Αρχική Δήμοι Μνημόνιο Συνεργασίας και Συναντίληψης ΔΗΚΕΚ-Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Μνημόνιο Συνεργασίας και Συναντίληψης ΔΗΚΕΚ-Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Ο Πολιτισμός, η Εκπαίδευση και η βελτίωση της ποιότητας ζωής, η Ανάπτυξη της Περιφέρειας, είναι απ’ τις άμεσες ανάγκες στη σημερινή Ελλάδα.

Με αφορμή αυτές τις αναγκαιότητες που επιτάσσει η εποχή μας την Τετάρτη 20 Μαΐου 2020 υπογράφτηκε το υπογράφτηκε Μνημόνιο Συνεργασίας και Συναντίληψης μεταξύ της «ΔΗΚΕΚ» (Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Καλαβρύτων-Σπήλαιο Λιμνών Καστριών) και του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης. Παρουσία του Δημάρχου Καλαβρύτων Αθανάσιου Παπαδόπουλου, της Αντιπροέδρου και Γενικής Διευθύντριας του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης Ξένιας Καλδάρα και του προέδρου της ΔΗΚΕΚ και επικεφαλή της πολιτιστικής ομάδας του Δ.Κ. Κωνσταντίνου Κούκιου.

Οι στόχοι αυτής της νέας συνεργασίας:

  • Η πολύπλευρη ανάδειξη και αξιοποίηση του πολιτιστικού αποθέματος της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Καλαβρύτων.
  • Η συν-διαμόρφωση, προώθηση και παρουσίαση πολιτιστικών/εκπαιδευτικών προγραμμάτων και δράσεων.
  • Η ανάληψη πρωτοβουλιών για τη δημιουργία ευρύτερου πολιτιστικού δικτύου σε συνεργασία και με άλλους φορείς.
  • Η προετοιμασία και υλοποίηση δημιουργίας ψηφιακού αποθετηρίου.
  • Η δημιουργία κοινής επικοινωνιακής βάσης για την προβολή των ως ανωτέρω προγραμμάτων, εκδηλώσεων και δράσεων.
  • Η ανταλλαγή τεχνογνωσίας.
  • Η ανάληψη πρωτοβουλιών για την ένταξη πολιτικών ή/και εκπαιδευτικών έργων σε Εθνικά ή/και Ευρωπαϊκά Προγράμματα χρηματοδότησης.

O Δήμαρχος Καλαβρύτων θέτει ως προτεραιότητα την πολιτιστική, εκπαιδευτική και κοινωνική αναβάθμιση της περιοχής του, ειδικά στη χρονική συγκυρία που βιώνουμε και σε αντίξοες συνθήκες, με σκοπό την διεύρυνση των πολιτιστικών δραστηριοτήτων, την κοινωνική συνοχή, μέσω της βελτίωσης της ποιότητας της ζωής, και την ανάδειξη της πολιτισμικής διάστασης της βιώσιμης ανάπτυξης.      

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.