Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Covid-19 Διάγγελμα του Προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας Emmanuel Macron

Covid-19 Διάγγελμα του Προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας Emmanuel Macron

Covid-19 Διάγγελμα του Προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας Emmanuel Macron

Σε διάγγελμα προς τον γαλλικό λαό την Δευτέρα 13 Απριλίου, ο  Πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας, κ. Emmanuel Macron, ανακοίνωσε  την παράταση των περιοριστικών μέτρων στην Γαλλία έως τις 11 Μαΐου .

Βρείτε παρακάτω τα σημαντικότερα σημεία της ομιλίας του:

 Η Γαλλία θα παραμείνει σε καθεστώς αυστηρού εγκλεισμού έως τις 11 Μαΐου: Σεβασμός των μέτρων τήρησης αποστάσεων, συνεχής ενίσχυση του συστήματος υγείας, στήριξη στους εργαζόμενους, στις επιχειρήσεις και στις ευάλωτες ομάδες.

Η άρση των περιορισμών στην κυκλοφορία θα γίνει σταδιακά και σε συνδυασμό με προληπτικά μέτρα (μάσκες, οργάνωση χρόνου και χώρου):

  • Επανέναρξη της λειτουργίας των σχολείων στις 11 Μαΐου, από τους βρεφονηπιακούς σταθμούς έως τα λύκεια, επιστροφή στην εργασία για τα εμπορικά καταστήματα και τις βιομηχανίες, συνέχιση του εγκλεισμού για τους ηλικιωμένους
  • Δεν προβλέπεται το άνοιγμα των δημόσιων χώρων συνάθροισης (εστιατόρια, μουσεία, θέατρα, φεστιβάλ) και των πανεπιστημίων πριν τα μέσα Ιουλίου
  • Επιστροφή στην κανονικότητα: Δεν μπορούμε να ορίσουμε μια συγκεκριμένη ημερομηνία, απέχουμε ακόμη από τη συλλογική ανοσία.

Πλήρης κινητοποίηση της κυβέρνησης και της κοινωνίας στη μάχη κατά του κορωνοϊού:

  • Εργαστηριακή έρευνα για το εμβόλιο και δυνητικές θεραπείες
  • Εξοπλισμός σε διαγνωστικά τεστ, μάσκες και άλλα μέσα προστασίας
  • Τακτική τηλεφωνική επικοινωνία με τους ασθενείς, ανώνυμα και εθελοντικά, κατόπιν σχετικής συζήτησης στη βουλή
  • Συγκεκριμένα μέτρα στήριξης στους τομείς της οικονομίας που επλήγησαν περισσότερο: Τουρισμός, ξενοδοχεία, εστίαση, πολιτισμός, εκδηλώσεις.

Σε διεθνές επίπεδο:

  • Μέχρι νεωτέρας, τα σύνορα με τις χώρες εκτός Ευρώπης θα παραμείνουν κλειστά
  • Σε ευρωπαϊκό επίπεδο: «Θα φροντίσω να ακουστεί η φωνή της Γαλλίας στην Ευρώπη, διεκδικώντας περισσότερη ενότητα και αλληλεγγύη. Οι πρώτες αποφάσεις που πάρθηκαν ήταν στη σωστή κατεύθυνση, πιέσαμε πολύ γι’ αυτό, την ΕΚΤ, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, τις κυβερνήσεις. Αλλά βρισκόμαστε σε μια κρίσιμη στιγμή αλήθειας, όπου απαιτείται φιλοδοξία και τόλμη, μια στιγμή αναμόρφωσης. Θα χρειαστεί να οικοδομήσουμε εκ νέου την αγροτική, υγειονομική, βιομηχανική και τεχνολογική αυτάρκεια της Γαλλίας, καθώς την στρατηγική ανεξαρτησία της Ευρώπης μας. Τούτο θα επιτευχθεί μέσω ενός μαζικού σχεδίου για την έρευνα, για την υγεία, για τους ηλικιωμένους μας, μεταξύ άλλων», δήλωσε ο Emmanuel Macron
  • Αλληλεγγύη με την Αφρική και διαγραφή χρέους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.