Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Έκπρόσωπος τουριστικού ομίλου «μόνο Ελλάδα μπορούμε να «πουλήσουμε» φέτος»

Έκπρόσωπος τουριστικού ομίλου «μόνο Ελλάδα μπορούμε να «πουλήσουμε» φέτος»

Celestyal Cruises

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, αναφερόμενος στο μέλλον της χώρας ως επενδυτικό και τουριστικό προορισμό, τόνισε πως: «Το ότι η Ελλάδα παίρνει άριστα στη διαχείριση της κρίσης και προβάλλεται σ’ όλες τις μεγάλες εφημερίδες του πλανήτη ως χώρα ασφαλής και σοβαρή, θα έχει μακροπρόθεσμα θετική επίδραση στην οικονομία και τον τουρισμό μας. Το ζήτημα είναι πως ξεπερνάμε τους επόμενους μήνες μέχρι να βρεθεί το φάρμακο και το εμβόλιο»
και πρόσθεσε:
«Ήδη, μεγάλοι τουριστικοί όμιλοι από το εξωτερικό επιταχύνουν επενδύσεις που είχαν προγραμματίσει να κάνουν στην Ελλάδα φέτος και του χρόνου καθώς, όπως μου είπε εκπρόσωπος τέτοιου ομίλου, «μόνο Ελλάδα μπορούμε να «πουλήσουμε» φέτος». «Προφανώς, η τουριστική αγορά διεθνώς θα είναι πολύ μικρότερη τη φετινή χρονιά, όμως, σ’ αυτή τη μικρότερη αγορά, η Ελλάδα μπορεί να διεκδικήσει μεγαλύτερο μερίδιο».

Αναφερόμενος στα χρηματοδοτικά εργαλεία είπε ότι: «Με το εγγυοδοτικό εργαλείο που ετοιμάζουμε και θα λειτουργεί από τη μεθεπόμενη εβδομάδα, κάθε επιχείρηση που είναι ενήμερη, θα μπορεί να πάρει, εύκολα, αμέσως και εγγυημένο από το κράτος δάνειο κεφαλαίου κίνησης έως το 25% του περσινού τζίρου της. Το συνολικό ποσό που θα διοχετευθεί στην αγορά θα είναι 7 δισ. ευρώ. Αν δούμε ότι οι επιχειρήσεις ζητούν περισσότερα δάνεια και οι τράπεζες διαπιστώνουν ότι δεν είναι αρκετή η εγγύηση των 2 δισ. ευρώ που έχουμε δώσει, θα αυξήσουμε το ποσό της εγγύησης για ν’ αυξηθούν τα δάνεια όσο χρειαστεί».

Για τις επιχειρήσεις που είναι στον «Τειρεσία» ο υπουργός είπε πως και γι’ αυτές, που δεν θα μπορούν να έχουν πρόσβαση στα εγγυημένα δάνεια, θα δημιουργηθούν διαφορετικού τύπου εργαλεία, «ίσως με όχι τόσο ευνοϊκούς όρους όπως τα πρώτα, γιατί με κάποιον τρόπο πρέπει να επιβραβεύεται κι όποιος είναι εντάξει στις υποχρεώσεις του».

Σε ό,τι αφορά στους κλάδους που πλήττονται ο κ. Γεωργιάδης γνωστοποίησε ότι και ο κλάδος της ενοικιάσεως αυτοκινήτων είναι εξαιρετικά πληττόμενος «και θα υπάρξει παρέμβαση και σ’ αυτόν σίγουρα».

Ο υπουργός εκτιμά ότι αυτή η κρίση θα μας αφήσει και θετικά «όπως ο ταχύτερος ψηφιακός μετασχηματισμός του κράτους και των τραπεζών, η αλλαγή των καταναλωτικών συνηθειών και η στροφή στις αγορές μέσω διαδικτύου, τα οποία θα είναι χρήσιμα και για την επανεκκίνηση της οικονομίας».

Πηγή: iefimerida.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.