Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Το EKOME στη FOCUS 2019 – Η Ελλάδα είχε μεγάλο αντίκτυπο

Το EKOME στη FOCUS 2019 – Η Ελλάδα είχε μεγάλο αντίκτυπο

Στις 3 & 4 Δεκεμβρίου, το ΕΚΟΜΕ ταξίδεψε στην έκθεση FOCUS στο Λονδίνο, τη διεθνή συνάντηση εταιρειών παραγωγής με πάνω από 250 εκθέτες από περισσότερες από 80 χώρες, για ένα διήμερο event γεμάτο παρουσιάσεις, συζητήσεις, masterclasses, networking και b2b συναντήσεις!


Η Ελλάδα είχε μεγάλο αντίκτυπο.Το ΕΚΟΜΕ παρουσίασε ένα πρόγραμμα γεμάτο συναντήσεις, παρουσιάσεις με πολύ μεγάλη προσέλευση και φυσικα το κοκτέιλ, σε συνεργασία με το Hellenic Film Commission.

Φέτος, το ΕΚΟΜΕ συμμετείχε στη FOCUS 2019 με την ιδιότητα του εκθέτη, όπου προέβαλε στο stand P16 το κεντρικό μήνυμα του Εθνικού Δικτύου Film Offices: «Studio Greece-Your Idea in Action!». Τα στελέχη του ΕΚΟΜΕ και τα μέλη της αποστολής του Δικτύου των Film Offices ενημέρωσαν επισκέπτες και επαγγελματίες για τις ευκαιρίες που προσφέρει η Ελλάδα στην υλοποίηση οπτικοακουστικών παραγωγών και πραγματοποίησαν συναντήσεις και επαφές ώστε να εξασφαλίσουν την ευρύτερη δικτύωση του Eθνικού Δικτύου Film Offices.

Το ΕΚΟΜΕ πλαισίωσε τη δυναμική του παρουσία στην έκθεση με εξειδικευμένες παρουσιάσεις στους επαγγελματίες, που έχουν ως στόχο τη μέγιστη ευαισθητοποίηση και ενημέρωσή τους για το νέο περιβάλλον που διαμορφώνεται πλέον στην Ελλάδα στο πεδίο των οπτικοακουστικών παραγωγών. Συγκεκριμένα, το ΕΚΟΜΕ πραγματοποίησε δύο παρουσιάσεις για την Τρίτη 3/12/2019.

Παρουσίαση Α:
“Destination Greece: Incentives, Locations, Infrastructure”
Χώρος εντός της έκθεσης: Presentation Bay

Ομιλητές:
Πάνος Κουάνης – Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος, EKOME
Βένια Βέργου– Διευθύντρια, Hellenic Film Commission

Στην παρουσίαση προβλήθηκαν τα επενδυτικά κίνητρα που διαχειρίζεται το ΕΚΟΜΕ ( 35% cash rebate/ 30% tax relief), το Εθνικό Δίκτυο των Film Offices, καθώς και οι υποδομές και τα ιδιαίτερα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα της ελληνικής αγοράς (εξειδικευμένοι επαγγελματίες, κλίμα, τοποθεσίες κ.α.). Ιδιαίτερη έμφαση δώθηκε στη συνεισφορά των Film Offices και του Hellenic Film Commission στην εξυπηρέτηση οπτικοακουστικών παραγωγών στη χώρα μας.

Παρουσίαση Β:
“Understanding your market’s needs: Using the example of Greece’s step-by-step approach in redefining its audiovisual industry and attracting production”
Χώρος εντός έκθεσης: Room D

Συντονιστής: Πάνος Κουάνης – Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος, EKOME
Ομιλητές:
Κώστας Ραφτόπουλος – Line Producer, Ελλάδα
Yariv Lerner – CEO, Nu Boyana Studios, Βουλγαρία
Κώστας Κεφάλας, Παραγωγός, Faliro House, Ελλάδα
Melissa Parmenter – Παραγωγός, Revolution Films, Μ. Βρετανία
Φένια Κοσοβίτσα – Παραγωγός, Blonde A/V Productions, Ελλάδα

Στη συζήτηση παρουσιάστηκε ο τρόπος που η Ελλάδα, μέσα από την ίδρυση του ΕΚΟΜΕ, έθεσε σε εφαρμογή το εθνικό σχέδιο για την ενίσχυση της οπτικοακουστικής παραγωγής, μέσα από μια ενιαία στρατηγική που αποφέρει ήδη θεαματικά αποτελέσματα στην παραγωγή, στην προσέλκυση επενδύσεων, στην εκπαίδευση επαγγελματιών, αλλά και στη δημιουργία νέου περιεχομένου. Επαγγελματίες του χώρου που έχουν ήδη συνεργαστεί με το ΕΚΟΜΕ παρουσιάζουν την εμπειρία και την οπτική τους για το πώς το διαμορφώνεται η οπτικοακουστική παραγωγή στην Ελλάδα και τι είδους πλεονεκτήματα αποφέρει για την κατάσταση που διαμορφώνεται στην παραγωγή έργων παγκοσμίως.

Περισσότερες πληροφορίες για την έκθεση και τις παρουσιάσεις θα βρείτε εδώ!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.