Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Από το 2020 το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος θέτει μια νέα φιλοδοξία: «Fais...

Από το 2020 το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος θέτει μια νέα φιλοδοξία: «Fais la différence, κάνε τη διαφορά»

H βασική αυτή αρχή μας οδηγεί πριν και πάνω απ’ όλα να έχουμε ως προτεραιότητα για τα επόμενα χρόνια τη γαλλική γλώσσα. Να κάνουμε τη διαφορά σημαίνει:

 • να πλαισιώνουμε πιο ενεργά τους καθηγητές γαλλικών παντού στην Ελλάδα, να διευρύνουμε τα μαθήματα που προσφέρονται στο Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος και να συνοδεύουμε καλύτερα τους φοιτητές που φεύγουν για σπουδές στη Γαλλία. Τα γαλλικά αποτελούν σήμερα τη δεύτερη πιο διδασκόμενη γλώσσα στον κόσμο ενώ στο μέλλον θα γίνουν η δεύτερη πιο ομιλούμενη γλώσσα παγκοσμίως. Μιλώντας και γαλλικά, οι νέοι Έλληνες θα έχουν ένα πολύτιμο πλεονέκτημα περισσότερο από ποτέ άλλοτε.

Στις 21 Ιανουαρίου, ο Πρέσβης της Γαλλίας κ. Patrick Maisonnave και ο Διευθυντής του Γαλλικού Ινστιτούτου κ. Patrick Comoy θα παρουσιάσουν, στη γαλλική Πρεσβεία, τη νέα στρατηγική της Γαλλίας για την υποδοχή των διεθνών φοιτητών.

Οι καθηγητές γαλλικών του μέλλοντοςπροετοιμάζονται σήμερα!

Το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος δεσμεύεται έμπρακτα στο πλευρό των εκπαιδευτικών σε μία προσπάθεια στήριξης της διδασκαλίας της γαλλικής γλώσσας! Ένα φιλόδοξο πρόγραμμα επιμορφώσεων, σε συνεργασία με τους αρμόδιους τοπικούς φορείς, το οποίο θα δώσει την ευκαιρία σε όλους, ξεκινώντας από το 2020, να μετέχουν ενεργά σε μία από τις ακόλουθες προτάσεις:

 • Περισσότερες επιμορφώσεις γλωσσικού ενδιαφέροντος
 • καλοκαιρινά προγράμματα | σεμινάρια
 • διαδικτυακά σεμινάρια επιμόρφωσης
 • Ποικίλες επιμορφώσεις παιδαγωγικού ενδιαφέροντος
 • στρογγυλές τράπεζες και εργαστήρια
 • εξ’ αποστάσεως και διαδικτυακά επιμορφωτικά προγράμματα | MOOC
 • εξατομικευμένες επιμορφώσεις
 • να έχουμε ενεργό συμμετοχή σε ιδέες, σε αξίες, μαζί με όσες και όσους κρατούν ζωντανό τον πολιτισμό. Η έναρξη της διαμονής καλλιτεχνών στη Ρόδο τον Φεβρουάριο είναι για εμάς εμβληματική. Επίσης εμπλουτίζουμε το πρόγραμμά μας με μουσικές βραδιές και τα Σάββατα με κινηματογραφικές προβολές.

Οι εκδηλώσεις του Γαλλικού Ινστιτούτου θα στρέφονται όλη τη χρονιά γύρω από το θέμα «ζήω-ζῶ».

Από τη Νύχτα των Ιδεών στις 30 Ιανουαρίου έως την Ευρωπαϊκή εβδομάδα για την αειφόρο ανάπτυξη στα τέλη Σεπτεμβρίου, ενώ στο μεταξύ θα έχει δημιουργηθεί ένας κήπος στην ταράτσα του κτιρίου της οδού Σίνα, που στο εξής θα γίνει προσβάσιμη στο κοινό, το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος θα δίνει το «παρών» στις συζητήσεις και τις δράσεις για την οικολογική μετάβαση στην Ελλάδα. Καθένας και καθεμία μπορεί να κάνει τη διαφορά.

Ας κάνουμε τη διαφορά στη βιωσιμότητα,
ας κάνουμε τη διαφορά στο διάλογο,
ας κάνουμε τη διαφορά στη δημιουργία.
ΑΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ


ΜΕ ΠΕΝΤΕ ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

7η ΝΥΧΤΑ ΙΔΕΩΝ

30 Ιανουαρίου 2020

Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Μυτιλήνη, Ηράκλειο

Είσοδος ελεύθερη

Το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος οργανώνει για 7η χρονιά τη Νύχτα Ιδεών. Το ετήσιο ραντεβού που συγκεντρώνει διανοούμενους, καλλιτέχνες, ερευνητές, δημοσιογράφους και το ευρύ κοινό που του αρέσουν οι συζητήσεις. Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, η εκδήλωση συντονίζεται με τα υπόλοιπα Γαλλικά Ινστιτούτα και τους συνεργάτες τους σε όλο τον κόσμο την ίδια ημέρα, στις 30 Ιανουαρίου, και επεκτείνεται σε τέσσερις πόλεις: Αθήνα, Ηράκλειο, Μυτιλήνη και Θεσσαλονίκη. Μια νύχτα για να γιορτάσουμε μαζί την ελεύθερη ροή της σκέψης και της γνώσης προτείνοντας, μέσα στο ίδιο βράδυ, ομιλίες, συναντήσεις, φόρουμ και στρογγυλές τράπεζες, αλλά και προβολές, καλλιτεχνικές παραστάσεις, φιλοσοφικά συμπόσια… γύρω από ένα κοινό θέμα, που κάθε τόπος προσεγγίζει με τον δικό του τρόπο.

Η Νύχτα Ιδεών 2020, από τη Μπραζαβίλ ως το Τόκυο, θα ασχοληθεί με το θέμα «ζήω-ζῶ». Θέτει στο επίκεντρο των συζητήσεων το ζητημάτων οικολογικών ισορροπιών και της σχέσης του ανθρώπου με τον κόσμο καθώς και με άλλα είδη, τα ζώα, τα φυτά, σε ένα παγκόσμιο πλαίσιο κατάρρευσης της βιοποικιλότητας. Η Νύχτα μας προσκαλεί επίσης να εξερευνήσουμε ζητήματα ηθικής, τόσο αρχαία όσο και διαχρονικά, για την ύπαρξη των ιδεών αυτών καθαυτών και της εκτίμησης της ανθρώπινης ζωής.

Η Θεματική «ζήω-ζῶ» θα αποτελέσει επίσης το κατευθυντήριο νήμα του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος, καθ’ όλη τη διάρκεια του 2020. Για τις 30 Ιανουαρίου έχουν προσκληθεί τέσσερις επιμελητές να ξετυλίξουν αυτόν τον μίτο προς όλες τις κατευθύνσεις.

Επιμελήτριες:

Ainhoa JeanCalmettes | Αθήνα

Μαρία Κακογιάννη | Θεσσαλονίκη

Camille Louis | Μυτιλήνη

Ειρήνη Λιναρδάκη | Ηράκλειο

Με την υποστήριξη του Institut Français (Παρίσι)

ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΓΑΛΛΟΦΩΝΙΑΣ


Η ΓΑΛΛΟΦΩΝΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΣΕ ΚΙΝΗΣΗ!

Προτεραιότητα του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος για το 2020 και για τα επόμενα χρόνια: η εκμάθηση της γαλλικής γλώσσας!

Η προτεραιότητα αυτή συνδέεται άμεσα με τη στήριξη των εκπαιδευτικών γαλλικής γλώσσας, στο σύνολο της επικράτειας, και σε συμφωνία με τους αρμόδιους ελληνικούς φορείς. Σύμβολο της νέας αυτής δυναμικής που υλοποιείται μέσα από τον πολλαπλασιασμό των επαγγελματικών επιμορφώσεων, είναι ο ετήσιος εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Εκπαιδευτικών Γαλλικής Γλώσσας.

Τα διαθέσιμα μέσα πολλαπλασιάζονται επί του επτά το 2020, με σκοπό οι εκπαιδευτικοί να έχουν πρόσβαση σε όλα όσα θα είναι σε θέση να ανταποκριθούν στις ανάγκες τους: επιμορφώσεις γλωσσικού και πολιτιστικού περιεχομένου, παιδαγωγικές καινοτομίες, εργαλεία για τη διδασκαλία στην τάξη, διαδικτυακοί πόροι.

Παράλληλα, η προσφορά μαθημάτων εξακολουθεί να περιλαμβάνει καινοτόμες προτάσεις όπως η ανάπτυξη των εικονικών τάξεων και νέων θεματικών, στην Αθήνα αλλά και σε Πάτρα και Λάρισα

Η ΓΑΛΛΟΦΩΝΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΣΕ ΚΙΝΗΣΗ… ΟΛΟ ΤΟ ΧΡΟΝΟ!

ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΣΛΑΜ

« Λέξεις στον αέρα» | Ανοιχτή σκηνή

Η ευφράδεια έχει την τιμητική της στο Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος

5 & 6 Μαρτίου 2020

Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος

Είσοδος ελεύθερη

Το σλαμ ποίησης είναι μια ανοικτή σκηνή όπου ο δημιουργός μοιράζεται τα συναισθήματά του και αποκαλύπτει στο κοινό το προσωπικό του σύμπαν. Ραντεβού στις 6 Μαρτίου 2020 για τον τελικό του εθνικού τουρνουά ενηλίκων σλαμ ποίησης και στις 5 Μαρτίου 2020 για τον τελικό του σχολικού τουρνουά με τη συμμετοχή μαθητών από 18 τάξεις ελληνικών σχολείων, που θα συντονίσει ο Pilote le Hot, σλάμερ από το Παρίσι και εμπνευστής του Τουρνουά σλαμ του Παρισιού.

Επιλεγμένοι από διαφορετικά σημεία της χώρας, οι ποιητές φιναλίστ θα ερμηνεύσουν τα κείμενά τους στα γαλλικά και στα ελληνικά. Τους νικητές θα επιλέξει το κοινό που συμμετέχει ενεργά στην αναμέτρηση. Και για τον νικητή του τουρνουά ενηλίκων, το έπαθλο είναι ένα ταξίδι στο Παρίσι για να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο Παγκόσμιο Τουρνουά σλαμ που θα διεξαχθεί εκεί τον Μάϊο του 2020!

 

Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΑΛΛΟΦΩΝΙΑ ΣΕ ΔΡΑΣΗ

ΜΕ ΤΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ 2ου ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΡΑΓΚΜΠΙ « FrancOvalie » !

Αθήνα

Είσοδος ελεύθερη

Πάνω από 500 νέοι Έλληνες, ηλικίας 10 με 15 ετών, παίκτες και παίκτριες ράγκμπι κατηγορίας 7 παικτών, αναμένονται στην Αθήνα, για να μοιραστούν τις Ολυμπιακές αξίες αυτού του παραδοσιακού γαλλικού αθλήματος.

Η αθλητική συνάντηση τελεί υπό την αιγίδα της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας (ΕΘΝΟΑ)Σε συνεργασία με τους: Pierre Fabre Ελλάς, Idef- Sorbonne Paris 13, Οακα, Attica Spingboks, Πράξις Υγείας, Ινστιτούτο Prolepsis

ΜΕ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟ ΤΟ ΠΑΡΙΣΙ!

3 – 8 Φεβρουαρίου 2020

Αθήνα

Είσοδος ελεύθερη

Με χρονικό ορίζοντα το 2023, σχολικές τάξεις από τη Νορμανδία και την Ελλάδα αδελφοποιούνται γύρω από τις έννοιες του Ολυμπισμού και της πολιτειότητας, μέσα από το πρόγραμμα «Ας μοιραστούμε όλοι μαζί το πάθος των Ολυμπιακών Αγώνων». Περισσότερες από 50 τάξεις από όλη την Ελλάδα και από την Ακαδημία της Caen, θα επωφεληθούν από αυτό το πιλοτικό πρόγραμμα, μέσα από συνεργασίες Etwinning και προγράμματα Erasmus +, για να προετοιμαστούν μαζί για τους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού 2024.

Από τις 3 έως τις 8 Φεβρουαρίου 2020, στην Ελλάδα, οι τάξεις συναντούν Έλληνες και Γάλλους αθλητές που πλαισίωσαν τις εργασίες τους και διοργανώνουν αθλητικές δραστηριότητες στο πλαίσιο της «Ολυμπιακής και Παραολυμπιακής Εβδομάδας στη Γαλλία».

«Η ΓΕΝΙΑ ΤΟΥ 2004 ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ ΠΑΡΙΣΙΟΥ 2024»

27 – 30 Απριλίου 2020

Αθήνα

Είσοδος ελεύθερη

Έλληνες και Γάλλοι Ολυμπιονίκες των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας 2004 μεταλαμπαδεύουν το Ολυμπιακό πνεύμα στους μαθητές που γεννήθηκαν γύρω στο 2004. Το διάστημα από τις 27 έως τις 30 Απριλίου 2020, θα είναι αφιερωμένο στις αξίες του Ολυμπισμού, στο ρόλο της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή αθλητική ιστορία, καθώς και στη γαλλική γλώσσα.

Στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται : έκθεση, εορταστικές εκδηλώσεις, μαρτυρίες Ολυμπιονικών και αθλητικές δραστηριότητες.

Το πρόγραμμα συνδιοργανώνεται από το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή (ΕΟΕ) και την Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία (ΕΘΝΟΑ).Σε συνεργασία με τους: Idef-Sorbonne Paris 13, Attica Springboks, Safe Water Sports (SWS), Ινστιτούτο Prolepsis

 


 
21ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΓΑΛΛΟΦΩΝΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ

24 Μαρτίου – 4 Απριλίου 2020, στην Αθήνα

2 – 8 Απριλίου 2020, στη Θεσσαλονίκη


ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ

Η ΚΟΙΛΙΑ ΤΟΥ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗ

6 – 9 Μαΐου 2020

Καφέ Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος – Πρεσβεία της Γαλλίας στην Ελλάδα

Η κουζίνα αποτελεί από παλιά χώρο δημιουργικής έκφρασης για τους καλλιτέχνες. Αυτήν την άνοιξη θα δοθεί ελεύθερη πρόσβαση σε τοπικούς καλλιτέχνες σε τρεις συμβολικούς χώρους του Γαλλικού Ινστιτούτου, συμπεριλαμβανομένης και της καφετέριας, όπου θα κληθούν και να προσφέρουν μια μοναδική εμπειρία γύρω από την κουζίνα.

Στο επίκεντρο του έργου που θα παρουσιάσουν, βρίσκονται τα ζητήματα της δημιουργίας στον δημόσιο χώρο, της συνεργασίας μεταξύ καλλιτεχνών και χρηστών των χώρων, του διαλόγου με τους καλλιτέχνες.

Στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται περφόρμανς και δημιουργίες υπέρ της μη σπατάλης, της λιτότητας και της ανταλλαγής.

Η εκδήλωση αυτή αποτελεί μέρος της εβδομάδας γαστρονομίας που διοργανώνεται για πρώτη φορά από την Γαλλική Πρεσβεία, από τις 6 έως τις 9 Μαΐου 2020.

2η ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΩΝ

ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ

Σεπτέμβριος 2020

Αθήνα

Η πρώτη Εβδομάδα Ευρωπαϊκών Πολιτισμών στην Αθήνα, διοργανώθηκε από τα μέλη του δικτύου EUNIC,και παρουσίασε ένα πρόγραμμα με πολλές εκδηλώσεις και κοινές δράσεις γύρω από το θέμα της Πολυπολιτισμικότητας.

Το 2020, η δεύτερη έκδοση θα επικεντρωθεί στη βιωσιμότητα, στοχεύοντας στην ευαισθητοποίηση και τις επιπτώσεις της ανθρώπινης δραστηριότητας στο περιβάλλον, τη μετάδοση γνώσεων και την ανταλλαγή ορθών πρακτικών. Κλιματική αλλαγή, κίνδυνοι για την Βιωσιμότητα, αλλά και ρεαλιστικές δεσμεύσεις και λύσεις, είναι το κατευθυντήριο νήμα αυτής της απόλυτα ευρωπαϊκής εβδομάδας.

Στο πρόγραμμα της εβδομάδας στα τέλη του Σεπτέμβρη, περιλαμβάνονται περφόρμανς, προβολές, αναγνώσεις, συμμετοχικά εργαστήρια και σεμινάρια για επαγγελματίες, δημιουργούς ή ακόμη και φοιτητές, μεστόχο την ενημέρωση για την επείγουσα ανάγκη δράσης μέσω βιώσιμων πρακτικών. Ευπρόσδεκτοι είναι όλοι αυτοί που ενδιαφέρονται για το μέλλον του πλανήτη και της ανθρωπότητας.

Το EUNIC (Εθνικά Ινστιτούτα Πολιτισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης) είναι το Ευρωπαϊκό δίκτυο εθνικών πολιτιστικών ινστιτούτων και οργανισμών, με 36 μέλη από τα 28 κράτη μέλη της ΕΕ. Το δίκτυο EUNIC Αθήνας δημιουργήθηκε το 2008.Δεκατέσσερα ευρωπαϊκά πολιτιστικά ιδρύματα με έδρα την Αθήνα δεσμεύονται από κοινού να ενισχύσουν τη συνεργασία τους σε κοινά προ-γράμματα με την υποστήριξη ελληνικών δημόσιων και ιδιωτικών εταίρων.


2ος ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ

Ο ΜΗΝΑΣ ΤΩΝ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΩΝ ΣΤΟ ΓΑΛΛΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΕΛΛΑΔΟΣ

Νοέμβριος 2020

Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος

Με το «Ψηφιακό Νοέμβριο», το γαλλικό διεθνές πολιτιστικό δίκτυο προτείνει, για έναν μήνα, την ανάδειξη των ψηφιακών πολιτισμών και των διαφορετικών μορφών τους.

Πρόκειται για υποδειγματικό τομέα, καθώς οι δημιουργοί τόσο των ηλεκτρονικών παιχνιδιών, όσο και του κλάδου της εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας τυγχάνουν παγκόσμιας αναγνώρισης. Γνωρίζατε ότι η Γαλλία κατατάσσεται στις 10 χώρες που δημιουργούν τα περισσότερα ηλεκτρονικά παιχνίδια; Ακόμα κι αν ο επαγγελματικός κλάδος του ηλεκτρονικού παιχνιδιού δεν είναι ακόμα αρκετά γνωστός, η παρεχόμενη εκπαίδευση στη Γαλλία είναι παγκοσμίως αναγνωρισμένη και πολλοί Γάλλοι δημιουργοί εργάζονται σήμερα στα μεγαλύτερα στούντιο.

Το 2020, η 2η έκδοση του Ψηφιακού Νοεμβρίου στην Ελλάδα, θα προβάλλει τη γαλλική αριστεία στον τομέα της εκπαίδευσης των ψηφιακών επαγγελμάτων, επαγγέλματα με μέλλον σε τομείς όπως η δημιουργία, το εμπόριο, η επικοινωνία, η ρομποτική ή ακόμη και τα δεδομένα.

Συναντήσεις με επαγγελματίες, εργαστήρια, éditathons (μαραθώνιοι δημιουργίας εκπαιδευτικών εργαλείων), ομιλίες και μια έκθεση ηλεκτρονικών παιχνιδιών περιέχονται στο πρόγραμμα που απευθύνεται στο ευρύ κοινό, στις φοιτήτριες και τους φοιτητές, στις οικογένειες, στους παίκτες και τις παίκτριες ηλεκτρονικών παιχνιδιών, στους πανεπιστημιακούς και τους επιχειρηματίες. Πολλές ευκαιρίες για ανταλλαγές με ένα δημιουργικό και επαγγελματικό κόσμο σε πλήρη εξέλιξη και στην Ελλάδα.

ΈΚΘΕΣΗ ΒΙΝΤΕΟΠΑΙΧΝΙΔΙΩΝ ΣΤΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ OCTAVE MERLIER

Δεν υπάρχει μόνο το «Fortnite» ή το «Call of Duty» στη ζωή! Στο παρασκήνιο των πιο γνωστών παραγωγών βρίσκεται ένα πλήθος πρωτότυπων παιχνιδιών. Τα βιντεοπαιχνίδια, αν και θεωρούνται λανθασμένα ως ψυχαγωγία μόνο, προσφέρουν στην πραγματικότητα έναν μεγάλο πλούτο γραφής και μορφών.

Για αυτή τη δεύτερη έκδοση, η βιβλιοθήκη του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος σας προσκαλεί να ανακαλύψετε κάποιες άλλες από αυτές τις δημιουργίες, είτε εμπορικές παραγωγές από στούντιο που έχουν ήδη καθιερωθεί, είτε παιχνίδια δημιουργών, πειραματικά ή στρατευμένα όπως μεταξύ άλλων:

 • «A Normal Lost Phone» (Accidental Queens). Με τη μορφή μιας αφηγηματικής έρευνας που θολώνει τη διαχωριστική γραμμή μεταξύ μυθοπλασίας και πραγματικότητας, αυτό το παιχνίδι θέτει μια απλή ερώτηση: αν σκέφτεστε ακόμα το παιχνίδι μετά το τέλος του, σταματήσατε πραγματικά να παίζετε;
 • «Άγνωστοι Στρατιώτες: Τα απομνημονεύματα του Μεγάλου Πολέμου» (UbisoftMontpellier/Ubisoft) – Η ιστορία ενός ατελείωτου έρωτα και ενός κόσμου καταδικασμένου σε χάος.
 • «APlagueTale: Innocence» (AsoboStudio/FocusHomeInteractive) – Ζήστε την συγκλονιστική ιστορία της Amicia και του μικρού αδελφού της Hugo, που βρίσκονται ολομόναχοι τις πιο σκοτεινές ώρες της γαλλικής ιστορίας.
 • «LifeisStrange» (SquareEnix/DontnodEntertainment) – Πρόκειται για μια αφηγηματική και γραφική περιπέτεια: Ξέρατε ότι το φτεροκόπημα μιας πεταλούδας μπορεί να προκαλέσει έναν τυφώνα; Και αν, για να το εμποδίσετε να συμβεί, είχατε τη δύναμη να γυρίσετε πίσω στο χρόνο;

 ΑΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΕ ΝΕΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ

ΣΑΒΒΑΤΑ ΣΙΝΕΜΑ

 Κάθε Σάββατο : από 11 Ιανουαρίου ως 4 Απριλίου 2020

              από 25 Απριλίου ως 16 Μαΐου 2020

              από 12 Σεπτεμβρίου ως 19 Δεκεμβρίου 2020

Auditorium Theo Angelopoulos

Εισιτήρια: 6€ κανονικό / 4€ μειωμένο / 8€ το εισιτήριο για δυο προβολές.

Η ονειρική ποπ, παριζιάνικη αισθητική ενός αριστουργήματος του Leos Carax. Ένα θρίλερ-βουτιά στη πραγματικότητα της γαλλικής εξοχής σήμερα με τον «Αγροτάκο». Το εξαιρετικό κλασικό κινούμενο σχέδιο «Le Roi et l’Oiseau», βασισμένο σε κείμενα του Prévert. Το συναρπαστικό ντοκιμαντέρ του Nicolas Philibert για την «Maison de la Radio», το γαλλικό ραδιομέγαρο.

Από τον Ιανουάριο του 2020, το Γαλλικό Ινστιτούτο σας προτείνει να ανακαλύψετε ξανά το γαλλικό και γαλλόφωνο σινεμά. Κάθε Σάββατο, τέσσερις προβολές θα γίνονται στο Auditorium Theo Angelopoulos για να μπορέσετε να δείτε για πρώτη φορά γαλλόφωνες ταινίες που δεν κυκλοφόρησαν στην Ελλάδα, κλασικά έργα της 7ης τέχνης, ταινίες για παιδιά και εφήβους και αγαπημένες επιτυχίες, όλα στη μεγάλη οθόνη.

Ο ποιοτικός προγραμματισμός των ταινιών περιλαμβάνει κλασσικές, καλλιτεχνικές και εμπορικές επιτυχίες και απευθύνεται στο ευρύ κοινό. Οι σινεφίλ και οι λάτρεις του γαλλόφωνου σινεμά έχουν ραντεβού με τη μαγεία της μεγάλης οθόνης όλο το χρόνο.

Πρόγραμμα προβολών διαθέσιμο στο www.ifg.gr και στο διμηνιαίο ημερολόγιο του Ινστιτούτου.

Οι ταινίες προβάλλονται στα γαλλικά με ελληνικούς υπότιτλους.

ΑΚΟΥΣΤΙΚΑ & ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ SESSIONS

 Ιανουάριος – Μάιος & Σεπτέμβριος – Δεκέμβριος 2020

Ακουστικό session : κάθε δεύτερη Πέμπτη του μήνα

Ηλεκτρονικό session : κάθε τελευταία Πέμπτη του μήνα

Καφέ του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος

Είσοδος ελεύθερη

Τα «ακουστικά ραντεβού» είναι ευκαιρία να διασκεδάσουμε μαζί, με σόλο, ντουέτα, τρίο και κουαρτέτα. Ανακαλύψτε ταλαντούχους νέους μουσικούς από την Ελλάδα, τη Γαλλία, ή και από αλλού, διαφορετικών μουσικών εκφραστικών τάσεων, όπως το ρεμπέτικο, το παραδοσιακό τραγούδι, το φλαμένκο, η τζαζ, το μπαρόκ ή η σύγχρονη μουσική.

Το κάθε ένα από αυτά τα ραντεβού αποτελεί και μία συνάντηση, μία έκπληξη, μία ανακάλυψη, μία στιγμή γιορτής, μία ευκαιρία επίσης, να ακουστούν η ανάσα των πνευστών, η αντήχηση των ξύλινων εγχόρδων ή η χροιά των φωνών, έτσι όπως δεν ακούγονται πια.

Τα ακουστικά sessions θα ξεκινήσουν δυναμικά, στις 16 Ιανουαρίου με το τρίο «People Of The Wind» (στο τραγούδι ο Αλέξανδρος Ριζόπουλος, στα κρουστά ο James Wylie και στο σαξόφωνο ο Fausto Sierakowski), που επιστρέφει με ενέργεια και έμπνευση από τις γιορτές στα χωριά, και τις παραδοσιακές λαϊκές μουσικές των Βαλκανίων, του Καυκάσου και του Βόρειου Ιράν.

Τον προγραμματισμό των ακουστικών sessions επιμελήθηκαν οι Φωτεινή Βάννου και Δημήτρης Αλεξάκης (ΚΕΤ).

Μια ακόμη ευκαιρία διασκέδασης δίνουν τα ηλεκτρονικά sessions. Ανακαλύψτε τις γαλλικές και ελληνικές σκηνές, με ένα ποτό, σ’ ένα ηλεκτρικό… «afterwork».

Το πρώτο session θα ξεκινήσει κατά τη διάρκεια της Νύχτας Ιδεών, στις 30 Ιανουαρίου με την Dj Εύα Τσακνή. Από την Χάγη μέχρι την Αθήνα, η Εύα «μιξάρει» ένα μεγάλο μουσικό ρεπερτόριο που προσαρμόζεται ανάλογα με την ατμόσφαιρα.

Ο προγραμματισμός των sessions ηλεκτρονικής μουσικής έγινε σε συνεργασία με την ομάδα Rave Atlas.

ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΠΑΝΤΟΥ

ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΣΤΟ ΤΡΑΙΝΟ

20 – 22 Ιανουαρίου 2020

Στις διαδρομές της ΤΡΑΙΝΟΣΕ Αθήνα – Θεσσαλονίκη

Και στη Λάρισα και στη Θεσσαλονίκη

Είσοδος ελεύθερη στην εκδήλωση

Μια αφηγήτρια παραμυθιών στο τρένο!

Η Λίλυ Λαμπρέλη, επαγγελματίας αφηγήτρια, και συγγραφέας, μας καλεί σε ένα λογοτεχνικό ταξίδι. Θα αφηγηθεί παραμύθια σε μικρούς και μεγάλους, μέσα στο τρένο. Θα συνεχίσει τις αναγνώσεις σε δυο διαφορετικές πόλεις, την Λάρισα και την Θεσσαλονίκη.

Από το 1998 αφηγείται παραμύθια προφορικής παράδοσης. Προσέγγισε την αφήγηση μέσα από σεμινάρια και συναντήσεις με πολλούς παραμυθάδες και θεωρητικούς του παραμυθιού, αλλά δάσκαλό της θεωρεί έναν από τους μεγαλύτερους Γάλλους αφηγητές, τον Henri Gougaud και ανήκει στην ομάδα του. Είναι ιδρυτικό μέλος της βελγικής εταιρείας αφηγητών « Passeurs d΄Histoires », και μέλος του «Maison du Conte de Bruxelles ».

Σε συνεργασία με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ

ΚΥΚΛΟΣ «ΦΥΛΟ & ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ»

Μάρτιος – Ιούνιος 2020

Αθήνα, Μυτιλήνη, Θεσσαλονίκη

Είσοδος ελεύθερη

Ενώ ο λόγος των ΜΜΕ για τις μεταναστεύσεις επικεντρώνεται στους άνδρες και κυρίως στους νέους ενήλικες, το καθεστώς της μετανάστριας/του μετανάστη, του πρόσφυγα και της προσφυγοπούλας θεωρείται συχνά ως μια μοναδική εμπειρία, κοινή για όλα τα μετατοπισμένα άτομα. Ωστόσο, μπροστά στα σύνορα, διαπιστώνεται ότι όλες και όλοι δεν είναι ίσοι.

Το φύλο αποτελεί ένα στοιχείο κλειδί στην εμπειρία της μετανάστευσης, στις συνθήκες ύπαρξης του μεταναστεύοντος ατόμου τόσο όσο στην διαφοροποιημένη μεταχείριση ανδρών και γυναικών που παρουσιάζεται, όσο κυρίως στη διαχείριση των αιτήσεων ασύλου.

Αντιθέτως, το φύλο μπορεί να αποτελέσει τον πυλώνα των κοινών κινητοποιήσεων και των συνεργειών με οργανισμούς και συλλόγους στη χώρα υποδοχής, στο σχέδιο της πρόσβασης στα δικαιώματα και σε πόρους.

Το 2020, το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος εστιάζει, στις μεταναστευτικές διαδικασίες, στη θέση των γυναικών και των ατόμων ΛΟΑΤΚΙ: η θέση για την οποία η κοινωνία τους προορίζει, αλλά επίσης, κυρίως η θέση που τους αξίζει. Από τον Μάρτιο έως τον Ιούνιο, από την Αθήνα έως τη Μυτιλήνη περνώντας από την Θεσσαλονίκη, θα διοργανωθούν συνέδρια, συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης, πλατό media και εργαστήρια, αναμειγνύοντας ερευνήτριες και ερευνητές, δημοσιογράφους, φορείς της κοινωνίας των πολιτών και ενδιαφερόμενων ατόμων, καθώς και υπευθύνων λήψης αποφάσεων.

ΜΕΤΕΩΡΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

Κάθε Πέμπτη : 21 Μαΐου – 24 Ιουλίου 2020

                           10 – 24 Σεπτεμβρίου 2020

 

Ταράτσα Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος

Είσοδος με πρόσκληση

Το 2020, το Γαλλικό Ινστιτούτο εγκαινιάζει, στην ταράτσα του, έναν κρεμαστό κήπο, που σχεδίασε ο αρχιτέκτονας τοπίων Damien Roger. Σε αυτόν τον κήπο που δημιουργήθηκε σε συνεργασία με τοπικούς φορείς, δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στα δέντρα και τα φυτά της Αττικής και στη βιώσιμη ανάπτυξη της πόλης.

Από τα μέσα Μαΐου μέχρι αρχές Σεπτεμβρίου στην ταράτσα του Ινστιτούτου, υποδεχόμαστε, μια σειρά αποκλειστικών εκδηλώσεων. Εκδηλώσεις που αιωρούνται μεταξύ Λυκαβηττού και Ακρόπολης, ανάμεσα στα Εξάρχεια και το Κολωνάκι, μεταξύ μέρας και νύχτας, μεταξύ ανακάλυψης και αντάμωσης.

 

ΑΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ
ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΣΤΑΘΕΡΑ ΜΑΣ ΡΑΝΤΕΒΟΥ

Η COMÉDIE FRANÇAISE ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ
ΜΕΓΑΛΟ ΘΕΑΤΡΟ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ

Καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους

Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος

Συμμετοχή 10 €, μειωμένη 5 €

Η Comédie-Française σας προσκαλεί και φέτος για να ανακαλύψετε διαχρονικά έργα από το ρεπερτόριό της, σε μαγνητοσκοπημένες προβολές με ελληνικούς υπότιτλους.

Αυτή τη νέα, πλούσια σε συγκινήσεις σεζόν, προσφέρουμε στο κοινό τέσσερα έργα: «Ψύλλοι στ’ Αυτιά» του Georges Feydeaux σε σκηνοθεσία του Lilo Baur, «Η Δωδέκατη Νύχτα» του William Shakespeare, προσαρμογή και σκηνοθεσία του Thomas Ostermeier, «Οι κατεργαριές του Σκαπίνου» του Molière και τέλος, το έργο «Cyrano de Bergerac» του Edmond Rostand.

Για τους μαθητές, δημιουργήσαμε ένα μοναδικό πρόγραμμα κάθε Τρίτη τον Φεβρουάριο. Μια ευκαιρία να έρθουν μαθητές και φοιτητές να δουν τέσσερα κλασικά έργα από το γαλλικό ρεπερτόριο: «Ο Μικρός Δανδής» του Marivaux, «Cyrano de Bergerac» του Edmond Rostand, Οι κατεργαριές του Σκαπίνου και «Ο Μισάνθρωπος» του Molière.

Σε συνεργασία με την Pathé live, την Comédie-Française και το Institut français (Παρίσι).

 ΟΙ ΔΕΥΤΕΡΕΣ ΕΙΝΑΙ (P)ARTY !

ΈΝΑΣ ΧΩΡΟΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ

Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος

Είσοδος ελεύθερη

Για τέταρτη χρονιά, αυτές οι συναντήσεις, που είναι ανοιχτές σε όλες και όλους, θα αντιπαραβάλλουν νέους ανερχόμενους καλλιτέχνες με αναγνωρισμένους καλεσμένους. Προβολές, περφόρμανς, συναυλίες… κάθε παρέμβαση προ-καλεί σκέψεις, εμπειρίες και αισθήσεις. Οι Δευτέρες συνδυάζουν καλλιτεχνικούς πειραματισμούς και ευχάριστες συναντήσεις, μεταμορφώνουν τους χώρους του Γαλλικού Ινστιτούτου και δημιουργούν μια στιγμή πιο χαλαρή όπου όλοι οι ξένοι καλλιτέχνες που επισκέπτονται την πόλη ή είναι σε residency στην Αθήνα μπορούν να βρεθούν και να συζητήσουν με το κοινό πίνοντας ένα ποτό.

Οι καλλιτέχνες που συμμετείχαν τα τρία τελευταία χρόνια:

Tristan Bera • Jeremie Bernaert • Aria Boumpaki Stéphane Charpentier • Anne-Laure FranchetteHd kepler – Florent Frizet et Eleni Riga • Ange Leccia • Eirini Linardaki • Esmeralda Kosmatopoulos • Alyssa MoxleyJoshua Olsthoorn • Constantin Papanikolaou • Vincent Parisot • Elisa Perrigueur • Matthieu Pratt •Christina Reinhart

 • Kirsty Louise Turner • Maria Vetta

 

Και οι καλλιτέχνες του pavillon Neuflize, υπό τη διεύθυνση του Fabien Danesi:

Nicole Viloteau • Taloi Havini • Manolis Daskalakis-Lemos • Yu Ji • Lola Gonzalez

ΚΥΚΛΟΣ « Η ΝΕΟΛΑΙΑ ΠΟΥ ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΙ»

Μια φορά το μήνα

Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος + παραρτήματα

Είσοδος ελεύθερη

Απέναντι στην ανάγκη δημιουργίας ενός συστήματος που σέβεται περισσότερο τον άνθρωπο και το περιβάλλον, πως θα ξεκινήσουμε την αλλαγή;

Ποιοι είναι σήμερα οι φορείς αυτού του επανακαθορισμού, ανεξάρτητα αν είναι κοινωνικός, περιβαλλοντικός ή οικονομικός;

Είναι σε αυτές τις ερωτήσεις που έρχονται να απαντήσουν κάθε μήνα νέοι Έλληνες και Γάλλοι επιχειρηματίες από όλα τα κοινωνικά στρώματα, θέτοντας τις φιλοδοξίες τους στην υπηρεσία ενός καλύτερου μέλλοντος για όλους.

«Η Νεολαία που καινοτομεί» μετρά ήδη 5 χρόνια ανάδειξης καινοτόμων προγραμμάτων από νεοφυείς επιχειρήσεις, ενώσεις, ΜΚΟ ή ερευνητές εμπνευσμένους από τις σύγχρονες προκλήσεις, προς αναζήτηση απαντήσεων για την οικονομική κρίση.

Από την ιατρική έως την βιοποικιλότητα, περνώντας από την γυναικεία επιχειρηματικότητα ή από την μπλε οικονομία, αυτή την χρονιά ο συνδετικός κρίκος θα είναι το θέμα «ζήω-ζῶ» που θα γιορτάσει την καινοτομία στην υπηρεσία της ζωής, της ευζωίας και της ενσωμάτωσης.

Επισκόπηση των Γαλλικών και Ελληνικών πρωτοβουλιών, συλλογικές προτάσεις, μαρτυρίες και προβολές πρωτότυπων ταινιών, ανοιχτές συζητήσεις: οι βραδιές «Η Νεολαία που Καινοτομεί» είναι γεμάτες από θετικές ιδέες που θέλουν μόνο να αναπτυχθούν. Δημιουργούν ένα δίκτυο καλών πρακτικών ανάμεσα στις δύο χώρες μας και εμπνέουν τις νεότερες γενιές καθοδηγώντας τις στη δράση μέσω ενός πιο αλληλέγγυου μοντέλου επιχειρηματικότητας.

CINÉ-CLUB
Μια Τετάρτη το μήνα 

Φεβρουάριος, Απρίλιος, Μάιος, Σεπτέμβριο, Οκτώβριος, Νοέμβριος, Δεκέμβριος 2020

Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος + υπόλοιπη επικράτεια μέσω των συνεργαζόμενων ciné-clubs

Είσοδος ελεύθερη μέχρι την κάλυψη των διαθέσιμων θέσεων

Το Ciné-club μεταμορφώνεται και σας δίνει ραντεβού στους δυο θεματικούς κύκλους, ο καθένας με τέσσερις ταινίες. Ο κάθε κύκλος θα παρουσιάζεται σε συνεργασία με έναν καλεσμένο επιμελητή και θα είναι η ευκαιρία να ανακαλύψουμε τον κινηματογραφικό κόσμο τεσσάρων δημιουργών. Τις προβολές θα ακολουθούν συναντήσεις με καλεσμένους.

ΕΚΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ

15 Φεβρουαρίου 2020, Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος

17 Φεβρουαρίου 2020, Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης

Είσοδος ελεύθερη

Η έκθεση του 2020 θα προσφέρει στο ελληνικό κοινό τη μοναδική ευκαιρία να ανακαλύψει από κοντά πολλά γαλλικά εκπαιδευτικά Ιδρύματα και να ενημερωθεί για τα προγράμματα σπουδών τους καθώς και για το σύστημα υποδοχής τους.

Η Γαλλία είναι η 4η χώρα υποδοχής διεθνών φοιτητών στον κόσμο. Προσελκύει φοιτήτριες και φοιτητές χάρη στα προγράμματα σπουδών Αριστείας με ελάχιστο κόστος εγγραφής. Η Γαλλία ξεχωρίζει ως φάρος πολιτισμού, επιστήμης και καινοτομίας διαθέτοντας μία σταθερή και ισχυρή οικονομία, και υψηλής ποιότητας συνθήκες ζωής.

Με στόχο να προσελκύσει ακόμα περισσότερους διεθνείς φοιτητές και να βελτιώσει τις συνθήκες υποδοχής τους, η Γαλλία εφαρμόζει την εκστρατεία «Bienvenue en France». Τα προγράμματα σπουδών στα αγγλικά θα πολλαπλασιαστούν, οι υποτροφίες για τους αλλοδαπούς φοιτητές θα τριπλασιαστούν, και τα πανεπιστήμια καλούνται να απλοποιήσουν την έλευση των διεθνών φοιτητών, και να βοηθήσουν στην αναζήτηση στέγης με το έμβλημα της πιστοποίησης «Bienvenue en France».

Το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος συμμετέχει ενεργά σε αυτό το φιλόδοξο έργο διοργανώνοντας την ετήσια έκθεση για τις σπουδές στη Γαλλία.

ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΜΕ ΤΗ ΓΑΛΛΙΚΗ ΣΚΕΨΗ
Μάρτιος & Μάιος 2020

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Είσοδος ελεύθερη με δελτία προτεραιότητας

Το Γαλλικό Ινστιτούτο συνεχίζει την αποστολή του στη διάδοση της γαλλικής σκέψης στην Ελλάδα.

Το 2020, οι προσκεκλημένοι ερευνητές μας προέρχονται από την École normale supérieure, το CNRS, το Collège de France έχουν τιμηθεί με το βραβείο Νόμπελ.

Το Μάρτιο, ο Éric Fassin, (CNRS / Paris-8 / Paris-Ouest) θα μας μυήσει στην κοινωνιολογία του φύλου στο πλαίσιο του κύκλου μας «Φύλο και μετανάστευση».

Το Μάιο, ο Gérard Mourou, ειδικός στο χώρο των ηλεκτρικών πεδίων και του λέιζερ, βραβείο Νόμπελ Φυσικής 2018, θα μας παρουσιάσει το ερευνητικό του έργο.

ΔΙΑΜΟΝΗ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ

Άνοιξη 2020

Κατάλυμα της Γαλλίας στη Ρόδο

Το 2019, η Lise Chevalier, πρώτη καλλιτέχνις σε διαμονή, πέρασε δύο μήνες στη Ρόδο στο Κατάλυμα της Γαλλίας, τον οίκο που έχτισαν οι Σταυροφόροι και ο οποίος αποτελεί σύμβολο των δεσμών μεταξύ της Γαλλίας και της Ρόδου, ως σήμερα. Η Lise Chevalier έμεινε στο παράρτημα της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών και συνεργάστηκε με το μεγάλο κεραμίστα και δάσκαλο Κώστα Νεοφύτου.

Το 2020, το Κατάλυμα της Γαλλίας στη Ρόδο θα ανοίξει και πάλι για δύο μήνες σε τρεις καλλιτέχνες για μια διαμονή-έρευνα πάνω στη σύγχρονη κεραμική. Η πρόκληση είναι να ξεκινήσει ένας διάλογος μεταξύ τεχνιτών και επιλεγμένων καλλιτεχνών και να ξεκινήσει μια μακρόχρονη συνεργασία μεταξύ Ελλήνων, Γάλλων και άλλων καλλιτεχνών. Το πρόγραμμα υποστηρίζεται από το Institut français (Παρίσι), την Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών και την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Οι υποψήφιοι θα πρέπει να απαντήσουν σε μια πρόσκληση ενδιαφέροντος η οποία θα δημοσιευθεί στην ιστοσελίδα του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος. Μια επιτροπή θα επιλέξει τους τρεις καλλιτέχνες.

«Είναι θαυμάσιο να βλέπουμε τον Κώστα να δημιουργεί, από αυτή την μαλακή ύλη, ένα ολόκληρο σύμπαν. Είμαι εντελώς γοητευμένη από τις κινήσεις του, εξηγεί ότι όσο περισσότερο χρόνο δουλέψουμε ένα κομμάτι, τόσο πιο όμορφο θα γίνει, πρέπει να δώσουμε αγάπη σε αυτό που κάνουμε» . Lise Chevalier

ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΠΑΝΤΟΥ

Η ΝΕΑΝΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΣΕ ΠΕΡΙΟΔΙΑ

25 – 30 Μαΐου 2020

Χανιά • Λάρισα • Αθήνα

Είσοδος ελεύθερη

Ένας εικονογράφος παιδικής λογοτεχνίας μπαίνει στο μυαλό και την καρδιά των παιδιών με λόγια, εικόνες και ιστορίες. Χάρη σε αυτή του την περιοδεία, το κοινό θα ανακαλύψει τον συναρπαστικό κόσμο του.

Κατά την επίσκεψή του στην Ελλάδα, θα έχει την ευκαιρία να παρουσιάσει τα βιβλία του μέσα από συναντήσεις σε διάφορα μέρη όπως σχολεία, βιβλιοπωλεία…

Η περιοδεία διοργανώνεται από τα Γαλλικά Ινστιτούτα Ελλάδος και Λάρισας, και το Ελληνογαλλικό Σύλλογο Χανίων.

4ο ΘΕΡΙΝΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΓΑΛΛΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ

Ιούνιος – Σεπτέμβριος 2020, στις 21.30΄

Γαλλική Σχολή Αθηνών

*Σε περίπτωση κακοκαιρίας, οι προβολές θα πραγματοποιηθούν στο Auditorium Theo Angelopoulos του Γαλλικού Ινστιτούτου

Είσοδος ελεύθερη μέχρι την κάλυψη των διαθέσιμων θέσεων

Ελάτε και πάλι φέτος στις προβολές του τέταρτου κύκλου του Θερινού Φεστιβάλ Γαλλικού Κινηματογράφου στους κήπους της Γαλλικής Σχολής Αθηνών. Σας περιμένουμε όλους κάτω από τα αστέρια για να δείτε ή να ξαναδείτε κλασικά αριστουργήματα, αιφνιδιαστικές αντανακλάσεις της γαλλικής κινηματογραφικής δημιουργίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.