Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Ανησυχίες Ένωσης Ξενοδόχων Ν. Ευβοίας για την παγκόσμια εξάπλωση του Κορωναΐού...

Ανησυχίες Ένωσης Ξενοδόχων Ν. Ευβοίας για την παγκόσμια εξάπλωση του Κορωναΐού και του έντονου προσφυγικού προβλήματος

Ένωσης Ξενοδόχων Ν. Ευβοίας
Εκ μέρους της Ενωσης Ξενοδόχων Ν. Ευβοίας, θέλουμε να  εκφράσουμε τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς μας, μετά τον εξαιρετικά δύσκολο συνδυασμό αρνητικών παραμέτρων, που διέπουν την Ελληνική πραγματικότητα και δημιουργούν δραματικές συνέπειες στην λειτουργία των Ξενοδοχείων μας, αλλά και όλων των ξενοδοχειακών μονάδων της χώρας.
Μιλάμε αφενός για την παγκόσμια επιδημία του Κορωναιού και αφετέρου, του έντονου προσφυγικού προβλήματος που αντιμετωπίζει η χώρα μας.
Η παγκόσμια εξάπλωση του Κορωναιού, έχει σαν αποτέλεσμα την ακύρωση πτήσεων, ημερίδων, συνεδρίων, συναθροίσεων και την δημιουργία γενικά πανικού στους ταξιδιώτες με αποτέλεσμα, τον καταιγισμό ακυρώσεων διαμονών στα ξενοδοχεία μας και την στασιμότητα μελλοντικών κρατήσεων, από την εμφάνιση των πρώτων κιόλας κρουσμάτων στην χώρα μας.
Παρατηρούνται ήδη απαιτήσεις ξένων πρακτορείων που ζητούν μείωση των guarantees και μείωση τιμών στις υπογεγραμμένες συμβάσεις. Επίσης οι άσχημες εξελίξεις στο προσφυγικό μεταφέρουν μια άσχημη εικόνα της πατρίδας μέσα από τα  ΜΜΕ και δρα αποτρεπτικά στην επιλογή της χώρας μας σαν τουριστικό προορισμό. Διαφαίνεται να εξελίσσεται ένα δραματικό σενάριο οικονομικής ύφεσης γενικότερα, που δεν πλήττει μόνον τις περιοχές που έχουν κρούσματα Κορωναιού, αλλά δημιουργείται σοβαρό πρόβλημα στην λειτουργία όλων ξενοδοχειακών μονάδων της χώρας, σε σημείο που πολλά από τα εποχικά να καθυστερήσουν να ανοίξουν την φετινή χρόνια με αποτέλεσμα να υπάρξει αύξηση της ανεργίας.
Ειδικά στον Ν. Εύβοιας είχαμε άμεσα, τις παρακάτω αρνητικές επιπτώσεις.
1. Ακυρώνονται προκαταβολές συνεργασιών μεταξύ  ξενοδοχείων  και των συνεργαζόμενων T.O.
2. Αναβολή πληρωμών των Early Booking κρατήσεων.
3. Υποστήκαμε μεγάλες ακυρώσεις δωματίων (σαν κοντινός προορισμός της Αθήνας), από την ακύρωση των καρναβαλικών εκδηλώσεων(Χαλκίδα θαλασσινό καρναβάλι, Αμάρυνθος, Αλιβέρι, Μαρμάρι)
Για το προσφυγικό η Εύβοια έχει μεγάλο μερίδιο φιλοξενίας προσφύγων.  
 
Για την αντιμετώπιση της κατάστασης αυτής, προτείνουμε να παρθούν άμεσα τα παρακάτω μέτρα. 
 
Α. Πάγωμα υφισταμένων δανείων.
Αναστολή πληρωμής των δόσεων των δανείων, όσο κρατάει η οικονομική ύφεση,με ταυτόχρονη επιμήκυνση του χρόνου των δανείων, με χρόνο ίσο με τους μήνες των δόσεων που ανεστάλησαν. Δυνατότητα χρηματοδότησης με άτοκα κεφάλαιακίνησης για 1 χρόνο, ίσο με το 20 % του τζίρου των επιχειρήσεων για την αντιμετώπιση τουλάχιστον της μισθοδοσίας (καθαρών αποδοχών) και ταυτόχρονα την απαγόρευση μείωσης αριθμού προσωπικού.
Β. Οφειλές σε ΔΟΥ,  ΕΦΚΑ και Δήμους.
Πάγωμα πληρωμών παλαιών και τρεχουσών  οφειλών και κατάρτιση νέων μακροχρόνιων ρυθμίσεων για τις παραπάνω οφειλές μετά το πέρας της κρίσης
 Γ. Συμβάσεις Ξενοδοχουπαλλήλων και Ταμείο Ανεργίας ΟΑΕΔ
Να υπάρξει ελαστικότητα στις συμβάσεις των ξενοδοχουπαλλήλων, που δουλεύουν στα εποχικά ξενοδοχεία, ανάλογα με τις εξελίξεις. Επέκταση του Ταμείου Ανεργίας των ξενοδοχουπαλλήλων των εποχικών ξενοδοχείων, λόγω καθυστέρησης η ακύρωσης προσλήψεων.
Δ. Απασχόληση σε συνδυασμό με αναπτυξιακούς νόμους
Στα επενδυτικά σχέδια τα οποία έχουν υπαχθεί στους αναπτυξιακούς νόμους3908/2011 και 4399/2016, υπάρχει η δέσμευση διατήρησης των υφιστάμενων θέσεων εργασίας όπως αυτές είχαν δηλωθεί κατά την υπαγωγή καθώς και ηυποχρέωση δημιουργίας τουλάχιστον του 50% των νέων προβλεπόμενων θέσεων εργασίας κατά την ολοκλήρωση του επενδυτικού σχεδίου.
Μετά την εξάπλωση του ιού COVID-19 παγκοσμίως, υπήρξε ως αποτέλεσμα η ανάγκη μείωσης της απασχόλησης σε μια προσπάθεια επιβίωσης των τουριστικών μονάδων.
Πρέπει να ληφθούν υπόψη τα προβλήματα που δημιουργεί και θα αφήσει η εξάπλωση του ιού στον κλάδο του τουρισμού και να επανεξεταστεί η παραπάνω δέσμευση υπό το πρίσμα των τρεχουσών εξελίξεων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.