Αρχική Δήμοι Μέτρα αντιμετώπισης της εξάπλωσης του κορονοιού στον Δήμο Σαρωνικού

Μέτρα αντιμετώπισης της εξάπλωσης του κορονοιού στον Δήμο Σαρωνικού

  1. Μέτρα αντιμετώπισης της εξάπλωσης του κορονοιού και προστασίας της δημόσιας υγείας και των ευπαθών ομάδων, ανακοίνωσε ο δήμαρχος Σαρωνικού Πέτρος Φιλίππου ακολουθώντας τις οδηγίες των αρμοδίων φορέων σχετικά με την εξάπλωση του κορονοϊού.

Τα μέτρα:

1. ‘’ Μείνετε στο Σπίτι – Ερχόμαστε κοντά σας’’

Από αύριο Παρασκευή 20 Μαρτίου τίθεται σε εφαρμογή το πρόγραμμα “Μείνετε στο σπίτι ερχόμαστε κοντά σας”, με το οποίο θα εξυπηρετούνται οι δημότες που δεν μπορούν ή δεν πρέπει να μετακινηθούν από τις οικίες τους. Πλήρης ενημέρωση του προγράμματος παροχής υπηρεσιών κοινωνικής φροντίδας και αλληλεγγύης θα δοθεί σε ειδική ανακοίνωση.

2. Γενική απολύμανση

Αποφασίστηκε η απολύμανση όλων των δημοτικών κτιρίων, κάδων και αθλητικών εγκαταστάσεων, η οποία ξεκινά από το Σάββατο 21 Μαρτίου.

3. Ενίσχυση Κοινωνικών Δομών

Ενισχύεται το Κοινωνικό Παντοπωλείο και το Κοινωνικό Φαρμακείο με αγαθά και φάρμακα για την εξυπηρέτηση απόρων οικογενειών που είναι εγγεγραμμένοι στα προγράμματα των κοινωνικών δομών του Δήμου.

4. Μέτρα Προστασίας

Ο Δήμος προμηθεύτηκε ειδικές στολές και μέσα προστασίας για τους εργαζόμενους στην καθαριότητα για να είναι ασφαλείς στον αγώνα που δίνουν να κρατηθεί ο Δήμος καθαρός.

Ο Πέτρος Φιλίππου έκανε την ακόλουθη δήλωση 
“Γνωρίζουμε όλοι ότι οι μέρες αυτές είναι εξαιρετικά κρίσιμες. Από τη μεριά μας συνεργαζόμαστε με όλους τους κρατικούς και θεσμικούς φορείς για την προστασία των δημοτών μας και των εργαζομένων μας. Ο Δήμος και οι υπηρεσίες μας βρισκόμαστε στην πρώτη γραμμή της μάχης για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της κρίσης. Δημοτική αρχή, εργαζόμενοι και δημότες μπορούμε να τα καταφέρουμε”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.