Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Το Explorer’s Bar Bistro του NJV Athens Plaza φιλοξενεί τα έργα του...

Το Explorer’s Bar Bistro του NJV Athens Plaza φιλοξενεί τα έργα του Fulop Tibor

Το Explorer’s Bar Bistro του NJV Athens Plaza φιλοξενεί τα έργα του Fulop Tibor

Μελετώντας και αφουγκραζώμενος την κουλτούρα στις διάφορες μορφές της δημιούργησε ένα δικό του ξεχωριστό στυλ

Συνεχίζοντας να αποτελεί έναν χώρο αναφοράς στην τέχνη, το Explorer’s Bar – Bistro του NJV Athens Plaza φιλοξενεί από τις αρχές Μαρτίου, τα έργα του Fulop Tibor.

“Οι πίνακες του Tibor είναι η θριαμβευτική επιβεβαίωση της ζωής, ο έπαινος του ατελείωτου θαύματος της ευτυχίας και της ομορφιάς. Θέλει να δώσει στα ανθρώπινα όντα ένα δώρο για να βελτιώσει τη ζωή τους », δηλώνει η Εστέρ Μάρσιμο, Ιστορικός τέχνης.

Ο Fulop Tibor πήρε τα πρώτα ερεθίσματα του από τον παππού του οποίος ήτανε ένας από τους σημαντικότερους γκαλερίστες και συλλέκτες πριν το 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο. Την παράδοση της οικογένειας συνέχισε ο πατέρας του που σήμερα έχει μία πολύ σπουδαία συλλογή πινάκων στην Ουγγαρία.

Κουβαλώντας την καλλιτεχνική κληρονομιά της πατρίδας του και την αγάπη της οικογένειας του για την τέχνη, η ζωγραφική έγινε για τον Tιμπόρ τρόπος ζωής από πολύ μικρή ηλικία. Μελετώντας και αφουγκραζόμενος την κουλτούρα στις διάφορες μορφές της δημιούργησε ένα δικό του ξεχωριστό στυλ.

Η πρώτη του ατομική έκθεση έγινε στη Βουδαπέστη στην ηλικία των δεκαεπτά χρόνων στο σχολείο όπου σπούδαζε. Σήμερα οι πίνακες του βρίσκονται σε δημόσιες κα ιδιωτικές συλλογές σε όλο τον κόσμο από το Τόκυο έως την Νέα Υόρκη. Έχει κάνει μέχρι τώρα πάνω από 60 ατομικές εκθέσεις σε μητροπόλεις της τέχνης, όπως Βουδαπέστη, Αθήνα, Μόναχο, Μόντε Κάρλο, Βαρκελώνη, Παρίσι, Βοστόνη, Λουκέρνη, Νίκαια, Κάννες, Μελβούρνη και άλλες.

Το 1989 παντρεύτηκε με Ελληνίδα και εγκαταστάθηκε στην Ελλάδα. Στην Αθήνα δημιούργησε τον δικό του ιδιωτικό εκθεσιακό χώρο την  “ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ TIBOR”, όπου εκθέτει μόνιμα τα έργα του και κάθε χρόνο παρουσιάζει τις τελευταίες του δημιουργίες. Εκτός από πίνακες ζωγραφικής αυτές είναι και έργα γλυπτικής. Ασχολείται επίσης με εσωτερική διακόσμηση σχεδιασμό ρούχων , αξεσουάρ μόδας και κοσμημάτων. Σχεδίασε πολλά εταιρικά σήματα και λογότυπα. Το λογότυπο του με όνομα «Wonderful Greece» κέρδισε το πρώτο βραβείο σε ανοιχτό διαγωνισμό του Ελληνικού Υπουργείου Τουρισμού το 2004.

Η ενότητα έργων «Ελληνικές Περιπλανήσεις» δημιουργήθηκε για να παρουσιάζει μερικές από τις αμέτρητες όμορφες τοποθεσίες της Ελλάδος, αφυπνίζοντας τον θεατή σε μνήμες ιστορικές αλλά και σύγχρονες. H έκθεση σε συνεργασία με το Υπουργείο, ταξίδεψε σε πάρα πολλά μέρη του κόσμου, με αφετηρία το Ιστορικό Μουσείο της Ύδρας, με μετέπειτα σταθμούς τον Πόρο, τη Μύκονο, τη Δημοτική Πινακοθήκη Θεσσαλονίκης και την Αθήνα. Τα επόμενα χρόνια τα έργα του παρουσιάζονται στη Νέα Υόρκη στο Dahesh Museum of Art, στο Λονδίνο, την Κύπρο, και τη Μελβούρνη, στο Φεστιβάλ για τον Ουγγρικό Πολιτισμό. Στην Αυστραλία πραγματοποιεί ακόμα δυο εκθέσεις στην Μελβούρνη πρώτα υπό την αιγίδα της Πολιτιστικής Οργάνωσης «The White Tower», και κατόπιν στην Ελληνική Κοινότητα υπό την αιγίδα της Ελληνικής Πρεσβείας.

Σημαντική επιτυχία του ακόμα αποτελεί η συνεργασία του με την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή το 2008, για τη φιλοτέχνηση ενός πίνακα με θέμα την Ολυμπιακή Ιδέα. Εκατό ανάτυπα από τον αυθεντικό πίνακα δόθηκαν στους εκατό σταθμούς που έκανε η Ολυμπιακή Φλόγα, ως επίσημο δώρο στην Λαμπαδηδρομία των Ολυμπιακών Αγώνων. Το αυθεντικό έργο με τίτλο «Αιώνιο ταξίδι δόξας» δόθηκε στον τελικό σταθμό της Φλόγας στο Πεκίνο.

Έχει συμμετάσχει σε πολλές φιλανθρωπικές εκδηλώσεις όπως “Hearts in Athens”, και έχει συνεργαστεί με τους κοινωφελείς συλλόγους Ελπίδα, Φλόγα, Με Αγάπη. Για την προσφορά του στον πολιτισμό έχει τιμηθεί από σημαντικούς φορείς και έχει δεχθεί πολλές ευχαριστήριες επιστολές από σημαντικά πρόσωπα όπως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Ουγγαρίας και της Κύπρου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.