Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Λίνα Μενδώνη: Υπάρχει ένα κρούσμα σε υπηρεσία της Αττικής

Λίνα Μενδώνη: Υπάρχει ένα κρούσμα σε υπηρεσία της Αττικής

Λίνα Μενδώνη

Σύμφωνα με δηλώσεις της Υπουργού Πολιτισμού κ. Λίνας Μενδώνη “Υπάρχει ένα κρούσμα σε υπηρεσία του υπουργείου στην Αττική”.

Σε δηλώσεις που έκανε η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Λίνα Μενδώνη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR (18.3.2020) και τη δημοσιογράφο κ. Μάρα Ζαχαρέα ανέφερε τα εξής

Μάρα Ζαχαρέα: Θα πάρετε μέτρα στο Υπουργείο;

Λίνα Μενδώνη: Τα έχουμε λάβει ήδη από την περασμένη Πέμπτη. Από την προηγούμενη Πέμπτη το βράδυ, την Παρασκευή και μέχρι σήμερα, συνεχώς παίρνουμε τα μέτρα που πρέπει, με βάση τις οδηγίες του Πρωθυπουργού και τις εγκυκλίους των αρμοδίων Υπουργείων, του Υπουργείου Υγείας και του Υπουργείου Εσωτερικών.

Μ.Ζ.: Τι ακριβώς λοιπόν θα συμβεί στο Υπουργείο σας;

Λ.Μ.: Θα συμβεί αυτό που θα συμβεί σε όλο τον δημόσιο τομέα. Έχουν πλέον στην ουσία, ανασταλεί οι πλήρεις λειτουργίες των υπηρεσιών. Έχουν βγει οι σχετικές αποφάσεις που έπρεπε να βγουν. Έχουμε κάνει το πλάνο μας, σε περίπτωση που, ο μη γένοιτο, χρειαστεί να γίνει πλήρης αναστολή. Έχουμε ξεκινήσει τις απολυμάνσεις σε όλα τα κτήρια. Οι περιφερειακές υπηρεσίες του Υπουργείου -μην ξεχνάτε ότι το ΥΠΠΟΑ έχει περισσότερες από 80 υπηρεσίες σε όλη την Ελλάδα- έχουν πάρει τις κατάλληλες οδηγίες και τους οικονομικούς πόρους για να προχωρήσουν σε ό,τι είναι αναγκαίο, από απολυμάνσεις μέχρι προμήθειες αντισηπτικών. Ό,τι ήταν δυνατόν να γίνει, γίνεται. Επίσης, τώρα, αυτή τη στιγμή που μιλάμε, συνεδριάζει το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο, για πρώτη φορά με τηλεδιάσκεψη. Από τα 17 μέλη συμμετέχουν τα 15 και το Συμβούλιο, μαζί με τους ενδιαφερόμενους μελετητές, λειτουργεί κανονικά. Αυτό, για να πούμε και κάτι πιο ευχάριστο από την καθημερινότητα που μας αναγκάζει όλους να είμαστε πολύ προσεκτικοί, πολύ σκεπτικοί, με έναν και μοναδικό στόχο. Να περιορίσουμε την εξάπλωση του ιού και να προστατεύσουμε όσο μπορούμε, τους διπλανούς μας, τους υπαλλήλους, τους εργαζόμενους, εν τέλει τον εαυτό μας.

Μ.Ζ.: Για να προστατέψετε το Υπουργείο και όλον αυτόν τον κόσμο που δουλεύει και τις υπηρεσίες σας, το κάνατε κ. Υπουργέ προληπτικά, όχι γιατί μάθατε ότι υπάρχει κάποιο κρούσμα.

Λ.Μ.: Υπάρχει ένα κρούσμα. Το έμαθα σήμερα το πρωί, σχεδόν την ίδια στιγμή που το πληροφορήθηκε και ο ίδιος και η Διευθύντριά του. Είναι σε υπηρεσία της Αττικής, σε μία μικρή μονάδα μεγαλύτερης υπηρεσίας της Αττικής. Αυτομάτως δώσαμε όλες τις οδηγίες και εφαρμόστηκαν το ίδιο λεπτό. Έκλεισε η υπηρεσία, όπως και ο χώρος που βρισκόταν, ήδη έχει απολυμανθεί. Υπάρχει προσωπικό ασφαλείας, το οποίο δεν στεγάζεται στον ίδιο χώρο, είναι εκτός από τον συγκεκριμένο χώρο. Βεβαίως μπήκαν σε καραντίνα όλοι όσοι είχαν έρθει σε επαφή μαζί του, ακόμη και κάποιοι που είχαν έρθει σε επαφή μέρες πριν. Οι οδηγίες μας ήταν να μπουν όλοι σε καραντίνα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.