Αρχική UNWTO Επιλογή «βέλτιστων πρακτικών» στον Τουρισμό για να προταθούν στον ΠΟΤ

Επιλογή «βέλτιστων πρακτικών» στον Τουρισμό για να προταθούν στον ΠΟΤ

Πραγματοποιήθηκε σήμερα σε υπουργικό επίπεδο η πρώτη συνεδρίαση – μέσω τηλεδιάσκεψης – της Ειδικής Ομάδα Εργασίας στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του Υπουργού Τουρισμού κ. Θεοχάρη ως προεδρεύοντος της Επιτροπής για την Ευρώπη του Π.Ο.Τ. για την  συγκρότηση TASK FORCE με αντικείμενο την  επιλογή «βέλτιστων πρακτικών» και την υποβολή στον Π.Ο.Τ. συγκεκριμένων προτάσεων για την επάνοδο στην κανονικότητα.

Στην  τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν  υπουργοί, γενικοί γραμματείς και στελέχη της πολιτικής ηγεσίας  των δέκα κρατών  μελών της Επιτροπής για την Ευρώπη του Π.Ο.Τ. που απαρτίζουν την Ομάδα Εργασίας. Παρέμβαση έκανε ο Γενικός Γραμματέας του ΠΟΤ κ. Zurab Pololikashvili ο οποίος ευχαρίστησε ιδιαίτερα τoν υπουργό για την ανάληψη και επιτυχή υλοποίηση της πρωτοβουλίας.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε στο κείμενο το οποίο είχε προετοιμάσει ελληνική πλευρά και είχε διαμορφωθεί από τις 10 συμμετέχουσες χώρες.

Ο Υπουργός αφού καλωσόρισε τους συμμετέχοντες, παρουσίασε τις έξι θεματικές ενότητες του κειμένου:

1. Αξιολόγηση ληφθέντων μέτρων από  κράτη- μέλη του ΠΟΤ και επιλογή καλών πρακτικών.   

2.  Αξιολόγηση και ιεράρχηση των πιέσεων που δέχεται η τουριστική βιομηχανία.

3. Πλαίσιο διατήρηση λειτουργικότητας του τουριστικού τομέα.

4.  Λήψη μέτρων υλοποιήσιμα σε επίπεδο προορισμού.

5. Διαμόρφωση κριτηρίων με σκοπό την επανεκκίνηση των δραστηριοτήτων της τουριστικής βιομηχανίας .

6.  Διαμόρφωση πολιτικών και πρακτικών για την μεταβατική περίοδο προς την κανονικότητα.

Οι συμμετέχοντες συνεχάρησαν  τον Έλληνα υπουργό, βρήκαν θετικά τα στοιχεία του σχεδίου της λευκής βίβλου, και αφού κατέθεσαν τις προτάσεις τους, συμφώνησαν να οριστικοποιήσουν οι εκπρόσωποί τους το κείμενο έως το τέλος της  εβδομάδας. Ο κ. Θεοχάρης συνοψίζοντας ζήτησε να δοθεί έμφαση στις προτάσεις για τις ενέργειες της επόμενης μέρας και συμφώνησε με τους ομολόγους του  για άμεση ολοκλήρωση του έργου της επιτροπής

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.