Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Ένωση Ξενοδόχων Ν.Μαγνησίας: ένα βήμα από τη χρεοκοπία πολλά ξενοδοχεία

Ένωση Ξενοδόχων Ν.Μαγνησίας: ένα βήμα από τη χρεοκοπία πολλά ξενοδοχεία

Celestyal Cruises

Η Ένωση Ξενοδόχων Ν.Μαγνησίας απέστειλε επείγουσα επιστολή για το θέμα της κρίσης στα ξενοδοχεία της Μαγνησίας.

 

15 Μαρτίου 2020

ΠΡΟΣ
-Υπουργό Τουρισμού, κ. Χάρη Θεοχάρη
-Υφυπουργό Τουρισμού, κ. Μάνο Κόνσολα
-Γ. Γραμματέας Υπουργείου Τουρισμού, κ. Κωνσταντίνο Λούλη
-Υπουργό Οικονομίας κ. Χρήστο Σταϊκούρα
-Γ. Γραμματέα Οικονομικής Πολιτικής, κ.Χρήστο Τριαντόπουλο
– Υπουργός Εργασίας κ. Γιάννη Βρούτση

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:
-ΠΟΞ-ΞΕΕ-ΣΕΤΕ
-Βουλευτές Μαγνησίας

Αξιότιμοι κύριοι,
παραμένει άλυτο το πρόβλημα των ξενοδοχείων της Μαγνησίας, τα οποία αυτή τη στιγμή έχουν μηδενικές κρατήσεις. Η πρόβλεψη που έχει ληφθεί για τις επιχειρήσεις που κλείνουν με κρατική εντολή πρέπει να επεκταθεί και στα ξενοδοχεία, τα οποία βρίσκονται σε αυτή την κατάσταση πάλι με κρατική εντολή, δεδομένου ότι απαγορεύτηκαν τα συνέδρια και οι σχολικές εκδρομές και έτσι υπάρχουν όπως προανέφερα μηδενικές κρατήσεις.

Σας επισημάναμε και στα προηγούμενα έγγραφα μας ότι πέραν των μηδενικών κρατήσεων υπάρχει και το μεγάλο πρόβλημα της επιστροφής των προκαταβολών, η οποία προκαλεί μηδενική ρευστότητα.Θα πρέπει να λυθεί το πρόβλημα των εργαζομένων θέμα για το οποίο πιστεύουμε πρέπει να προβλεφθεί η αναστολή των σχέσεων εργασίας, η ένταξη τους στο ταμείο ανεργίας, φυσικά με την υποχρέωση να επαναπροσληφθούν μόλις οι συνθήκες το επιτρέψουν.

Συμφωνούμε απόλυτα με την απαγόρευση λειτουργίας των εποχικών καταλυμάτων και πιστεύουμε ότι έτσι προστατεύονται οι επιχειρηματίες και οι εργαζόμενοι. Το μέτρο αυτό πρέπει να επεκταθεί κ σε εμάς διότι όπως σας περιγράψαμε η κατάσταση στα ξενοδοχεία της Μαγνησίας είναι καταστροφική. Επισημάναμε προ ημερών και προβλέψαμε τι θα συμβεί. Δυστυχώς είχαμε απόλυτο δίκιο. Πρέπει να δράσετε άμεσα και αποτελεσματικά ώστε να λυθεί το πρόβλημα.

Αξιότιμοι κύριοι, θα επαναλάβουμε ακόμη μια φορά ότι η τουριστική οικονομία της Μαγνησίας δεν αντέχει. Λύστε το πρόβλημα γιατί ήδη είναι αργά. Αναμένουμε από τους βουλευτές, τα στελέχη της κυβέρνησης, την τοπική αυτοδιοίκηση πρώτου και δευτέρου βαθμού την πλήρη στήριξή τους. Φυσικά το πρόβλημα αυτό το έχουν όλα τα καταλύματα και όλα τα γραφεία ταξιδίων της περιοχής μας.

Σημείωση, πάντα επίκαιρη και πάντα σημαντική: με τα καταλύματα της χρονομίσθωσης πρόκειται να λάβετε κάποιο μέτρο; Ή θα συνεχίσουν να λειτουργούν;

Είμαστε στη διάθεση σας να συζητήσουμε οποιαδήποτε άλλη λύση εσείς προτείνετε. Σας επαναλαμβάνουμε ότι υπάρχουν πολλά ξενοδοχεία στην περιοχή τα οποία είναι ένα βήμα από τη χρεοκοπία.
Σε αναμονή της απαντήσεως σας.

Μετά τιμής,
Γιώργος Ζαφείρης
Πρόεδρος
Ένωση Ξενοδόχων Ν.Μαγνησίας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.