Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Η TUI αναστέλλει τις δραστηριότητές της μέχρι νεωτέρας

Η TUI αναστέλλει τις δραστηριότητές της μέχρι νεωτέρας

TUI
Celestyal Cruises

Η TUI, o μεγαλύτερος τουριστικός οργανισμός στην Ευρώπη, αναστέλλει «τη συντριπτική πλειοψηφία των ταξιδιωτικών δραστηριοτήτων μέχρι νεωτέρας». Η απόφαση αφορά τα πακέτα διακοπών, τις κρουαζιέρες και τις ξενοδοχειακές λειτουργίες και λαμβάνεται κατόπιν συμμόρφωσης σε οδηγίες της γερμανικής κυβέρνησης για τον περιορισμό της εξάπλωσης του COVID-19.

Όπως αναφέρει η TUI στην ανακοίνωση που εξέδωσε αργά το βράδυ της Κυριακής: «Σε αυτό το ραγδαία μεταβαλλόμενο περιβάλλον, η ασφάλεια και η ευημερία των φιλοξενουμένων και των εργαζομένων μας παγκοσμίως παραμένει πρωταρχικής σημασίας και ως εκ τούτου ο Όμιλος TUI αποφάσισε, σύμφωνα με κυβερνητικές οδηγίες, να αναστείλει τη συντριπτική πλειοψηφία όλων των ταξιδιωτικών δραστηριοτήτων μέχρι νεωτέρας και τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις. Αυτή η προσωρινή αναστολή έχει σκοπό να συμβάλει στις παγκόσμιες κυβερνητικές προσπάθειες για τον μετριασμό των επιπτώσεων της εξάπλωσης του COVID-19.

Υπό το πρίσμα αυτής της κατάστασης, η Εκτελεστική Επιτροπή αποφάσισε σήμερα να αποσύρει τις κατευθύνσεις για το Οικονομικό έτος 2020, όπως ανακοινώθηκε στις 11 Φεβρουαρίου 2020. Επιπλέον, το Εκτελεστικό Συμβούλιο αποφεύγει να εκδώσει νέα καθοδήγηση για το οικονομικό έτος 2020 υπό τις παρούσες συνθήκες. Λόγω της άνευ προηγουμένου κλιμάκωσης του COVID-19, το Διοικητικό Συμβούλιο της TUI αξιολογεί συνεχώς την κατάσταση και εξετάζει μια σειρά ενεργειών που υποστηρίζουν τους πελάτες, τους συναδέλφους και τους εμπλεκόμενους».

Και η ανακοίνωση συνεχίζει: «Ο Όμιλος διαθέτει μετρητά και διαθέσιμες εγκαταστάσεις περίπου 1,4 δισ. ευρώ και οι ετήσιες επιδόσεις ήταν σύμφωνες με τις προσδοκίες πριν από τον COVID-19. Λαμβάνουμε ουσιαστικά μέτρα για τον περιορισμό των επιπτώσεων στις εισπράξεις. Επιπλέον, αποφασίσαμε να ζητήσουμε κρατικές ενισχύσεις για τη στήριξη της επιχείρησης μέχρι να επανέλθει σε κανονική λειτουργία».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.