Αρχική Δήμοι ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΕΙΨΩΝ ΜΕ ΝΕΕΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕΙΣ, ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΕΣ!

ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΕΙΨΩΝ ΜΕ ΝΕΕΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕΙΣ, ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΕΣ!

ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΜΕ ΕΡΓΑ ΥΠΟΔΟΜΗΣ ΣΤΟN ΛΙΜΕΝΑ ΤΩΝ ΛΕΙΨΩΝ

Σειρά εποικοδομητικών επαφών πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Λειψών κ. Φώτης Μάγγος το προηγούμενο διάστημα με κορυφαία στελέχη της πολιτικής ηγεσίας, έγκριτους φορείς  καθώς και επιχειρηματικούς ομίλους παγκοσμίου βεληνεκούς.

Ιδιαίτερα αποκαλυπτική ήταν η προγραμματισμένη συνάντηση με τον Υπουργό Ναυτιλίας κ. Γιάννη Πλακιωτάκη που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2020 και κατά τη διάρκεια της οποίας εκφράστηκε από πλευράς του κ. Μάγγου η ανησυχία των εμπόρων για την καθυστέρηση της καταβολής του Μεταφορικού Ισοδύναμου και τη συνέχιση ή μη της εφαρμογής του, καθώς και για τις επιφυλάξεις πολλών Δημάρχων για το μέλλον των λιμενικών ταμείων, σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιεύματα. Χαρακτηριστική και απολύτως καθησυχαστική ήταν η διαβεβαίωση του Υπουργού πως είναι θέμα ημερών η καταβολή του ποσού στους εμπόρους, ενώ δεν τίθεται θέμα κατάργησης αλλά αντιθέτως εξετάζονται βελτιώσεις στον τρόπο καταβολής, έτσι ώστε να επωφελούνται όχι μόνο οι επιχειρήσεις αλλά  και οι νησιώτες από τα ευεργετικά μέτρα. Επιπλέον ο κ. Πλακιωτάκης τόνισε πως οι όποιες αλλαγές στο μοντέλο διοίκησης των λιμενικών ταμείων και των λιμένων δεν θα επιβληθούν, αλλά θα συμφωνηθούν κατόπιν διεξοδικής ανάλυσης και συνεννόησης με τους εμπλεκόμενους Δήμους. Εξίσου σαφής υπήρξε ο Υπουργός και στη δέσμευση του για την αποστολή δύο ατόμων με οργανική θέση στο λιμενικό σταθμό Λειψών όταν ολοκληρωθεί η εκπαίδευση των δοκίμων λιμενικών του πρόσφατου διαγωνισμού.

Με στόχο την ενημέρωση σε σημαντικά θέματα και τη σύσφιξη των ήδη άριστών σχέσεων, πραγματοποιήθηκε συνάντηση την προηγούμενη εβδομάδα μεταξύ του Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Αλκιβιάδη Στεφανή και του Δημάρχου Λειψών που την ίδια περίοδο φρόντισε παράλληλα να παραστεί με την ιδιότητα του μέλους του ΔΣ στην πρώτη συνεδρίαση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Νοτίου Αιγαίου για το 2020, που συζητήθηκαν καίρια θέματα της ημερήσιας διάταξης  όπως οι δασικοί χάρτες και τα λιμενικά ταμεία.

Με το βλέμμα στραμμένο σε όλα τα κρίσιμα πεδία, θετική φαίνεται πως θα είναι η έκβαση σχετικά με το αίτημα που είχε υποβάλλει ο Δήμος Λειψών στον Υπουργό Εσωτερικών  και θα έχει ως αποτέλεσμα την έκτακτη χρηματοδότηση ύψους 177.000€ στο αμέσως επόμενο διάστημα, όπως διαβεβαίωσε τον κ. Μάγγο ο Γενικός Γραμματέας Εσωτερικών και Οργάνωσης κ. Μιχάλης Σταυριανουδάκης, κατά τη διάρκεια της πρόσφατης συνάντησης τους στο Υπουργείο Εσωτερικών. Συζητήθηκε επίσης το χρονοδιάγραμμα για την πρόσληψη τριών μονίμων υπαλλήλων στο Δήμο Λειψών και συγκεκριμένα, μία θέση ΠΕ Πολιτικού Μηχανικού, μία θέση ΤΕ Τοπικής Αυτοδιοίκησης και μια θέση ΤΕ Λογιστή, τα ονόματα των οποίων έχουν ήδη δημοσιευθεί σε ΦΕΚ και οι οποίοι μέχρι τέλος του μήνα αναμένεται να αναλάβουν καθήκοντα.

Τέλος, εκτενής όσο και «διαφωτιστική» ήταν η ενημέρωση που έλαβε ο Δήμαρχος Λειψών στα κεντρικά γραφεία της Philips Hellas, αναφορικά με το νέο αυτόνομο οικολογικό φωτιστικό δρόμου της Philips που για πρώτη φορά σε πανελλήνια κλίμακα θα τοποθετηθεί στους Λειψούς! Η καινοτόμα εφαρμογή της κορυφαίας εταιρίας στο χώρο της τεχνολογίας συνδυάζει στην ουσία τρία διαφορετικά στοιχεία, το πάνελ, τη μπαταρία και το σώμα του φωτιστικού. Πρόκειται για ένα καλαίσθητο και απόλυτα οικολογικό φωτιστικό, με αισθητήρα κίνησης που ανιχνεύει και αυξάνει το φωτισμό όταν διέρχονται πεζοί ή αυτοκίνητα και χαμηλώνει στο 30% όταν δεν είναι απαραίτητο προκειμένου να εξασφαλίζει μεγαλύτερο χρόνο ζωής της μπαταρίας αλλά και αυτονομία. Ο Δήμος Λειψών, με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ ,προχώρησε στην προμήθεια 28 ιστών που θα φέρουν το συγκεκριμένο σύστημα φωτισμού και θα τοποθετηθούν στην περιοχή του Κάμπου και την παιδική χαρά του νησιού. Αξίζει να σημειωθεί πως η εταιρεία δεσμεύθηκε να προμηθεύσει δωρεάν με λάμπες led και τα 3 σχολεία του νησιού, στο πλαίσιο της κοινωνικής εταιρικής ευθύνης, γεγονός που θα επιφέρει τεράστια εξοικονόμηση χρημάτων στις σχολικές επιτροπές του Δήμου. «Διάθεση, εμπειρία και τεχνογνωσία είναι τα τρία συστατικά των συστηματικών προσπαθειών μας προκειμένου να μετατρέψουμε τους Λειψούς σε έναν «φάρο» ανάπτυξης, καινοτομίας και ελπίδας για όλους τους Δημότες και ιδιαίτερα τη νέα γενιά», δήλωσε ο Δήμαρχος Λειψών κ. Μάγγος μετά τις επιτυχημένες επαφές που προηγήθηκαν το περασμένο διάστημα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.