Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Συνάντηση ηγεσίας Υπουργείου Τουρισμού και Υφυπουργείου Ναυτιλίας Κύπρου για τη θαλάσσια σύνδεση...

Συνάντηση ηγεσίας Υπουργείου Τουρισμού και Υφυπουργείου Ναυτιλίας Κύπρου για τη θαλάσσια σύνδεση μεταξύ των δύο χωρών

Συνάντηση είχαν στο Υπουργείο Τουρισμού η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου με την ηγεσία του Υφυπουργείου Ναυτιλίας της Κύπρου για θέματα που άπτονται του θαλάσσιου τουρισμού και της ακτοπλοϊκής σύνδεσης μεταξύ των δύο χωρών.

Συγκεκριμένα, ο Υπουργός Τουρισμού κ. Χάρης Θεοχάρης, ο Υφυπουργός Τουρισμού, κ. Μάνος Κόνσολας και ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Τουρισμού, κ. Κωνσταντίνος Λούλης συζήτησαν με την Υφυπουργό Ναυτιλίας Κύπρου, κυρία Πηλείδου Νατάσα, το Γενικό Διευθυντή του Υφυπουργείου, κ. Κώστα Ιακώβου και τον Επιθεωρητή Πλοίων του Α’ Ναυτιλιακού Γραφείου της Πρεσβείας της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Αθήνα, κ. Άδωνι Παυλίδη, για την ακτοπλοϊκή σύνδεση μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου και τα οικονομικά οφέλη που θα φέρει στις δύο χώρες, καθώς και για την ανάπτυξη του τουρισμού της κρουαζιέρας.

Ειδικότερα συζητήθηκε η σημασία της ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Ελλάδας με την Κύπρο, η οποία θα ενισχύσει το τουριστικό ρεύμα και θα αναπτυχθεί νέα αμφίδρομη σχέση, ειδικά αν στην πορεία προστεθούν και ενδιάμεση σταθμοί στα νησιά του Ελλάδας.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν για συνεργασία στον τομέα της κρουαζιέρας. Ελλάδα και Κύπρος μπορούν να συνεργαστούν στη διασύνδεση λιμένων που αποτελούν προορισμούς κρουαζιέρας, να αναλάβουν κοινές πρωτοβουλίες σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης για ένα νέο ενδοκοινοτικό πλαίσιο φορολόγησης για την κρουαζιέρα. Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι σήμερα δεν μπορεί να γίνει κυκλικό ταξίδι κρουαζιέρας με δικαίωμα transit με αποτέλεσμα πολλές κρουαζιέρες να γίνονται ενδοκοινοτικά , κάτι που σημαίνει πρόσθετη και αυξημένη φορολόγηση αλλά και μείωση της ανταγωνιστικότητας της κρουαζιέρας.

Τέλος, κατά τη συνάντηση έγινε ανταλλαγή απόψεων σχετικά με τον τομέα του καταδυτικού τουρισμού, ενώ συζητήθηκε και το πλαίσιο διευκόλυνσης Ελλήνων και Κυπρίων επιχειρηματιών για επενδυτικές πρωτοβουλίες στο χώρο του θαλάσσιου τουρισμού, με τη δημιουργία μαρινών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.