Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά 1η Συνάντηση Forum Κοινωνικής Οικονομίας Περιφέρειας Κρήτης

1η Συνάντηση Forum Κοινωνικής Οικονομίας Περιφέρειας Κρήτης

1η Συνάντηση Forum Κοινωνικής Οικονομίας Περιφέρειας Κρήτης

Η πρώτη συνάντηση του περιφερειακού forum για την κοινωνική οικονομία πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Επιμελητήριο Ηρακλείου, μετά από πρωτοβουλία της Περιφέρειας Κρήτης. Συμμετείχαν εκπρόσωποι των επιστημονικών, παραγωγικών και θεσμικών-υπηρεσιακών φορέων που εμπλέκονται με την Κ.ΑΛ.Ο. (Κοινωνική Αλληλέγγυα Οικονομία).  Στην παρέμβαση του, ο Αντιπεριφερειάρχης επιχειρηματικότητας – εμπορίου – καινοτομίας και κοινωνικής οικονομίας, Αντώνης Παπαδεράκης, επισήμανε τη σημασία της επανεκκίνησης των προσπαθειών για την ενίσχυση του τομέα της κοινωνικής οικονομίας στην Κρήτη.

Ο κος Παπαδεράκης επισήμανε, ότι, η Περιφέρεια Κρήτης αναλαμβάνει ενεργά το ρόλο του συντονιστή των δράσεων για την κοινωνική οικονομία και κάλεσε όλους τους φορείς να αγκαλιάσουν την προσπάθεια, η οποία, όπως σημείωσε, πρέπει να χαρακτηρίζεται από συλλογικό πρόσημο το οποίο θα εδράζεται στις συνέργειες-συμπράξεις μεταξύ των εμπλεκομένων. Ο διάλογος που πραγματοποιήθηκε παρουσίασε εξαιρετικό ενδιαφέρον και επισημάνθηκε η αναγκαιότητα η κοινωνική οικονομία να συνδεθεί με τα χρηματοδοτικά και καινοτομικά εργαλεία του οικοσυστήματος της Περιφέρειας Κρήτης, διατηρώντας τον κοινωνικό και αλληλέγγυο χαρακτήρα της.

Στην πρώτη συνάντηση του forum συμμετείχε το Πανεπιστήμιο Κρήτης, το οποίο εκπροσώπησαν οι καθηγητές Γιάννης Ζαϊμάκης και Ευάγγελος Νικολαϊδης, η αναπτυξιακή εταιρεία Λασιθίου, η αναπτυξιακή-εκπαιδευτική εταιρεία ‘Πλοηγός’, τα κέντρα Στήριξης Κ.ΑΛ.Ο. των περιφερειακών ενοτήτων Ηρακλείου και Χανίων Commons Lab και Terra Verde, και υπηρεσιακοί παράγοντες της Περιφέρειας όπως η υπηρεσία διαχείρισης ΠΕΠ Κρήτης που εκπροσωπήθηκε από την κα Κασσωτάκη, το κοινωνικό παρατηρητήριο της Περιφέρειας από την κα Βλασάκη και η διεύθυνση Αναπτυξιακού Προγραμματισμού υπό την διευθύντρια κα Δασκαλάκη. Η σημασία του στρατηγικού σχεδιασμού για την κοινωνική οικονομία αλλά και της χρηματοδότησης των υφιστάμενων αλλά και των νέων κοινωνικών επιχειρήσεων αναφέρθηκαν ως κρίσιμης σημασίας για την ανάπτυξη τους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.