Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Τη νέα της τουριστική καμπάνια παρουσίασε η Περιφέρεια Αττικής

Τη νέα της τουριστική καμπάνια παρουσίασε η Περιφέρεια Αττικής

Celestyal Cruises

Πατούλης: «Η Αττική είναι μια μικρή Ελλάδα», που προσφέρει κλασική αυθεντική εμπειρία με γνήσια φιλοξενία.

Τη νέα της τουριστική καμπάνια παρουσίασε χθες η Περιφέρεια Αττικής, σε ειδική εκδήλωση που έλαβε χώρα στο μουσείο της Ακρόπολης, παρουσία εκπροσώπων της Βουλής, του υπουργείου Τουρισμού και φυσικά της ηγεσίας της Περιφέρειας.

Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σε μία κατάμεστη αίθουσα στο αμφιθέατρο του Μουσείου της Ακρόπολης, παρουσιάστηκαν σε συνεργασία με την εταιρεία Steficon, σε πρώτη προβολή τα τρία νέα τουριστικά σποτ της Περιφέρειας με τίτλους «Η ανανέωση όρκων»,


«Η Κουκουβάγια»


και «Ο Γλάρος»


σε σκηνοθεσία Θ. Παπαδουλάκη και Μ. Ντούζα, στα οποία αποτυπώνεται η φιλοσοφία και η δημιουργική προσέγγιση, πάνω στις οποίες βασίστηκε η στρατηγική για την τουριστική προβολή της Αττικής.

Σχολιάζοντας τη συμβολική επιλογή να πραγματοποιηθεί η εκδήλωση στο Μουσείο της Ακρόπολης, ο κ. Πατούλης επισήμανε ότι αφενός σηματοδοτεί την προτεραιότητα που δίνεται στην ανάδειξη του πολιτιστικού κεφαλαίου της Αττικής, που αποτελεί και πυλώνα της τουριστικής της ανάπτυξης και αφετέρου υπογραμμίζει τη μεγάλη αξία του χώρου, που αποτελεί μοναδικό ιστορικό και πολιτιστικό τοπόσημο της Αττικής.

«Εργαζόμαστε συστηματικά από την 1η μέρα που αναλάβαμε, για να σχεδιάσουμε εκ νέου την ιδανική «Αττική εμπειρία» για τον διεθνή τουρίστα, αξιοποιώντας το πολυδιάστατο τουριστικό προφίλ της Περιφέρειας. Στόχος μας είναι να προσδώσουμε στην Αττική τον τίτλο της αιώνιας Μητρόπολης του κόσμου, του σύγχρονου κοσμοπολίτικου τουριστικού προορισμού που, διατηρώντας ατόφια τα στοιχεία της αυθεντικότητας της τουριστικής εμπειρίας, προσφέρει πολλαπλές επιλογές σε ποικίλα τουριστικά κοινά 12 μήνες το χρόνο» τόνισε.

Στην εκδήλωση απηύθυνε χαιρετισμό ο υφ. Τουρισμού Μ. Κόνσολας, ο οποίος συνεχάρη τον κ. Πατούλη για το σημαντικό στρατηγικό σχέδιο που δρομολογεί η Περιφέρεια με στόχο την τουριστική τόνωση της Αττικής και τον διαβεβαίωσε ότι θα έχει την απόλυτη στήριξη της ηγεσίας του υπουργείου. Επιπλέον ανακοίνωσε ότι με τη συμμετοχή και της Περιφέρειας Αττικής θα πραγματοποιηθεί Διυπουργική Επιτροπή με στόχο την αντιμετώπιση διαχρονικών παθογενειών. «Είμαστε στην ίδια πλευρά της ιστορίας που γράφεται με τη νέα περιφερειακή αρχή. Η Αττική έχει ένα μοναδικό ιστορικό και πολιτιστικό απόθεμα το οποίο θα αναδείξουμε, μέσα από συλλογική προσπάθεια» τόνισε.

Χαιρετισμό απηύθυνε και ο Γ. Γραμματέας του ΕΟΤ Δ. Φραγκάκης, ο οποίος υπογράμμισε ότι γίνεται πολύ σημαντική δουλειά στην Περιφέρεια και επισήμανε πως ο ΕΟΤ θα είναι αρωγός στην προσπάθεια της νέας Διοίκησης, μέσα από μία διαρκή και στενή συνεργασία.

Tην εκδήλωση συντόνισε ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος σε θέματα Τουρισμού Θ. Κουτσογιαννόπουλος και Παρουσίασε η Χρυσαυγή Ατσιαδάκου -Τζόρβα.

Πιο συγκεκριμένα στην ομιλία του ο Περιφερειάρχης υπογράμμισε πως η Περιφέρεια Αττικής βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της εθνικής προσπάθειας για την αναπτυξιακή αναγέννηση της ελληνικής οικονομίας, με αιχμή του δόρατος, τον Τουρισμό, τον Αθλητισμό και τον Πολιτισμό και συνόψισε τις προτεραιότητες για το 2020 στις εξής:

 • Βγάζουμε την Αττική από την στασιμότητα. Χτίζουμε μια ισχυρή Αττική στην Ελλάδα και στην Ευρώπη
 • Με ολοκληρωμένο σχέδιο και με προσδιορισμένες προτεραιότητες, αυξάνουμε τις αφίξεις και τις εισπράξεις, αλλά και τις επενδύσεις
 • Εστιάζουμε στην ανάπτυξη νέων μορφών τουρισμού, που θα φέρουν έσοδα και θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας.
 • Μετατρέπουμε την Περιφέρεια Αττικής σε Περιφέρεια Υγείας και Ευεξίας. Ενισχύουμε δράσεις, και αναπτύσσουμε τον Τουρισμό Υγείας και Ευεξίας που θα φέρουν εισοδήματα και επενδύσεις.
 • Παράλληλα ευθυγραμμιζόμαστε με την Εθνική Στρατηγική για τον τουρισμό.

Ο κ. Πατούλης εξειδίκευσε τους στόχους της στρατηγικής της Περιφέρειας, η οποία έχει στο επίκεντρό της, την ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της Αττικής όπως είναι το φυσικό της κάλλος, η ιστορία και το εξαιρετικό ανθρώπινο δυναμικό που διαθέτει, τη διαμόρφωση συνθηκών για την προσέλκυση επενδύσεων αλλά και τον καλύτερο συντονισμό των δράσεων. Ειδικότερα στο σχεδιασμό της Περιφέρειας εντάσσονται:

 • H προβολή όλων των σημείων τουριστικού ενδιαφέροντος, σε συνεργασία με τους 66 Δήμους, βάσει Χωροταξικής Κατανομής Τουριστικού Σχεδιασμού, με στόχο την οργανωμένη γεωγραφική διάχυση των επισκεπτών της Αττικής σε όλες τις περιοχές και την ανάδειξη περιοχών που παραμένουν μέχρι σήμερα τουριστικά αναξιοποίητες.
 • Η επεξεργασία παροχής κινήτρων για προσέλκυση επενδύσεων στον τομέα του τουρισμού, του πολιτισμού και του αθλητισμού
 • Ο σχεδιασμός του παράκτιου μετώπου της Αττικής και των νήσων βάσει των αρχών της αειφόρου ανάπτυξης, του γαλάζιου τουρισμού και της κυκλικής οικονομίας, και της ανάδειξης του περιβαλλοντικού πλούτου του Λεκανοπεδίου.
 • Η μελέτη των προοπτικών αξιοποίησης των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων του Αθήνα 2004 με στόχο τη φιλοξενία μεγάλων αθλητικών γεγονότων και αγώνων, Mega events καθώς και την Φιλοξενία διεθνών αγώνων, τένις, στίβου, ιππασίας, ιστιοπλοΐας και άλλων θαλάσσιων σπορ, που ενδυναμώνουν και περαιτέρω τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού.
 • Η ανάπτυξη δικτύου συγκοινωνίας με υδροπλάνα στα όρια της Περιφέρειας, δηλαδή συνδέσεις της Αττικής με τα νησιά του Αργοσαρωνικού, τα Κύθηρα και Αντικύθηρα.
 • Στον πολιτισμό, η υποστήριξη δράσεων για την ανάπτυξη των πολιτιστικών διαδρομών στην Αττική και την δημιουργία δικτύων αρχαιολογικών χώρων και μουσείων παράλληλα με την πραγματοποίηση εκδηλώσεων μεγάλης κλίμακας. Ο κ. Πατούλης επισήμανε ότι θα μελετηθούν έργα προστασίας και ανάδειξης των αστικών ιστορικών κέντρων και κτιρίων της Αθήνας, του Πειραιά, της Κηφισιάς, του Λαυρίου και της Ελευσίνας και σύνδεσής τους με διάσπαρτα μνημεία και χώρους, και με τους κυρίους ιστορικούς άξονες της Αθήνας, των Μεγάρων και της Αίγινας.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής υπογράμμισε επίσης πως η νέα διοίκηση της Περιφέρειας από τον Σεπτέμβριο οπότε και ανέλαβε, μέχρι σήμερα, έχει κάνει στρατηγικές κινήσεις για την τουριστική ενίσχυση της Αττικής όπως είναι η συμμετοχή της σε μεγάλες διεθνείς εκθέσεις, αλλά και η επιτάχυνση των διαδικασιών αδειοδοτήσεων και επενδυτικών έργων που θα συνδράμουν στην τουριστική ανάπτυξη.

«Σήμερα, έχουμε την ικανοποίηση, στους δύο πρώτους μήνες της νέας τουριστικής χρονιάς, να μπορούμε να προβλέπουμε αύξηση στις τουριστικές αφίξεις κατά 5% για το 2020 (δηλαδή 6,1 εκατ. αφίξεις) και αύξηση στις τουριστικές εισπράξεις κατά 10%, δηλαδή 2,745 δις. ευρώ» ανέφερε και πρόσθεσε πως στους στόχους για την ενίσχυση της επισκεψιμότητας στην Αττική είναι μεταξύ άλλων η αύξηση των αφίξεων, της μέσης διάρκειας παραμονής, της μέσης κατανάλωσης, αλλά και των διατιθέμενων κλινών.

Προσδιορίζοντας την στρατηγική για την αύξηση των εισπράξεων και τα προσδοκώμενα αποτελέσματα για το 2020 τόνισε ότι στους στόχους είναι:

 • Αύξηση στις τουριστικές αφίξεις κατά 5% (6.100.000 αφίξεις)
 • Αύξηση στις τουριστικές Εισπράξεις κατά 10% (2,745 δισ. €)
 • Αύξηση της μέσης διάρκειας παραμονής κατά 4% *(5,7 ημέρες)
 • Αύξηση στις διανυκτερεύσεις κατά 10% (35 εκ. διανυκτερεύσεις)
 • Αύξηση στην κατά κεφαλή δαπάνη/επίσκεψη κατά 5% (450€)
 • Έμφαση σε ειδικές μορφές τουρισμού που προσελκύουν επισκέπτες με υψηλά εισοδηματικά προφίλ (πχ Ιατρικός, Τουρισμός, Θερμαλισμός, Τουρισμός υγείας και ευεξίας, Τουρισμος Πολυτελείας κ.a)
 • Αύξηση κλινών κατά 2.000 (από 62.800 σε 64.000 ή 2%), με έμφαση σε τετράστερα και πεντάστερα ξενοδοχεία (από 31.800 σε 33.000 ή 3,7%)

Στην ομιλία του ο Περιφερειάρχης Αττικής επισήμανε πως στο σχεδιασμό της νέας διοίκησης για την ενίσχυση της εξωστρέφειας της Αττικής είναι εκτός από τη συμμετοχή της σε διεθνείς εκθέσεις, η τόνωση της διαφημιστικής καμπάνιας στις κύριες χώρες προέλευσης όπως και σε κοινωνικά δίκτυα, η στόχευση σε ειδικά κοινά, η ευθυγράμμιση με τους στρατηγικούς στόχους του υπ. Τουρισμού, η προσέλκυση τουριστών υψηλών εισοδημάτων όλο το χρόνο, αλλά και η ενίσχυση Προστιθέμενης Αξίας Δεξιοτήτων Ανθρώπινου Παράγοντα στον Τουρισμό.

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο κ. Πατούλης τόνισε ότι στις προτεραιότητες είναι η ενίσχυση του τουρισμού Υγείας και Ευεξία στην Αττική, όπως και η ανάπτυξη και άλλων θεματικών μορφών τουρισμού όπως είναι ο γαστρονομικός, ο θαλάσσιος και ο οινοτουρισμός, επισημαίνοντας πως είναι τα κλειδιά για την κατάκτηση του στόχου της βιώσιμης ανάπτυξης.

«Επιθυμία μας είναι να αναδειχθεί η ιδιαίτερη τουριστική αξία της Αττικής μας, ως αιώνια Μητρόπολη, που αξίζει έστω και μια φορά να επισκεφθεί και να βιώσει ο ταξιδιώτης της γης» σημείωσε.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο υφ. Τουρισμού Μ. Κόνσολας, ο Γ. Γραμματέας του ΕΟΤ Δ. Φραγκάκης, ο Γ. Γραμματέας του Υπ. Πολιτισμού Γ. Διδασκάλου, ο Γ. Γραμματέας Σύγχρονου Πολιτισμού Ν. Γιατρομανωλάκης, οι βουλευτές της ΝΔ και πρώην υπ. Τουρισμού Ο. Κεφαλογιάννη, ο βουλευτής της ΝΔ και Αντιπρόεδρος της Βουλής Θ. Μπούρας, ο πρώην υφ. Τουρισμού και εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ Γ. Νικητιάδης, η τομέαρχης Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ Κ. Νοτοπούλου, οι Δήμαρχοι Πειραιά Γ. Μώραλης, Χαιδαρίου Β. Ντηνιακός, Π. Φαλήρου Ι.Φωστηρόπουλος, Αιγάλεω Γ. Γκίκας, Ύδρας Γ. Κουκουδάκης, Πόρου Γ. Δημητριάδης, Μαραθώνα Σ. Τσίρκας, Παιανίας Ι. Μάδης, Μεγαρέων Γ. Σταμούλης, ο Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας Γ. Σελίμης, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Χ. Θεοδωρόπουλος, οι Αντιπεριφερειάρχες Ν. Πέππας, Γ. Δημόπουλος, Λ. Κεφαλογιάννη, Σ. Αντωνάκου, Δ. Νάνου, Α. Λεωτσάκος, Θ. Αυγερινός, Β. Κόκκαλης, Β. Θεοδωρακοπούλου-Μπόγρη, Β. Γιαννακόπουλος, Ε. Δουνδουλάκη, Λ. Κοσμόπουλος, Α. Βαθιώτης, Μ. Κουρή οι περιφερειακοί σύμβουλοι Μ. Αγγελοπούλου, Ε. Μπαρμπαγιάννη, Σ.Μελάς, Γ. Βλάχος, Ν. Παπαδάκης, Φ. Καλογήρου, Ε.Κοσμίδη, Γ. Κεχρής, Ε. Αβραμοπούλου, Χ. Αλεξανδράτος, η δημοτική σύμβουλος Αμαρουσίου και Πρόεδρος του Ομίλου UNESCO Β. Προαστίων Μ. Πατούλη-Σταυράκη εκπρόσωποι φορέων και πλήθος κόσμου.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.