Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Το Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι στο σταυροδρόμι πολιτισμών και λαών

Το Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι στο σταυροδρόμι πολιτισμών και λαών

Στο όμορφο Αναγεννησιακό Ρέθυμνο, χρονολογούνται ήδη από το 1914 τα πρώτα στοιχεία χιουμοριστικών εκδηλώσεων. Απόκριες μιας άλλης εποχής, που έχει αφήσει το νοσταλγικό της άρωμα διάχυτο να μοσχοβολά ακόμη, με χορούς ρομαντικούς και τους Ρεθεμνιώτες να υποδέχονται με τις δέουσες τιμές την «Αυτού Εξοχότητα Βασιλέα Καρνάβαλο μέσα στην αταξία του ακράτητου γέλιου!»

Ένα έθιμο της παλιάς αυτής Ρεθεμνιώτικης Αποκριάς του περασμένου αιώνα, το «Κυνήγι του κρυμμένου Θησαυρού», γίνεται αφορμή, στις αρχές της δεκαετίας του 1990, να δημιουργηθούν οι «Ομάδες» οι οποίες αργότερα, το 1993, προσκαλούνται από το Δήμο Ρεθύμνης, ως αρωγό και χρηματοδότη, να αναλάβουν, να στηρίξουν και να δώσουν δημιουργική πνοή στο Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι, ένα Καρναβάλι που, στην αυγή του 21ου αιώνα, έχει καθιερωθεί επάξια ως το «Καρναβάλι της Κρήτης»!

Ο Γιώργης Μαρινάκης, Δήμαρχος Ρεθύμνου, δήλωσε σχετικά: «Το Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι, ο θεσμός που αποτελεί έκφραση των πιο δημιουργικών  δυνατοτήτων των ανθρώπων του Ρεθύμνου και υγιές πεδίο καλλιέργειας της συνεργασίας, της συνύπαρξης και της ευγενούς αλληλεπίδρασης τους , φέτος καταθέτει σπονδή στον πολιτισμό μιας πόλης που, διαχρονικά,  υπήρξε  σταυροδρόμι σμίξης διαφορετικών λαών  που έχουν αφήσει το μνημειακό τους αποτύπωμα και τελικά όσοι παρέμειναν, ενσωματώθηκαν στη λειτουργία της.

Σας προσκαλούμε λοιπόν, να γίνετε μέτοχοι της περιπλάνησης μας στα μονοπάτια του πολιτισμού που συνέθεσαν τη συναρπαστική   ιστορία του τόπου μας.

Καλώς να ορίσετε στο Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι, και να είστε βέβαιοι ότι θα αποτελέσει το νοσταλγικό σύντροφο των πιο ωραίων σας αναμνήσεων».

Δείτε το πρόγραμμα του καρναβαλιού εδώ:  http://rethymnocarnival.gr/index.php?langid=45

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.