Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Αλέξανδρος Βασιλικός: Έφτασε η ώρα για τα μέτρα επανεκκίνησης για τον τουρισμό

Αλέξανδρος Βασιλικός: Έφτασε η ώρα για τα μέτρα επανεκκίνησης για τον τουρισμό

Ο πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας Αλέξανδρος Βασιλικός, στην προσωπική του σελίδα στο fb, δηλώνει πως σε όλη αυτή τη μακρά και επίπονη διαδικασία διαβούλευσης, το ΞΕΕ ήταν «παρών» με θεσμικότητα, ρεαλισμό και αξιοπιστία και επισημαίνει ότι μαζί με τις διακρατικές συμφωνίες, τα μέτρα αυτά, θα καθορίσουν τι μπορεί να διασωθεί από τη φετινή σεζόν και με ποια όπλα θα δώσουν τη δύσκολη μάχη που έχουν μπροστά τους τα ξενοδοχεία της χώρας.

Συγκεκριμένα αναφέρει:

Έφτασε πλέον η ώρα των αποφάσεων για τα μέτρα επανεκκίνησης για τον τουρισμό, τα οποία αποδεικνείονται μια σύνθετη και πολυπαραγοντική εξίσωση. Αυτά, μαζί με τις διακρατικές συμφωνίες, θα καθορίσουν τι μπορεί να διασωθεί από τη φετινή σεζόν και με ποια όπλα θα δώσουν τη δύσκολη μάχη που έχουν μπροστά τους τα ξενοδοχεία της χώρας.

Σε όλη αυτή τη μακρά και επίπονη διαδικασία διαβούλευσης, το ΞΕΕ ήταν «παρών» με θεσμικότητα, ρεαλισμό και αξιοπιστία.

Νωρίς αναδείξαμε, απολύτως τεκμηριωμένα, τις πραγματικές διαστάσεις του προβλήματος που αντιμετωπίζουν τα ξενοδοχεία και ο τουρισμός.

Επεξεργαστήκαμε και υποβάλλαμε, σε συνεργασία και με τους άλλους φορείς του τουρισμού, προτάσεις για εφαρμόσιμα και ισορροπημένα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Καταθέσαμε ολοκληρωμένη πρόταση για τη στήριξη της απασχόλησης και την ενίσχυση της ρευστότητας και της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων φιλοξενίας.

Πάνω απ’ όλα, εξ αρχής υποστηρίζουμε αταλάντευτα και έμπρακτα ότι για να αντιμετωπίσουμε αυτή την ιστορικά πρωτόγνωρη πρόκληση, απαιτείται η συστράτευση όχι μόνο των φορέων του τουρισμού αλλά συνολικά, όλων των οικονομικών και παραγωγικών δυνάμεων της χώρας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.