Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Έκπτωση για επισφαλείς απαιτήσεις τουριστικών επιχειρήσεων από την Thomas Cook

Έκπτωση για επισφαλείς απαιτήσεις τουριστικών επιχειρήσεων από την Thomas Cook

Ο Διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, Γιώργος Πιτσιλής, υπέγραψε την Τετάρτη 15 Ιανουαρίου, εγκύκλιο, με την οποία ρυθμίζεται η έκπτωση από το φόρο εισοδήματος των επισφαλών απαιτήσεων των τουριστικών επιχειρήσεων από την βρετανική εταιρεία Thomas Cook, λόγω της πτώχευσης της.

Με την εγκύκλιο αυτή, διευκολύνονται οι ελληνικές τουριστικές επιχειρήσεις που είχαν συνάψει συμβόλαια με το εν λόγω βρετανικό πρακτορείο για τη φορολογική αντιμετώπιση της ζημιάς, που υπέστησαν από την πτώχευση, με σκοπό την αποφυγή
περίπλοκων και χρονοβόρων νομικών ενεργειών.

Πιο συγκεκριμένα η εγκύκλιος της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, Ε. 2005 /15-01-2020, την οποία υπογράφει ο Διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, Γιώργος Πιτσιλής, αναφέρει τα εξής:

ΘΕΜΑ: Έκπτωση επισφαλών απαιτήσεων ημεδαπών τουριστικών επιχειρήσεων λόγω της πτώχευσης του βρετανικού τουριστικού πρακτορείου Thomas Cook

Αναφορικά με το πιο πάνω θέμα, με αφορμή ερωτήματα που έχουν τεθεί στην υπηρεσία μας και λαμβανομένων υπόψη των συμβάσεων συνεργασίας που είχε συνάψει το βρετανικό tour operator «Thomas Cook» με πολλές ημεδαπές τουριστικές επιχειρήσεις, γεγονός που έχει ως αποτέλεσμα τη μη εξόφληση των τιμολογίων που έχουν εκδοθεί επί πιστώσει προς το υπόψη πρακτορείο, τη στέρηση της δυνατότητας στις ημεδαπές επιχειρήσεις σχηματισμού προβλέψεων για απόσβεση επισφαλών απαιτήσεων για το σύνολο των οφειλών αυτού εντός του έτους 2019 και την πρόκληση μεγάλου ύψους ζημιών στην ελληνική τουριστική αγορά από το οριστικό αυτό γεγονός, με την παρούσα γίνεται δεκτό ότι για τις 2 επισφαλείς απαιτήσεις των τουριστικών ημεδαπών επιχειρήσεων μέσα στο φορολογικό έτος 2019 λόγω της πτώχευσης του εν λόγω βρετανικού πρακτορείου θα έχουν ανάλογη εφαρμογή τα αναφερόμενα στην ΠΟΛ. 1170/2015 εγκύκλιο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.