Αρχική Δήμοι Αιγαίου Μέθεξις | Ένα 3ημερο βιωματικό Φεστιβάλ στην Άνδρο!

Αιγαίου Μέθεξις | Ένα 3ημερο βιωματικό Φεστιβάλ στην Άνδρο!

Αιγαίου Μέθεξις | Ένα 3ημερο βιωματικό Φεστιβάλ στην Άνδρο!

19 – 21 Ιουνίου 2020 | Άνδρος, Κυκλάδες

Ένα βιωματικό φεστιβάλ όπου οι παραδόσεις του Αιγαίου συναντιούνται μέσα από τη μουσική, το χορό και τις γεύσεις με φόντο την φιλόξενη Άνδρο!

Δηλώστε συμμετοχή έγκαιρα και επωφεληθείτε από την ειδική τιμή έως τις 31 Ιανουαρίου: https://www.aegeanmethexis.gr/aitisi-symmetoxis

Με βάση το μαγευτικό Μπατσί της Άνδρου η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Πλέγμα» διοργανώνει για δεύτερη χρονιά το τριήμερο βιωματικό φεστιβάλ «Αιγαίου Μέθεξις», προσκαλώντας τους λάτρεις του χορού και της μουσικής σε ένα ταξίδι στη μουσικοχορευτική παράδοση και το λαϊκό πολιτισμό του Αιγαίου, από τις 19 έως τις 21 Ιουνίου 2020. Το φεστιβάλ αποτελεί μία τριήμερη γιορτή που περιλαμβάνει παραδοσιακό γλέντι  και Ανδριώτικη βεγγέρα, τοπικά εδέσματα  αλλά και μία σειρά εργαστήριων παραδοσιακών χορών και παραδοσιακών οργάνων με εισηγητές μερικούς από τους σημαντικότερους Έλληνες εκπροσώπους του χώρου. Καλλιτεχνικός διευθυντής του «Αιγαίου Μέθεξις» είναι ο  δεξιοτέχνης του βιολιού με βαθιά γνώση και εμπειρία της αιγαιοπελαγίτικης μουσικής παράδοσης Νίκος Οικονομίδης.

Το τριήμερο πρόγραμμα περιλαμβάνει:

  • σεμινάρια παραδοσιακών χορών(Άνδρου, Κέας, Κρήτης)
  • μουσικά εργαστήρια(βιολί, λαούτο, σαντούρι, παραδοσιακό τραγούδι)
  • διαδραστικές διαλέξειςλαογραφικού περιεχομένου
  • συμμετοχή σε Κυκλαδίτικοπανηγύρι και παραδοσιακή βεγγέρα (άτυπη βραδινή συγκέντρωση σε φιλικό σπίτι που καταλήγει σε τραγούδι και χορό)
  • γευστικές δοκιμέςπαραδοσιακών προϊόντων του Αιγαίου (παραδοσιακά εδέσματα και γλυκά, κρασί, ρακί, βότανα, κ.ά.)

Οι συμμετέχοντες στον ελεύθερο χρόνο τους θα έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν τους παραδοσιακούς οικισμούς και το δίκτυο μονοπατιών του νησιού αλλά και να κολυμπήσουν στις μαγευτικές παραλίες της Άνδρου.

Στόχος του φεστιβάλ είναι να συστήσει στο κοινό την ποικιλομορφία και τον πλούτο της αιγαιοπελαγίτικης παράδοσης, τόσο μέσα από την μουσική και συγκεκριμένα τα παραδοσιακά όργανα όπως είναι το λαούτο, το σαντούρι και το βιολί, όσο και μέσα από το χορό αλλά και το γλέντι. Στοιχεία που μαζί με την γαστρονομία δομούν την άυλη πολιτιστική μας κληρονομιά και αποτελούν το κατάλληλο έδαφος για έμπνευση, δημιουργία και φυσικά διασκέδαση! Παράλληλα, στόχος είναι η ανάδειξη του νησιού της Άνδρου ως ενός τόπου με έντονη πολιτιστική ταυτότητα, όπου το παραδοσιακό στοιχείο συνυπάρχει με το σήμερα σε ένα από τα ωραιότερα και ακόμα αρκετά ανεξερεύνητα νησιά του Αιγαίου.

Δείτε αποσπάσματα από την προηγούμενη διοργάνωση εδώ

Σε ποιους απευθύνεται:

Σε κάθε άνθρωπο που θέλει να ανακαλύψει την παράδοση και το λαϊκό πολιτισμό των νησιών του Αιγαίου και ενδιαφέρεται για το χορό, τη μουσική, την πολιτιστική κληρονομιά και τα πανηγύρια.

Λίγα λόγια για την Άνδρο:

«η νήσος η έκπαγλος, η βασιλίς του Αιγαίου, η ωραιοτέρα όλων του κόσμου» – Ανδρέας Εμπειρίκος

Η Άνδρος είναι μια μικρογραφία της Ελλάδας – όπως συχνά αναφέρεται – καθώς έχει πλούσιες γεωγραφικές αντιθέσεις: ψηλά βουνά, πολλές χαράδρες, μικρά ποτάμια, κοιλάδες φυτεμένες με αμπέλια, τρεχούμενα νερά, κυπαρίσσια, βελανιδιές, οπωροφόρα δέντρα, ελιές, ιαματικές πηγές. Συνδυάζει με ένα μοναδικό τρόπο το ξερό κυκλαδίτικο τοπίο με την πλούσια βλάστηση και τα άφθονα νερά. Οι ομορφιές της Άνδρου έχουν ήδη παρουσιαστεί μέσα από την εμβληματική ταινία του 1968 «Κορίτσια στον Ήλιο» του Βασίλη Γεωργιάδη, αλλά και πιο πρόσφατα από την συγκλονιστική «Μικρά Αγγλία» του Παντελή Βούλγαρη. Η Άνδρος, σε απόσταση μόλις 2 ωρών από την Αθήνα, υπήρξε πάντα ένα νησί του πολιτισμού και των τεχνών.

Δηλώσεις συμμετοχής έως 8/06/2020 | Early Bird: έως τις 31/01/2020*

Περισσότερες πληροφορίες: https://www.aegeanmethexis.gr/aitisi-symmetoxis

Viva: https://www.viva.gr/tickets/festival/andros/aigaiou-methexis/?fbclid=IwAR2-QfASG93s9GXyOpFyhu5pXCehW5jeEZzAt0AkJvuBmYIqW8_gYV4hsp4

*Στα πακέτα συμπεριλαμβάνονται μεταφορά προς και από Άνδρο, διαμονή, συμμετοχή στο σύνολο των εκδηλώσεων του φεστιβάλ καθώς και ημιδιατροφή. Επιπλέον, υπάρχουν ειδικές τιμές για ομάδες άνω των 10 ατόμων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.