Αρχική Δήμοι Ανακοίνωση Δημάρχου Σαρωνικού Πέτρου Φιλίππου για το προσφυγικό – μεταναστευτικό

Ανακοίνωση Δημάρχου Σαρωνικού Πέτρου Φιλίππου για το προσφυγικό – μεταναστευτικό

Εδώ και πολλά χρόνια αντιμετωπίζουμε μια μείζονα κρίση, η οποία τις τελευταίες ημέρες προσλαμβάνει μεγάλες και επικίνδυνες διαστάσεις. Οι απελπισμένοι άνθρωποι που «σπρώχνονται» στα σύνορά μας σε μια προσπάθεια ασύντακτης εισόδου, είναι μια δοκιμασία για την κοινωνία μας, για την πολιτεία μας, για το διεθνές δίκαιο, αλλά και για όλους όσοι οφείλουν να λάβουν θέση έναντι του προσφυγικού – μεταναστευτικού.

Ο Ερντογάν εργαλειοποιώντας τον ανθρώπινο πόνο προσπαθεί να ασκήσει αποσταθεροποιητική πίεση, να εκβιάσει προκειμένου να αποκομίσει τα μέγιστα εθνικά οφέλη. Η Ευρωπαϊκή Ένωση, ως Πόντιος Πιλάτος, αναιρεί κάθε έννοια κοινοτικής αλληλεγγύης και σεβασμού της Χάρτας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και δεν παίρνει καμία επί της ουσίας θέση στήριξης της χώρας και κυρίως δεν κάνει καμία απολύτως αναφορά στην κύρια αιτία της βασικής προσφυγικής ροής που δεν είναι άλλη από τους πολέμους στις χώρες από τις οποίες ξεκινούν τα προσφυγικά – μεταναστευτικά ρεύματα.

Μέσα σε αυτό το δύσκολο και εκρηκτικό περιβάλλον καλούμαστε να σταθούμε όρθιοι.

Να προστατεύσουμε την εθνική μας κυριαρχία, την εδαφική μας ακεραιότητα και την αδιαπραγμάτευτη αξία της ανθρώπινης ζωής. Να σταθούμε αλληλέγγυοι στους Ακρίτες μας είτε αυτοί βρίσκονται στον Έβρο είτε στα νησιά του Βόρειου Αιγαίου που είναι τα πρώτα που δέχονται τις προσφυγικές ροές αλλά και στις Ένοπλες Δυνάμεις, οι οποίοι χρόνια τώρα βρίσκονται περήφανα αντιμέτωποι με την τουρκική επιθετικότητα. Να αντιμετωπίσουμε το τέρας της φασιστικής ρητορικής που διαχέει τον φόβο και το μίσος.

Πρόκειται για μια πολιτική κρίση με εθνική, διεθνή και ανθρωπιστική διάσταση. Η συντεταγμένη διαχείριση, η ενότητα και η νηφαλιότητα αποτελούν τους οδηγούς δράσης για να την αντιμετωπίσουμε.

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση στη χώρα μας θα πρέπει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και στον ρόλο που της αναλογεί στην κοινωνία, ενημερώνοντας τις τοπικές κοινωνίες και παράλληλα αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες για να συνδράμει την Πολιτεία στην επίλυση των προβλημάτων που δημιουργούνται. Συγχρόνως θα πρέπει να στείλει μήνυμα σε όλη την Ευρωπαϊκή Τοπική Αυτοδιοίκηση καλώντας την να σταθεί δίπλα στις τοπικές κοινωνίες της χώρας μας.

Δήμαρχος Σαρωνικού

Πέτρος Ι. Φιλίππου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.