Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Με χρηματοδότηση της Περιφ. Αττικής η μελέτη για την κατασκευή του παραλιακού...

Με χρηματοδότηση της Περιφ. Αττικής η μελέτη για την κατασκευή του παραλιακού άξονα που θα ενώσει τους δήμους Μαραθώνα και Ωρωπού

«Εμβληματικό έργο, με σημαντικό αναπτυξιακό πρόσημο για τη Βορειο-ανατολική Αττική», χαρακτήρισε ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, την κατασκευή του παραλιακού άξονα που θα συνδέσει τους δήμους Μαραθώνα και Ωρωπού, κατά τη συνάντηση που είχε χθες με τους δημάρχους, Γ. Γιασημάκη (Ωρωπού) και Σ. Τσίρκα, στο δημαρχείο Ωρωπού.
Τη μελέτη του έργου θα χρηματοδοτήσει η περιφέρεια, με προοπτική ένταξης της χρηματοδότησης του έργου στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.
Το έργο αφορά στην κατασκευή ενός παραλιακού οδικού άξονα που θα ενώσει το λιμάνι της Αγ. Μαρίνας Νέας Μάκρης με αυτό των Αγ. Αποστόλων και της Σκάλας Ωρωπού. Παράλληλα, θα ενοποιηθούν οι αρχαιολογικοί χώροι του Μαραθώνα, της Ραμνούντας και του Αμφιαράειου, δημιουργώντας μία ιστορική-πολιτιστική διαδρομή, η οποία θα λειτουργήσει ως πόλος έλξης για τους τουρίστες. 
Λεπτομέρειες για το έργο παρουσιάστηκαν, από τον γενικό γραμματέα του Δήμου Ωρωπού και εντεταλμένο περιφερειακό σύμβουλο, Θανάση Κατσιγιάννη και τον αντιδήμαρχο Καλάμου,  Πέτρο Δέδε, ενώ στη συνάντηση μετείχαν ο βουλευτής Αν. Αττικής της ΝΔ, Βασίλης Οικονόμου και οι αντιπεριφερειάρχες Αν. Αττικής, Θανάσης Αυγερινός και Οικονομικών Νίκος Πέππας. 
Με αφορμή τη μελέτη, ο κ. Πατούλης χαρακτήρισε νευραλγικής σημασίας την κατασκευή του συνδετικού οδικού άξονα που θα αναβαθμίσει το παραλιακό μέτωπο της ΒΑ Αττικής, δίνοντας ισχυρή αναπτυξιακή ώθηση στην περιοχή. 
«Τηρούμε τις δεσμεύσεις μας ότι χωρίς χρονοτριβές θα υλοποιήσουμε το όραμα μας για την αναπτυξιακή επανεκκίνηση της Αττικής, μέσα από σημαντικές παρεμβάσεις. Αυτό το στοίχημα είμαστε αποφασισμένοι να το κερδίσουμε, σε συνεργασία με τους δήμους, τις υπηρεσίες μας και τις τοπικές κοινωνίες», τόνισε. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.