedHATTA) κ. Λύσανδρος Τσιλίδης, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων (ΗΑΤΤΑ) κ. Νικόλαος Κελαϊδίτης και ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Τουριστικών Πρακτόρων Κύπρου (ACTA) κ. Βασίλης Σταματάρης. Η συγκεκριμένη συνάντηση ακολούθησε άλλες συναντήσεις και συζητήσεις μεταξύ των φορέων του κλάδου των τουριστικών γραφείων των δύο χωρών, κατά τις οποίες είχαν σχεδιαστεί με αδρές γραμμές προτάσεις για από κοινού δράσεις, οι οποίες μπορούν να συμβάλουν στην επανεκκίνηση του τουρισμού και στις δύο χώρες.
 
Οι εκπρόσωποι της Πολιτείας των δύο χωρών βλέπουν θετικά τις συγκεκριμένες πρωτοβουλίες και υποσχέθηκαν να πράξουν ό,τι είναι δυνατό από την πλευρά τους προκειμένου αυτές να υλοποιηθούν.
 
Η κύρια πρόταση αφορά τη δημιουργία συγκεκριμένων ταξιδιωτικών πακέτων κινήτρων, τόσο για Έλληνες όσο και για Κύπριους, για να ταξιδέψουν στην άλλη χώρα. Οι δύο χώρες είχαν την καλύτερη δυνατή συμπεριφορά και εξέλιξη όσον αφορά την επιδημία του Covid-19, έτσι το άνοιγμα των συνόρων τους προβλέπεται να γίνει σχετικά σύντομα και σχεδόν ταυτόχρονα.
Είναι σαφές ότι οι αριθμοί που θα επιτευχθούν με αυτές τις πρωτοβουλίες δεν θα είναι ιδιαίτερα μεγάλοι, λόγω των υγειονομικών και ταξιδιωτικών πρωτοκόλλων, όμως το παράδειγμα των δύο χωρών επιδιώκεται να λειτουργήσει ως κίνητρο και για άλλες χώρες, έτσι ώστε να στραφούν προς την Ελλάδα και την Κύπρο ως πρώτους προορισμούς μετά την επανεκκίνηση του ευρωπαϊκού και του παγκόσμιου τουρισμού. Η στροφή προς τον εσωτερικό τουρισμό δεν είναι δυνατόν να κρατήσει για μεγάλο χρονικό διάστημα στις χώρες που θα τον αποφασίσουν και η εξαιρετικά καλή επιδημιολογική εικόνα Ελλάδας και Κύπρου είναι πολύ σοβαρός παράγοντας για να προσελκύσει τους ταξιδιώτες των χωρών που θα θελήσουν και κάτι διαφορετικό.
 
Ο τελικός στόχος είναι το άνοιγμα των τουριστικών αγορών των δύο χωρών από και προς κάθε κατεύθυνση και σε αυτό έγινε δεκτό ότι θα συμβάλει σε πολύ μεγάλο βαθμό το να προταθούν λειτουργικά και εύκολα στην εφαρμογή τους πρωτόκολλα, αλλά και να σχεδιαστούν και πακέτα που θα περιλαμβάνουν και κάτι άλλο από την συνηθισμένη συνταγή του ήλιου και της θάλασσας, όπως για παράδειγμα εναλλακτικές μορφές τουρισμού στην ενδοχώρα.
 
Ο φορείς θα συνεργαστούν στενά μεταξύ τους και θα παραμείνουν σε συνεχή επαφή για να αναπτύξουν τα κριτήρια αυτής της προσπάθειας, τα οποία θα προωθήσουν στη συνέχεια στα δύο αρμόδια Υπουργεία για την αποδοχή και την υποστήριξή τους. Η δε καλή αυτή συνεργασία θα συνεχιστεί και μετά την αρχική απογείωση του τουρισμού στην παρούσα φάση, θα επιδιωχθεί δε να διευρυνθεί και με τη συμμετοχή άλλων χωρών, για ένα ακόμη καλύτερο συνολικό αποτέλεσμα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.