Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά ΑΝΑ-ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ: Comédie-Française – Ivo van Hove “Ηλέκτρα / Ορέστης”, Σάββατο 9...

ΑΝΑ-ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ: Comédie-Française – Ivo van Hove “Ηλέκτρα / Ορέστης”, Σάββατο 9 Μαΐο

ΑΝΑ-ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ

Επιλεγμένες διαδικτυακές προβολές

από το Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου

Στο πλαίσιο του προγράμματος του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού

«Μένουμε σπίτι με τον Πολιτισμό»

Comédie-Française – Ivo van Hove

Ηλέκτρα / Ορέστης

του Ευριπίδη

9 Μαΐου

(προβολή διαθέσιμη για 24 ώρες)

Το Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου συνεχίζει την προβολή επιλεγμένων μαγνητοσκοπημένων παραστάσεων και συναυλιών από το αρχείο του. Συμμετέχοντας στην πρωτοβουλία του Υπουργείου Πολιτισμού «Μένουμε σπίτι με τον Πολιτισμό», μοιραζόμαστε ξεχωριστές στιγμές από τη μακρόχρονη πορεία του θεσμού και παραμένουμε σε επαφή με το κοινό, μέχρι να ξαναβρεθούμε όλοι μαζί, στον παλμό του Φεστιβάλ και της ζωντανής θεατρικής εμπειρίας.

Μετά την ενθουσιώδη υποδοχή και τη μεγάλη επιτυχία των δύο προηγούμενων προβολών, της Αντιγόνης του Σοφοκλή σε σκηνοθεσία Λευτέρη Βογιατζή (Φεστιβάλ Επιδαύρου 2006 & 2007) και του Insenso του Δημήτρη Δημητριάδη σε σκηνοθεσία Μιχαήλ Μαρμαρινού (Φεστιβάλ Επιδαύρου 2012 & 2013), που παρακολούθησαν από το σπίτι τους δεκάδες χιλιάδες άτομα την κάθε μία μόνο εντός 24 ωρών, το κοινό θα έχει στις 9 Μαΐου την ευκαιρία να παρακολουθήσει άλλη μια παραγωγή που άφησε το αποτύπωμά της στην ιστορία του Φεστιβάλ: Όχι μόνο λόγω των δυνατών ερμηνειών και της σκηνοθεσίας που έκοβε την ανάσα, αλλά και επειδή σφράγισε την πρώτη κάθοδο της Comédie-Française, του πιο παλιού θιάσου εν ενεργεία στον κόσμο, στο αργολικό θέατρο.

Πρόκειται για την παράσταση των έργων Ηλέκτρα / Ορέστης του Ευριπίδη, που σκηνοθέτησε, ενοποιώντας τα δραματουργικά, ο Ivo van Hove, από τους σπουδαιότερους σκηνοθέτες διεθνώς, για τον ιστορικό θίασο (Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου 26-27 Ιουλίου 2019). 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.