Αρχική Γαστρονομία Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο 1ος Μεσογειακός Διαγωνισμός Μαγειρικής και Ζαχαροπλαστικής 2020

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο 1ος Μεσογειακός Διαγωνισμός Μαγειρικής και Ζαχαροπλαστικής 2020

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο 1ος Μεσογειακός Διαγωνισμός Μαγειρικής και Ζαχαροπλαστικής 2020

Με την παρουσία πολλών επισκεπτών, επαγγελματιών αρχιμαγείρων & αρχιζαχαροπλαστών, αλλά και πολλών σπουδαστών, ξεκίνησε και έληξε το 1st Mediterranean Chef’s Competition στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, που διοργανώθηκε από την Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδος και την Mact Media Group.

Ο διαγωνισμός ξεκίνησε με τις κατηγορίες Vegan, γλυκό Αγίου Βαλεντίνου και δημιουργίες με ψάρι. Έτσι συνεχίστηκαν και οι επόμενες ήμερες του διαγωνισμού με πάνω από 30 κατηγορίες. Οι διαγωνιζόμενοι από τις ξένες χώρες ξεπέρασαν τους 40! Το άγχος, αλλά και ο ενθουσιασμός στα πρόσωπα των διαγωνιζόμενων ήταν παραπάνω από εμφανή. Ανάλογο το κλίμα και στις εξέδρες με τους επισκέπτες , φίλους , συγγενείς να παρακολουθούν με ιδιαίτερη προσήλωση την «μάχη» που έδιναν οι μάγειρες και με πολλές όμορφες στιγμές κατά την απονομή των μεταλλίων.

Οι επισκέπτες παρακολουθήσαν την ετοιμασία πολλών πιάτων εντυπωσιακών και όμορφων δομημένα με τους κριτές να προβληματίζονται σε αρκετές περιπτώσεις για την τελική απόφαση σε κάθε κατηγορία. Δεν έλειπαν και μοναδικές δημιουργίες, πραγματικά έργα τέχνης φτιαγμένα από διάφορα υλικά, όπως ο καταπληκτικός «Τζόκερ» που δημιουργήθηκε από το σκάλισμα μιας κολοκύθας, αλλά και μοναδικά γλυπτά από καραμέλα και σοκολάτα που διακοσμούσαν τον χώρο του διαγωνισμού και τις 3 ήμερες!

Στην είσοδο του διαγωνισμού υπήρχε έκθεση από εταιρείες που παρέχουν πρώτες ύλες food service, στολές μαγείρων και φυσικά σχολές μαγειρικής. Ανάμεσα στους εκθέτες ήταν και παραγωγοί από την Περιφέρεια Αττικής, με μέλι, χειροποίητες σάλτσες, χειροποίητα ζυμαρικά, οινοποιεία κα.

Το μεγαλύτερο περίπτερο μέσα στον χώρο που διεξαγόταν ο διαγωνισμός μεσογειακής γαστρονομίας το έχει η εταιρεία Estiasi, η οποία ήταν ο χρυσός χορηγός και παρείχε τον εξοπλισμό των κουζινών για την διεξαγωγή του διαγωνισμού.

Το 1st Mediterranean Chef’s Competition περιείχε κορυφαίες στιγμές όπως η βράβευση για τον καλύτερο σεφ μεσογειακής κουζίνας και την βράβευση για τον καλύτερο Ζαχαροπλάστη. Είχε εκλεκτούς καλεσμένους και σπουδαίους στον χώρο τους όπως ο Πάνος Ιωαννίδης ,ο Παντελής Βούρος ,ο Κυριάκος Μελάς και ο Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος και πολλοί άλλοι οι οποίοι συμμετείχαν στα masterclasses του διαγωνισμού.

Την πρώτη ημέρα του διαγωνισμού παράλληλα με την διεξαγωγή των διαγωνισμών πραγματοποιήθηκε Masterclass με θέμα την Καραμέλα με ένα εντυπωσιακό έκθεμα που κοσμούσε τον χώρο του διαγωνισμού από τον κύριο Παπαδάτο Παναγιώτη.

Τα εγκαίνια του διαγωνισμού πραγματοποίησε ο Περιφερειάρχης Αττικής Κ. Γιώργος Πατούλης. Παρευρέθηκαν επίσης η Κα .Κατερίνα Νοτοπούλου βουλευτής Θεσσαλονίκης και ΚΟ τουρισμού του Σύριζα και ο Κ. Μπάμπης Καρίμαλης πρώην πρόεδρος του ΕΟΤ καθώς και εκπρόσωποι φορέων της γαστρονομίας.

Την δεύτερη μέρα του διαγωνισμού παράλληλα με την διεξαγωγή των διαγωνισμών πραγματοποιήθηκε Masterclass με θέμα την Υγιεινή διατροφή από τον Chef κ. Μπακοδήμο Θωμά το οποίο παρακολουθήσαν οι αθλητές της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τοξοβολίας που συμμετείχαν στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Τοξοβολίας  2020 που διεξαγόταν τις ιδίες ημέρες. Στην συνέχεια πραγματοποιήθηκε Masterclass από τον Chef κ. Πάνο Ιωαννίδη με βάση την ελληνική κουζίνα και με σύγχρονες τεχνικές. Το επόμενο Masterclass  πραγματοποιήθηκε από τον Chef Κυριάκο Μελά με θέμα τα θαλασσινά. Το τελευταίο Masterclass της ημέρας είχε θέμα ‘’ Πίτσα’’ και βασικές αρχές για μια τέλεια αυθεντική ιταλική πίτσα από την πρώτη σχολή για πίτσα Pizzaioli .

Την τελευταία ημέρα του διαγωνισμού η εταιρία @flya με τα μεξικάνικα προϊόντα έκανε παρουσίαση με θέμα ‘’Μεξικάνικη Κουζίνα’’ και πως μπορούν τα προϊόντα αυτά να ενταχθούν στις ελληνικές κουζίνες. Στην συνέχεια πραγματοποιήθηκε Masterclass από τον Pastry Chef κ. Κωνσταντίνο Παπαδόπουλο με τεχνικές καραμέλας. Τέλος , Masterclass με θέμα την Υγιεινή διατροφή από τον Chef κ. Μπακοδήμο Θωμά το οποίο πραγματοποιήθηκε στον χώρο διεξαγωγής του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Τοξοβολίας 2020 το οποίο παρακολουθήσαν οι αθλητές της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τοξοβολίας και οι θεατές.

Ο διαγωνισμός έκλεισε με τις βραβεύσεις των διαγωνιζομένων και τα τιμητικά βραβεία που παρέδωσε η Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδος στα μέλη της , στα επίτιμα και νέα μέλη της και στους χορηγούς. Σημαντικό στιγμιότυπο ήταν η βράβευση του Γιώργου Καραχρήστου από την διοργανώτρια εταιρία Mact Media Group με το ειδικό μετάλλιο ως επίτιμο μέλος – φίλος της Λέσχης. Η Περιφέρεια Αττικής τιμήθηκε με  βραβείο για την συμβολή της στο διαγωνισμό. Η Περιφέρεια Ηπείρου τιμήθηκε με το ειδικό βραβείο της τιμώμενης περιοχής και για την προσφορά της στην ελληνική γαστρονομία. Τελευταία βράβευση της βραδιάς ήταν στο χρυσό χορηγό του διαγωνισμού την εταιρία  ESTIASI που χωρίς την συμβολή της δεν θα ήταν εφικτή η πραγματοποίηση του διαγωνισμού.

Ο πρόεδρος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδας κ. Τάσος Πρωτοψάλτης ευχαρίστησε όλους τους διαγωνιζόμενους , χορηγούς , χορηγούς επικοινωνίας , το κοινό και την εταιρία Mact Media Group που συνέβαλαν  στην πραγματοποίηση του διαγωνισμού και έδωσε το νέο ραντεβού για το 2021.

Με την σειρά του ο Γ. Διευθυντής της Mact Media Group κ. Γιώργος Καραχρήστος δήλωσε πως στόχος της διοργάνωσης είναι να αναβιώσει ένας μεγάλος διαγωνισμός υψηλής μαγειρικής, πέρα από την λογική των τηλεπαιχνιδιών, που θα δώσει ώθηση στην ελληνική κουζίνα, στην γαστρονομία του τόπου και στα ελληνικά προϊόντα με ό,τι αυτό σημαίνει συνολικά για το ελληνικό τουριστικό προϊόν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.