Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Χάρης Θεοχάρης: Η Ελλάδα έχει ισχυρό brand

Χάρης Θεοχάρης: Η Ελλάδα έχει ισχυρό brand

Χάρης Θεοχάρης

Τη διψήφια αύξηση των εσόδων  και την μονοψήφια άνοδο των αφίξεων έθεσε  ως στόχο για το 2020 ο Υπουργός Τουρισμού κ. Χάρης Θεοχάρης μιλώντας στο Reuters εκτιμώντας ότι το 2020 θα είναι καλύτερο από το 2019.

 Για την προηγούμενη χρονιά, επισήμανε ότι «παρά τα σκαμπανεβάσματα, τις εκπλήξεις και τα εμπόδια, το 2019 μάς αντάμειψε με θετικά αποτελέσματα ενισχύοντας σημαντικά την εθνική οικονομία».

Ειδικότερα, τα έσοδα  αυξήθηκαν κατά 12-15% σε σύγκριση με το 2018, γεγονός που κατά κύριο λόγο οφείλεται στην αύξηση των αφίξεων κατά 4-5%.

Αναφερόμενος στο θέμα της Thomas Cook και στον αντίκτυπό της στον ελληνικό τουρισμό, επισήμανε  ότι είχε εκτιμηθεί το περασμένο φθινόπωρο κοντά στα 500 εκατ. ευρώ, ωστόσο το κενό καλύφθηκε γρήγορα για τη σεζόν του 2020 καθώς ο  κλάδος βρήκε νέα συμβόλαια και αποκατέστησε τα χαμένα slots, 

Κλείνοντας, ο Υπουργός Τουρισμού τόνισε ότι «η Ελλάδα έχει ισχυρό brand και μπορεί να κερδίσει μεγάλο μερίδιο της αγοράς, υπό την προϋπόθεση ότι θα το επιτρέψουν οι οικονομικές και άλλες συνθήκες».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.