Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Ε.Ε.Α.: «Να ενταχθούν στα μέτρα στήριξης και οι εμπορικές επιχειρήσεις τουριστικού ενδιαφέροντος»

Ε.Ε.Α.: «Να ενταχθούν στα μέτρα στήριξης και οι εμπορικές επιχειρήσεις τουριστικού ενδιαφέροντος»

Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών

Στην ανακοίνωση των μέτρων στήριξης των τουριστικών επιχειρήσεων, διαπιστώσαμε με έκπληξη μία σημαντική παράλειψη. Δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για τις εμπορικές επιχειρήσεις τουριστικού ενδιαφέροντος, δηλαδή για τις επιχειρήσεις εκείνες που έχουν μία κομβική ιδιαιτερότητα στη λειτουργία τους. Εξαρτώνται σχεδόν αποκλειστικά από τον τουρισμό.

Πρόκειται για καταστήματα που επαναλειτούργησαν με την Β΄ φάση επανεκκίνησης της οικονομικής δραστηριότητας στις 11 Μαΐου, όμως χωρίς ουσιαστικό αντίκρισμα μια και δεν υπάρχουν ακόμα οι καταναλωτές που τα στηρίζουν, οι ξένοι επισκέπτες. Η άφιξη τους αναμένεται μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων στον τουρισμό, όταν ανοίξουν δηλαδή τα σύνορα, αποκατασταθούν οι αεροπορικές συνδέσεις με χώρες του εξωτερικού και επαναλειτουργήσουν μεγάλες και μικρές ξενοδοχειακές μονάδες.

Μέχρι όμως να γίνουν όλα τα παραπάνω, θα περάσει ένα σημαντικό χρονικό διάστημα, στο οποίο οι συνάδελφοι μας θα επιβαρύνονται με λειτουργικά έξοδα επιχειρήσεων που δεν θα έχουν τζίρο.

Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών, βλέποντας το αδιέξοδο για χιλιάδες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε αμιγώς τουριστικές περιοχές, εκτιμά ότι πρέπει να ενταχθούν στα μέτρα στήριξης που έχουν ανακοινώσει από την κυβέρνηση για τις επιχειρήσεις του τουρισμού. Είναι αναγκαίο να συμβεί αυτό γιατί διακυβεύεται η επιβίωση χιλιάδων μικρομεσαίων επιχειρήσεων και η διάσωση πολλαπλάσιων θέσεων απασχόλησης, σε μία εξαιρετικά κρίσιμη στιγμή για την επιχειρηματικότητα και την ελληνική οικονομία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.